Благодаря ти за бързия отговор ама все си мисля, че е е друго.То нали си има филтри това какво ще филтрира.
Това е зеолитов филтър - друг е въпроса, че в момента вече няма същия ефект, както когато е бил нов. В това състояние е просто филтър за прах. Зеолита с който е бил напоен филтъра като нов има способността за йонен обмен, като може селективно да отделя и отново да приема йоните на различни вещества, в зависимост от тяхната големина.
Аха ясно.2222222226.png.jpgИ да го махна не пречи.А копчето което е на панела за включване и изключване ли е
Да, но машината тръгва на автоматичен режим, т.е. поддържа 24°С (+2°~-2°С). Това дистанционно управление не е за този модел.
Твоето дистанционно е от по нов модел от 2003г. и ако ти тръгва плазмата с йонизатора с основните функции ,не се кахъри за оригиналното.
От копчето за аспирация тръгват и двете, по отделно не.Освен това ми показва
температурата вътре/вънка и още някакви работи дето не ги знам за какво са.Друго май
не ми трябва.
ivo8710 , Вашата машина (PDR-ка) не разполага с аспирация, а само с плазмен филтър и йонизатор. И с оригиналното дистанционно управление, те се активират с едни бутон. Двете системи не могат да работят по отделно. Това управление което притежавате какъв модел е (пише го на гърба - трябва да е WH-???)?
Здравейте
Някой може ли да ми препоръча коректна фирма/и от София от която да купя К2У?
Може и на лични ако е против правилата.
Може да си поръчате от Пловдив и да ви ги монтират в София. В софииските фирми, доколкото гледах, моделите са им по-стари и със завишени цени.
По принцип това ми беше първоначалната идея.
Вчера се обърнах към Aleksandars,след прочетеното за него тук,за съдействие при избора на машина.
Но май май,няма да стане така.
Така че търся фирми от София.
Здравейте.
След двуседмично четене тук до момента в който започнах да сънувам климатици,избрах машина накрая.
Преди малко поръчах TOSHIBA RAS-285NDR който следващата седмица живот и здраве трябва е монтиран в хола ни.
Та ако може да споделите с мен инфо и снимки на външното тяло и ориналното дистанционно за да съм сигурен че получавам това за което плащам,нищо лично към продавача разбира се,просто прочетох за случаи на грешки и държа да не ми се случват на мен.
Това са харектеристиките на машината които Aleksandars любезно ми предостави.
Исках с него да свършим работата но той каза че за момента не може да ми намера такава машина така че се наложи да използвам други възможности,без лоши чувства към него разбира се.
Модел: 2004~2006 година/100V/R410A/Made in Japan
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура(27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.3 ~ 4.0), 9600 BTU (1020 ~ 13650)
Консумирана електроенергия: 450 W (30 ~ 940)
COP: 6.22 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.6 kW (0.3 ~ 8.0), 12290 BTU (1020 ~ 27300)
Консумирана електроенергия: 570 W (30 ~ 1945)
COP: 6.32 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 5.8 kW, 19800 BTU
COP: 6.27 (средна стойност)
Допълнителни функции:
Аспирация – извеждане на замърсения въздух чрез система за аспирация през филтри извън помещението, плазмен филтър с озонатор - ефективно отстраняване на миризми, дим, прах, алергени и всякакви други замърсявания, намалява токсичността на въздуха и осигурява здравословна среда на живот, йонизаатор.
Та днес сутринта отидах до магазина на фирма "Димели" в София и след няколко часа опити да се намери избраната от мен машина използвах и третата опция.
Обадих се на Цветан Божков който след кратко търсене е човека който ще ни достави машината и естествено ще вземе парите ни.
Туй то,скоро ще се похваля с въпросната машина.
Честито,мерси.
- - - - - - - - - -
Междо другото продавача в магазина на Димели се опита да ме изкуши с чисто нови климатици но аз не се потдадох на изкушението.
Пробва и с други модели и въпроси какво е помещението, но директно му казах че искам точно тази машина и размера на стаята не го интересува и туй то.
- - - - - - - - - -
Сетих се още един въпрос,каква е минималната дължина на тръбният път за този модел?
Защото при мен може да се монтират и на 0,80 см.,но държа да се спазят спецификациите за модела и за това питам.
Други съвети относно монтажа ако споделите ще ги имам в предвид.