Страница 120 от 356 ПърваПърва ... 70110118119120121122130170 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,786 до 1,800 от общо 5339
Like Tree2911Одобрявам

Втора употреба климатици - част 3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Втора употреба климатици - част 3

Някой с мнение относно проблем на една Toshiba RAS-225 YDR ? Платката на външното бе свалена и носена в сервиз за диагностика,но оттам са казали че е наред и не е проблема в нея.При включване вътрешното тяло духа, но външното не развърта перката.Ето и видео с дискотеката от светлинки https://www.youtube.com/watch?v=CD4h9K13www

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

TopGear , явно "колегите" от сервиза не са наясно с проблема. Ако имате оригинално управление, направете тест при който ще Ви покаже грешките при които машината ще реагира.

4. Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    TopGear , явно "колегите" от сервиза не са наясно с проблема. Ако имате оригинално управление, направете тест при който ще Ви покаже грешките при които машината ще реагира.
    Здравей, Aleksandars ! 2011 година климатика бе ремонтиран от теб и колегата ти , който се занимава с електрониката (тогава имаше проблем с платката на външното тяло) . След скорошните проблеми дойде познат, който свали отново платката,за да я занесе на диагностика и според която не е проблема в нея.Обясниха ми,че най-вероятно компресора бил заминал.Как се прави този тест и съответно се разчитат грешките от него?

5. Тук е от
    May 2010

Здравейте съфорумци,

Отново имам нужда от вашата помощ за избор на климатик втора ръка за спалня. Намирам се в гр Шумен и съм са насочил към варна клима, няма и много алтернативи в града.

Това са параметрите :

Употреба: за отопление през зимата. 23 градуса желана температура.
    Изложение: север-запад. Точно на NW на компас. За разлика от лятото, през зимата почти не достига слънце.
    Стая: 3.52 х 3.55 х 2.50 (30.365 м3)
    Мебели в стая: легло, гардероб и скрин: (3.73м3)
    Сграда: 1-етаж над гаражи; тухлена; таванът е изолиран (след изолация височината е 2.50)
    Стени: 1 външна (ше се сложи изолция от фибран 4см) + 1 стена към вътрешно стълбище, което е със старите метално-стъклени врати на кооперациите от 70-80те и и е доста студено през зимата (така, че тази може да се брои като полу-външна)
    Прозорец: 1.55х180м ще слагам пвц дограма с троен стъклопакет с К стълко (32 или 40мм)

Бихте ли могли да ми кажете дали тези климатици са добър избор (кои година са?) и кои бихте препоръчали (наясно съм, че много зависи и от състоянието на климатика и тн., затова ще се образован отделно, но искам да стесня първо кръга на потенциалните модели):

Toshiba RAS-225EAD2
    Toshiba 221AB (този като зе ли най ми допадна, но не мога да намеря достатъчно мнения, като цяло за моделите)
    TOSHIBA 221AS
    DAIKIN R22EDS
    DAIKIN 25JNS
    DAIKIN 22JNSK
    DAIKIN 25HNS
    HITACHI G22S

Бих искал да има малко запас като мощност, тъй като апартамента е прилично студен, според опита ми от първата зима. Поради тази при§ина не съм сигурен дали тези климатици ще имат достатъчна номинална мощ. Сумата ми е около 900лв с монтаж.

Втори въпрос е дали да събирам още за някои подходящ нов (макс 1200)? Като цяло съм впечатлен от данните на тези втора ръка и като, че ли съм готов да пробвам с тях, но затова питам за да ме посъветвате.

Благодаря предварително!
    Този пост е редактиран от palavra111; 01-07-15 в 13:05.

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

а защо не си вземеш нов 220CFR ,който предлагат на промоция за 1000 лв ? според мен е чудесно предложение за новичка машинка на 100 волта ,това е базов модел но ще се справя със стая от 12 квадрата ..

7. Тук е от
    May 2010

Чудесна идея. Благодаря ти.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2015

Здравейте!
    Събирам мнения за MITSUBISHI J408S.
    Втора употреба за стая /хол+дневна/ 38 кв.м. Моля, ако някой има
    мнение или книжка с инструкции да пише. Рових в сайта на Мицубиши, но искам помощ от специалисти като Вас.
    Имам само лист с превод от дистанционното и снимка на вътрешното тяло с параметрите. Моля да ме извините, но имам нужда от помощ!

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

базов модел 40ка от 2008г

11. Тук е от
    Jan 2015

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    базов модел 40ка от 2008г
    Благодаря!
    Това, че е 200V, а не 100 трябва ли да ме притеснява? Не е ли малък за 38 квадрата? От къде мога да прочета какво означама J серията на Мицубиши?

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

според мен е малък конкретния модел за 38 квадрата ,има и много леко външно тяло 32 кила - потърси нещо висок клас ,има чудесни оферти

13. Тук е от
    Jan 2015

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    според мен е малък конкретния модел за 38 квадрата ,има и много леко външно тяло 32 кила - потърси нещо висок клас ,има чудесни оферти
    Какво означава висок клас?

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Мицубиши Виж публикацията
    Какво означава висок клас?
    40+ kg агрегат.

16. Тук е от
    Jan 2015

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    40+ kg агрегат.
    Благодаря! Значи това животно няма да е икономично, така ли? Основната ми идея е да бъде с ниска консумация, без екстри ми предложиха този модел и след оглед казаха, че като параметри ще бъде ок за стаята.

17. Member
    Тук е от
    Aug 2014

Но по-високия клас от която и да е марка се покачва в ценово отношение. Вие не сте посочили никаква сума и на специалистите ще им е трудно да Ви предложат модели. Необходима е и допълнителна информация за да Ви се изготви предложение. Ако твърдо държите да е марка Мицубиши търсете от серията Z.

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Мицубиши , само по това описание
    Цитат Първоначално публикувано от Мицубиши Виж публикацията
    за стая /хол+дневна/ 38 кв.м.
    , не знам кой може да се ангажира на 100% да Ви отговори дали машината ще Ви свърши работа. Модела, въпреки, че е базов, си е хубав от гледна точка на изработка и параметри. Като дадете повече информация за помещението, тогава може да се дискутира кое става и кое не. За протокола - модела при -12°С външна температура може да отдаде 4.2 kW отоплителна мощност. Машината е 1100 W компресор.
    Kasap одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  2. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе