За спалнята ще е голям 281 BDR и не е мн.добра идея, но в помещението за което си го предвидил - 23 кв.м. ще заспи. И обезателно с оригинално за модела дистанционно!
Здравей @авитохол ,имам разновидност на NDR-а от два месеца,справка виж подписа ми.Все още събирам впечатления дори не съм разгадал някои от подменютата му,че са с две повече от нормалния NDR. Спалнята ми е 12 квадратни метра.Засега мога да кажа ,че е абсолютно безшумна работата на самурая и вятъра не се усеща в ниските обороти на турбината.Консумацията му е повече от ниска - много ме кефи. Не ме кефят две неща: По-шумната работа на аспирацията му и това,че за да се развърти трябва да се настрои на поне 5 градуса разлика с външната температура- но както казах все още го изучавам. А още едно нещо не ме кефи ,че светло диодите му светят твърде силно вечер ,но и тях ги излекувах с подходящи филтри ;-) Ако e добре реновиран,ще останеш доволен,особено откъм нисък разход на ток и комфорт в спалнята.
Този пост е редактиран от Гларус68; 24-07-16 в 23:20.
Днес ги монтираха, нямах много време да се занимавам с тях, но първите ми впечатления са добри. От външните тела не се чува абсолютно никакъв шум, оставих ги да поработят на авто - вентилатор и без да се напрягат за 30-40 минути направиха температурата в 80кв. м. 24 градуса ( зададени 22), при около 30 градуса външна. Не се чуват пукания, тракания и тем подобни звуци. За монтажа предупредих, още когато ги капарирах, че искам всичко да е здраво, качествено и красиво, и, че компромиси няма да правя- ако нещо не ми харесва ще се преправя. Смея да твърдя, че момчетата се справиха, хвърлиха доста усилия и се постараха да ми угодят за всичко. И така, вече съм собственик на 3 прекрасни машини.
Този пост е редактиран от авитохол; 25-07-16 в 19:52.
А, браво!
Един непоискан съвет: Пускай ги и трите, и отвори всички врати - по малко ток ще изхарчат, отколкото да мъчиш само единия да ох;ажда целия апартамент.
Авитохол, направи няколко фотоса и ние да им се порадваме!
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Точно така е според немската школа! Ако на един човек му трябват 3 часа, за да свърши една работа, то трима души ще я свършат за час. Според теб, даже по-бързо! Ако за същата работа хвърлиш 300 човека, то тя ще се свърши, още преди хората да са я започнали
P.s: За трите клими си прав, че ще са по-икономични, ако няма някой, който да е преизчислен и навън е много топло
Не се заяждам изобщо, точно така си е в големите жеги и студове, както си го написал.
Колеги,обвих "червата",връзката между вътрешното и външното тяло на двата ми климатика с "огледално" пластмасово немско тиксо,имитира алуминиево фолио.Отдолу си остана стандартната обвивка от бялата обвивна лента. Купих тиксото от Практикер 50 метра за 5 лева. Сега забелязвам,че има избил конденз по цялата връзка и на двата климатика.Искам да ви попитам този конденз нормално нещо ли е и ако не е ,на какво се дължи и какво трябва да корегирам за по- добрата работа на климатиците?
Този пост е редактиран от Гларус68; 27-07-16 в 21:07.
Конденз не избива, той се образува. Постни снимка, по-удобно е.
Ето няколко снимки от днес. Явлението го има и при двата ми климатика.
Интересно.. Тръбният път студен ли е много, като си допреш дланта?
Иначе влага има много във въздуха. Иска само предпоставки за да я превърнеш в конденз и ти си ги създал.
Проблема се проявява при много пристегнат тръбен път ефекта от изолацията се губи. Същото е и когато използват една изолация за двете тръби.