Колега не съм е правил тая къща аз ,много тъпо са е проектирали голяма спалня ,хол,кухня и 2 млки стаи за деца по 7-8квадрата
- - - - - - - - - -
Излъгах по 9.6 квадрата са
Колега не съм е правил тая къща аз ,много тъпо са е проектирали голяма спалня ,хол,кухня и 2 млки стаи за деца по 7-8квадрата
- - - - - - - - - -
Излъгах по 9.6 квадрата са
Има и преградни стени 10 см от гипскартон .могат да се пълнят и с вата
Външна платка на Toshiba RAS-361PDR. По-красива не бях виждал. Еталон е как трябва да се прави, макар че пистите не се виждат през маската.
Гледай да не нагори нещо че тогава няма да и се радваш толкова на дизайна
И аз се чудя защо тия "дръпнатите" не ги правят с универсални платки. Алекси, да не ти показвам платката на арматурното табло на колата. Бетер тази е! Двустранен SMD монтаж.....лудница!
Румба, от моят ли е?
Чак пък да нагори.. До сега такова нещо не съм видял и не ме притеснява това. Винаги ми е доставяло голям кеф да работя с платки от ДР серията.
А и те са най-добре защитени.
SPSt, твоя е.
А откъде сте сигурни ,че платката е изделие на Toshiba, а не на Compal, Quanta, Samsung или някой друг тайванец?
Ха, то защото на повечето европейски модели /на всички марки/ не са направени на кораб в делтата на Меконг /примерно/!
Платките са оригинални китайски съкровища или корейска сглобка. Японските се маркират малко по-различно. Не се впрягайте.
При DR сериите 90% от полупроводниковата елементна база е на Toshiba. Кондензатори Murata - скъп чарколяк. Най-много някое реле да е китайско.
Схемата почти съм сигурен, че е правена от инженерите на Тошиба, а къде е асемблирана и от кой не е толкова важно.
Коментирам асемблирането. Някак ми е трудно да си представя, как китаецът поръчва части за по цент от Япония и ги чака седмица, вместо да ги вземе за по половин, от съседната улица. Калпавият кондензатор и калпавото реле са нещо като лъжичка фекалии в кацата с меда. Нищо нямам против меда или разработчиците на Тошиба, освен че са мързеливи и неинициативни. Не разбирам каква тайна трябва да ни разкрият и какво следва да ни внушат снимките на тези платки?
P.s:
Аз, когато си поръчвам определени неща от Китай, ме питат как искам да бъдат брандирани.
dodo, изложи се.. Като си купуваш китайски боклуци, дето ти ги ребрандират, къде си тръгнал да коментираш платки качествено производство и да ги сваляш на твоето ниво.
Няма такъв чарколяк по тази платка. Качествени са частите и може да се разчита на тях. Тези с фекалиите са в китайските климатици.
Постнах снимките защото са интересни и бих искал темата да е по технически насочена, а не само - търся за 20 кв. - кво да взема. На много хора би им било интересно.
Ако смяташ, че върховото японско производство е пълно с фекалии, защо въобще пишеш. Няма нужда да го сваляш на ниво по-ниско от което е реално.
Като те накарат от Тошиба или Панасоник с японското им производство да режеш джъмпери по платките (това единствено с цел поевтиняване - избягват dip switch), за да ги подкараш пак ще си говорим. Иначе несъмнено японските платки не са лоши, но са неоправдано скъпи според мен.
По евтини са от тези за моделите за европейския пазар...Проверено. Просто вносителите на дадена марка искат да е.... дявола във въздуха с цените. Съжалявам за отклоняването от темата, ама не може една платка да струва 70%~80% от машината като цяло.