Страница 170 от 356 ПърваПърва ... 120160168169170171172180220 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,536 до 2,550 от общо 5335
Like Tree2910Одобрявам

Втора употреба климатици - част 3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member Аватара на gaba
    Тук е от
    Dec 2011

Отговор: Втора употреба климатици - част 3

Как работи Митсубишито при -20 ??......Просто не работи...Още от -7 вече не го търси,дефрости на 30-40мин и много,мноого мъка ;(За разлика и от най-скапаните Тошиби това дето пише Мицубиши на него не можеш да го видиш никога под 450 вата консумация,дори на вън да е 10 градуса. Имам и Мицубиши и то "нордик модел",но за него няма място в подписа-не е заслужило честа да седи при климатиците......Нищо лично !

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

ВЪЙЙЙЙ.......ша ма извините,ма кви са ви МИТСУБИШИТАТА.вярно,че в бургас не е падало -20,ма до -12,-15 мойто си топли доволно добре без да е НОРДИК и то при настройка 24 гр. максимум.
    Rumb@ta и its large харесват това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2016

5. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Много добър климатик. Със скрол компресор. Има си всички необходими екстри и работи като печка при ниски температури.
    За дефростите нямам идея, но не съм срещал на върхов модел климатик за японския пазар и дефростите да са му на час.
    Взимай го без притеснения.
    Този пост е редактиран от Rumb@ta; 20-02-16 в 15:17.

6. Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Бургас

Искам да попитам може ли климатик за фреон R22 да се зареди с фреон R410? Купих една антична 100v машинка за вилата,но днес забелязах,че е за фреон R22.До колкото разбрах този фреон е забранен в БГ от 2008г поради екологични причини и ми се струва,че ще ударя на камък с намирането му.Та въпроса ми е може ли да го заредя с R410 и да си го ползвам?

7. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Не може! Маслото в компресора не е съвместимо, както и други неща.
    R22 се намира все още. Просто намерете фирма в Бургас да ви го зареди с електронна везна по табела.
    Имате ли оплаквания от работата на климатика, че искате да се зареди?

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Не, не може. R22, ако не намерите, има заместители.

10. Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Бургас

Аз изобщо не искам да го търся щом е забранен от закона- едва ли е случайно.
    Koи са заместителите?
    Румба - нямам оплаквания.Климатика още не е монтиран.Днес се сетих да го проверя за фреон ,отворих крановете и нищо По принцип всички климатици от "варна клима" се продават заредени.Надявах се и този да е така,но уви.Както и да е ще гледам да го заредя ако е възможно.

След кратко проучване из мрежата стигнах до извода,че фреон R422D е заместителя на R22.Съгласни ли сте ?
    Този пост е редактиран от steffan; 20-02-16 в 15:49.

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

R422D и R417А

12. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от steffan Виж публикацията
    Аз изобщо не искам да го търся щом е забранен от закона- едва ли е случайно.
    Koи са заместителите?
    Румба - нямам оплаквания.Климатика още не е монтиран.Днес се сетих да го проверя за фреон ,отворих крановете и нищо По принцип всички климатици от "варна клима" се продават заредени.Надявах се и този да е така,но уви.Както и да е ще гледам да го заредя ако е възможно.

След кратко проучване из мрежата стигнах до извода,че фреон R422D е заместителя на R22.Съгласни ли сте ?
    При положение че е източен първо бих проверил дали е електрически изправен. След като не е събран, може да има проблем.
    Стефчо, имаш ли възможност да го подвържеш с кабели и да го изпробваш дали всичко е наред? Тогава мисли с какво ще го зареждаш.
    Също като специалист бих ти казал да го заредиш с 22, но като човек милеещ за природата с две ръце съм за заместителя. Но най-добре ще работи с 22.
    Каква марка и модел е климатика?

13. Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Бургас

Kлиматика е National CU-A22A.Конвенционал от 2002г.Никаква информация не намирам за него в нета.Не съм специалист и не съм запознат с включването и тестването на климатици.Просто имам обща представа за това как да го монтирам ( вече съм монтирал един у нас и втора година му се радвам).Та за изправността - момчетата от "Варна Клима" ми заявиха,че са го пробвали и машината работи .

14.  

15. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Надявам се знаеш, че този климатик става предимно за охлаждане и то на малка стая. За отопление при минусови температури няма да постигнеш много.
    И ако ще плащаш зареждането, не зная колко си заслужава да се занимаваш с него и монтажа му.
    Ако ще го ползваш за охлаждане също да имаш предвид, че коефициента на енергийна ефективност му е нисък.
    Прецени си дали има смисъл.

16. Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Бургас

Колко е КОП-а му? Така и не го открих в нета.Почти за без пари го взех така,че не очаквам много от него.Ще се ползва десетина нощи през лятото,защото на вилата става много горещо и преди 1ч сутринта не може да се заспи от жега.Ако е над 3 COP - перфектно.Макар,че от варна клима казаха,че ставал дори и за отопление,за което аз не храня големи надежди.За отопление си имам печка с дърва ,така ,че няма страшно.Смятам сам да се пробвам да го заредя,защото не вярвам на някой да му се идва до вилата,която е на 30км от града а и да дойде сигурно ще ме таксува колкото за целия климатик.Намерих фреон R422 2кг за 67лв.СМятам да го купя и да се пробвам.Никога до сега не съм зареждал фреон..Събира точно 710гр фреон.Имам електронна везна и разполагам само с този манометър за ниско налягане :
    Манометричен блок единичен за ниско налягане ABTL R410А Манометричен блок [ABTL] - 24.40лв. : АПОГЕЙ 99 - | Резервни части за хладилници | Резервни части за климатици | Резервни части за перални | Инфрачервени печки за отопление | Инфрачервено отопле

Не ми е ясно трябва ли да работи климатика по време на зареждането и кои кранове кога трябва да отворя/затворя ,но ще се разровя из нета.

17. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

За вилата за охлаждане става. Но фреона, трансформатора и медните тръби ще надхвърлят цената на климатика, но щом си решил.
    КОП-а му е м/у 2.5 и 3. Ще ти трябва и вакум помпа. Зареждането с R422 - в динамичен режим /за това трябва да попрочетеш малко/

18. Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Бургас

само фреон ми трябва и тръби 2.5м.всичко друго имам
    Този пост е редактиран от steffan; 21-02-16 в 12:28.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  2. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе