Страница 117 от 356 ПърваПърва ... 67107115116117118119127167 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,741 до 1,755 от общо 5339
Like Tree2911Одобрявам

Втора употреба климатици - част 3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: Втора употреба климатици - част 3

yodanov, модела се води: вътрешно тяло - RAS-225EDR, външно тяло RAS-225EADR. Параметрите на модела са:
    Модел: 2005~2006 година
    Работно напрежение: 100V
    Хладилен агент: R410A
    Страна произход: Japan
    Параметри на климатизатора при 35°C външна температура(27°C в помещението):
    Охлаждаща мощност: 2.2kW (0.3 ~ 3.1), 7509 BTU (1024 ~ 10600)
    Консумирана електроенергия: 360 W (50 ~ 660)
    COP: 6.11 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
    Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°C в помещението):
    Отоплителна мощност: 2.5kW (0.3 ~ 5.8), 8533 BTU (1024 ~ 19795)
    Консумирана електроенергия: 370 W (50 ~ 1410)
    COP: 6.76 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
    Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20°C в помещението):
    Отоплителна мощност: 4.2 kW, 14335 BTU
    Консумирана електроенергия: 1250 W
    COP: 6.44 (средна стойност)
    APF: 6.30 (при режим охлаждане – 7.28, при режим отопление – 5.84)
    Аз използвам такъв климатизатор и мога да ти гарантирам, че е много добър като модел. Сега друг е въпроса, това което ти евентуално ще вземеш в какво състояние е и как е обслужен.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2015

Благодаря за бързите и компетентни отговори и мнения. Знам, че машините са втора ръка, има винаги риск да се попадне на амортизиран японец.

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

[QUOTE=yodanov;726713]Благодаря за бързите и компетентни отговори и мнения. Знам, че машините са втора ръка, има винаги риск да се попадне на амортизиран японец.[/QUOTE
    ако не ползваш правилния човек-В ЧУВАЛА СИ

5. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Почнах да се оглеждам и аз 100 в като че ли.Дайте мнение ако си намеря читава Toshiba Ras 225 Ndr ,ще се справя ли добре със стая 16 кв.м.Стаята е детска,тухла с изложение изток/юг/запад ,като цяло е слънчева и през деня при слънце се спира отоплението.Иначе е студена,2 външни стени ,тухла със някаква външна изолация от 6 см стиропор.Под мене засега не топлят ,отгоре има хора постоянно.Има и около 9 кв.м. пвц дограма със обикновен двоен стъклопакет.Миналата зима успешно се топлеше ,със лъчист конвектор Теси 2 кв.Ще се търси поддържане на 23-24 гр. зимата.Ще се отваря и към коридор от още 6 кв ,който се споделя и с другите 2 климатика.Въпросната Тошиба ме грабна с гъвкавия си компресор и голямата икономичност,плазмата,аспирацията.Ще се справя ли с това помещение или да гледам нещо с по висок номинал.Също така по данни от нета гледам ,минимален шум при отопление и дават 25 дб.Има ли някакви по ниски степени при които работи по безшумно ,като за спане

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

според мен ще се справя ... отоплявам подобно помещение с W22 от подписа ми а той е по маломощен .. Тошибите имат степени под първа на които са доста тихи

7. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Сега като се поразчетох,май ще се оглеждам за RAS-221SDR ,който е малко по нов и с още по добри данни.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

направо звънкай на адаша ,има една такава бройка на сайта си

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    направо звънкай на адаша ,има една такава бройка на сайта си
    Имаше...

11. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2015

Моля за извинение, ако не пиша в правилната тема. Има Sanyo sap e28n, предстои ми профилактика на машината, втора от задължителни 2 бр. по гаранционна карта. По принцип съм изключително доволен от машината, вече втора зима без изключване ме топли. Но този февруари няколко пъти спираше тока за малко, след което ми се налагаше да пускам машината от дистанционното и ми направи впечатление, че и трябваха около 7-10 минути за да стартира. Също тъка ми направи впечатление, че компресора работи малко по-шумно /преди буквално не се чуваше/. Обясних горните неща на фирмата, която ми го монтира и предвид предстоящата профилактика ги помолих да изтеглят фреона от климатизатора и съответно да бъде премерен на везна, както съм чел, че се прави, но от там ми отговориха, че нямат машина за да изтеглят фреона. Това ме изненада малко и щели да видят с манометри дали има нужда от дозареждане. Въпросът ми е имали риск от презареждане с фреон и евентуални последствия и дали въобще да ги чакам или да викна друга фирма, която да провери нещата. Извинявам се за дългия пост.

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Нищо й няма на машината поведението й е съвсем нормално. Този фреон НЕ се дозарежда!
    По-добре не си вадете трънки от... джобовете, че наистина можете да развалите хубавия клим.
    Aleksandars одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2011

А от машините на 100 в,коя е най тиха.Тошибите NDR/SDR/PDR/JDR ли са най тихи когато са на минимум и си намалят турбината.Иска ми се климатика,да е наистина тих.Примерно сегашния ми на тих режим уж е 21 дб ,но като си легна и ми е на 2 м над главата и го чувам и ми пречи.Вярно че аз съм с малко изкривени представи за тишина,понеже вечер чувам и харда на лаптопа който е на 7200 об.И на въпросните тошиби,може ли ръчно да се пуска някаква най-ниска степен или само когато реши машината.В голяма дилема съм,дали да взема някоя Тошиба на 100 в,която ще е много икономична или да сложа за същата цена, нов триъгълния Samsung който ,няма да има грижи с топленето и на тих режим е 16 дб,но пък си харчи повечко

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Виж и Митсубишитата от Z- серийте. Не мога да определя кои работят по тихо, но като че ли това са Митсубиши, особено тези с по голямата/дълга/ турбина.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

виж сега ,ако е на 2м от главата ти няма как да не го чуваш .. сложи го някъде другаде ..

17. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Самсунгът не се чува, аз също имам много остър слух и мразя всякакви излишни звуци.

18. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2015

Събирам мнение за една от фирмите, в гр. София, занимаваща се с продажба и монтаж и сервиз на рециклирани климатици, а именно D&D trade. Моля за извинение, ако питането ми е против правилата /нека да бъде изтрито от администратора/. Искам да знам коректна фирма ли са, някой от форума възползва ли се е от услугите им, и най-важното при възникнали проблеми реагират ли бързо и компетентно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  2. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе