що бре,достатъчно софийски колеги има във форума ,за които има добри форумни отгзиви
що бре,достатъчно софийски колеги има във форума ,за които има добри форумни отгзиви
Ще съм много благодарен ако, драснете на лични, някои от тях.
- - - - - - - - - -
И все пак, ако има някой да се е възползвал от услугите им нека сподели.
Sharp AC-2201B 740 лева без монтажа......заслужава ли си парите тази антика?
По принцип си заслужава покупката на К2У и то определени топ машини доказали се с годините, но само и единствено когато знаеш, че хората които ти го продават и монтират са професионалисти! А не някакви обирджии водени единствено от мисълта за бърз и лесен кеш.
Подобен старец SHARP-AU-S25SCY, реколта 2005-та ми сложиха в мазата тази пролет за 850лв. с монтажа. За няколкото дена работа успях само да забележа, че, на топло, не слиза под 340W преди да изключи. Има уникално тихо ВЪНШНО тяло, което не ме засяга особено. И вътрешното е тихо, ама тия 2 клапи, дето се въртят по неуправляваем и нелогичен начин товарят.
-----
И аз се чудя колко ли хляб още може да има в 10 годишна машина. Че се нахендрих и с 2 бр. в момент на умопомрачение.
Ако след 10 г в Япония, тук повечето бачкат до отказ, средно, още десетина годинки(а защо не и повече, ако не работят целогодишно), както сподели скоро Velev за една такава машина, мен ме устройва.
От друга страна, в един гараж-стая за живеене 18 м2 сложих едно използвано Kyoto за 250 лв от познат с монтажа есента, и тази зима в разгара е папало около 45-50 кинта/мес . Все пак говорим за ПАРТЕР, без отопление от страни и с мази отдолу. Ха да видим сега кой ще сдаде багажа пръв - неколкогодишната китайка или дъртия японец и коя машин ще ми е по-изгодна.
Този пост е редактиран от kalcheff1; 22-05-15 в 06:46.
Моля пратете, на лични съобщения коректни фирми за рециклирани машини от гр. София, които разполагат със сервиз.
Здравейте,
Виждам, че тук има много отзивчиви и компетентни хора, затова бих искал да помоля за насока какви 2 броя климатици втора употреба е най-добре да закупя в Стара Загора при следните изходни данни:
Жилище ново строителство с външна изолация и ПВЦ дограма - охлаждане и отопление на всекидневна(20 кв.м.) и спалня (12 кв.м.). Етажа е среден - над и под жилището има още етажи.
2222.jpg
От сайт на фирма, предлагаща втора употреба климатици в Стара Загора се ориентирах за цените и мисля, че общ бюджет около 2000 лева би бил достатъчен.
Това което видях в сайта им като подходящи модели са следните (извинявам се предварително, че ще изброя много модели, но нямам никаква представа кои са добри затова копирам всички предлагани модели):
1. За всекидневната:
От 22 до 30 кв.м.
MITSUBISHI MSZ-WX25J
NATIONAL CS-XE253A
NATIONAL CS-X254A
NATIONAL CS-G284A
FUJITSU AS-28HPV
FUJITSU AS-E28S
FUJITSU ASG284K
От 30 до 36 кв.м.
FUJITSU AS-28JPZ
DAIKIN F28GTNS
HITACHI RAS-EC28T
MITSUBISHI MSZ-ZXV28K
TOSHIBA RAS-285LDR
TOSHIBA RAS-325ydr
TOSHIBA RAS-3251SD
2. За спалнята:
От 8 до 15 кв.м.:
MITSUBISHI MSZ-SV227
MITSUBISHI MSZ-SV227
MITSUBISHI MSZ-SV227
MITSUBISHI MSZ-J228
NATIONAL CS-H225A
NATIONAL CS-22RCZ
NATIONAL CS-H225A
FUJITSU AS-E22T
HITACHI RAS-2200RX
HITACHI RAS-CJ22X
DAIKIN AN22BRS
DAIKIN AN226NS
TOSHIBA RAS-221PD
TOSHIBA RAS-221B
TOSHIBA RAS-221AB
От 15 до 22 кв.м.
MITSUBISHI MSZ-J28P
MITSUBISHI MSZ-J22P
SHARP AY-A22SD
SHARP AY-U22SC
SHARP AY-M22SCY
HITACHI RAS-2200RX
HITACHI RAS-H22S
HITACHI RAS-M25X
FUJITSU AS-R22W
FUJITSU AS223PEY
FUJITSU AS22PPE
FUJITSU AS-E25R
DAIKIN AN22JNS
DAIKIN AN22GNBS
NATIONAL CS-Z253A
TOSHIBA RAS-2254D
TOSHIBA RAS-2284D
Благодаря предварително!
Oбщо взето виждам само доста стари и предимно базови модели. А бе, Пловдив не е ли доста близо?
Като ще слагаш К2У в новия си апартамент, то вземи свестни/висок клас/ модели на по прилични години, за което ще ти трябва бюджет около 2300-2400лв., без монтажите.
Ново жилище стари кошници стига бе човек вземи си нови по енергийна и спести 20%.
Алексантър не съм съгласен този път с тебе. За сравнение ще ти дам пример с SRC/SRK- 63ZM-S човека спести точно 500лв.
Не съм наясно с моделите и за това ги изброих за да се ориентирам. По принцип идеята ми е да взема втора употреба, но да е топ модел. Може ли жокер - къде мога да се запозная с топ моделите на различните марки и как да разбера на колко години са предлаганите в магазините втора употреба климатици.
Не ме притеснява по никакъв начин, че слагам втора употреба в ново жилище. Сигурен съм, че ако избера качествен ще мога да разчитам на същият експлоатационен срок, както и на всеки чисто нов предлаган в нашите магазини.
Виж ако за магазин имаш на предвид някое техно то там само бюджетни машини има. А топ модели са били едно време.
Вальо, недей да пренебрегваш таксите и лихвите които изяждат част от този процент. Именно заради това ти написах горното изречение. Бъдете искрени. Цялата далавера е за банката.
Явно не си продавал климатик по енергийна или нямаш сметка да продаваш. Значи при сума от 3000лв банката е взела 100лв и 500лв си спести човека. Това е истината. А човека като си иска стари да си сложи парите са си негови.