зависи в кой клас .. в средния клас Фуджицу имат много сериозни машини с тежки тела и високо топлоотдаване на добра цена ,някои марки нямат аналогични машини .. ето примерно какво имат Панасоник в средния клас :
http://ctlg.panasonic.com/jp/aircon/...84CS_spec.html
28ца с 21 кг външно тяло ,с 5кВ максимално топлоотдаване .. чакай да стопли
Този пост е редактиран от Alexi; 26-12-14 в 11:28.
кат дадеш съвет лошо,кат не дадеш лошо.............колкото повече ги гледате и мерите тез машини,батака става по-голям.моите са пуснати от октомври (3 броя на 22 гр.-240 кубика)и ме боли за он-оф-фак-оф.сметката и комфорта са важни за 1 месец,всичко на ток,ЗИМОРНИЧЕВА ЗМИЯ и т.н.-114 лева
Така е, когато замерващия не знае какво точно и за какво мери. Що ли ги мерят тези минимуми, след като не разбират нито от какво зависят, нито как се управлява и как точно работи компресора? Не е много ясно...
Техническата информация в книжките е доста постна и сбита. Потребителят следва да наблегне повече на инструкцията за експлоатация. При определени условия, този минимум си е съвсем нормален.
Този пост е редактиран от dodo_pv; 26-12-14 в 11:54.
ако не е тайна какви са тези *определени условия*? звучи някакси абстрактно.
Не съм се замислял как звучи, знам само, че е строго индивидуално за всяко помещение. Няма тайни, много е дълго за обяснение и зависи от термодинамиката на топлоносителя. Най-общо може да се сведе до необходимостта от едновременното изпълнение на следните условия:
- минимални обороти на компресора
- минимална широчина на токовите импулси към трите фази на компресора
- максимално дроселиране на топлоносителя от т.нар. ТРВ
Това далеч не се случва при околна температура 7°С. Зависи и от температурата на засмуквания въздух от вътрешното тяло, неговия дебит и т.н.
Ако не е тайна, би ли ни разяснил защо в помещение от 35 кв.м. (поне 80 куб.м.) се монтира машина на 100V, при положение, че мрежата ни е на 230V ? Какви са енергийните показатели на машината и захранването и, ако не са тайна?
показателите и са като на Дайсейкай 11-12 дето ще излезе към 2025г
http://www.fujitsu-general.com/jp/pr...up/asz28r.html
Този пост е редактиран от Alexi; 26-12-14 в 13:53.
Здравейте,може ли някакво инфо за една старичка Тошиба,модела е RAS-281 GTS ,а на външното тяло е RAS-281 GATS, машината е на баща ми е е поне на 15 години.Интересни ми са данните-според мен е 7ца.Ползва се само за охлаждане на хол 18 квадрата и се справя.
малко си я подмладила ,1996-97г е .. спокойно може да я ползва и за отопление баща ти ,машината е 12ка по нашите означения с 4кВ номинал на отопление ,COP 3.36
Благодаря за бързия отговор.Помислих че е 7ца защото външното тяло ми изглежда много малко,а и на табелката с йероглифите различих само 750W. и 100V.Иначе не помня някога да се е разваляла,но както казах -тя се ползва само лятото.Дали с нещо не може да се избели тялото че от годините е много пожълтяло?
възможно е външното тяло да е от друг модел може да се боядиса вътрешното ,става прилично добре но аз не бих го боядисал .. такива ветерани будят уважение и годините трябва да им личат