Уникална машина....то тишина, то комфорт, пък и ако е от Пловдив направо скачай смело
Уникална машина....то тишина, то комфорт, пък и ако е от Пловдив направо скачай смело
Здравейте колеги,
След като получих разяснения във Fujitsu-раздела стана ясно, че бюджета ми е твърде ограничен за нови машини, които биха ми свършили работа, затова спирам да цапам там и се местя тук.
Относно помещението, описвам отново набързо - две еднакви стаи по 67 кубика на първи и втори етаж в НЕизолирана тухлена къща. Долната е кухня + трапезария, горната е спалня + хол. Къщата се обитава от жена и малко дете, т.е. търсим нормалната стайна температура от 29 градуса :D
Горното в кръга на шегата разбира се, в най-студените зимни дни 21-22 би било напълно приемливо.
Всички врати и прозорци са сменени през тази и миналата година, дограмата е пвц с обикновен двоен стъклопакет. Стъклата май са някакви К-нещо си кьорфишеци, ако има някакво значение. Три външни стени.
Преди ремонта, с 40-годишна разпадаща се дограма с липсващи стъкла на места, една конвенционална 18-ка Мидеа беше напълно неспособна да се справи.
В задачката се пита какво да монтирам този път, така че да не се одървим от студ зимата, и по възможност да не плащам ток колкото за средно голяма фабрика.
Бюджета е 3500 абсолютен таван.
Гледах примерно някакви Тошиби 285PDR, че се предлагат на доста места, следователно би трябвало да има части за тях, дали е удачно като вариант, и дали ще ме стопли като стане -15 до -19 и задържи така 4-5 дена (ситуация, в която Мидеата ми трябваше да работи на няколко пъти)?
Благодаря предварително за отделеното време.
Населеното място където е къщата, Стрелча ли е?
Здравейте. В търсене на климатик съм за леля ми, която е пенсионерка. До сега се отопляваше всяка зима с маслен радиатор, но това не си е работа... Търсиме климатик за стая с размер 25-30кв.м
Този пост е редактиран от Porsche911; 31-08-17 в 10:26.
- Toshiba ras-255EDR става ли за стая 10 кв.м. ,засега без изолация, но с окачен таван и вата.
Става и за 20 - за твоята стая е идеален. Това по принцип - в случая най важно е състоянието на машината.
Извинявам се за публикуваното второ мнение, не ми дава да изтрия предишното.
Здравейте. Ще се купуват 3 климатика за 3 различни апартамента. Насочили сме се към фирма от София (климафр***). Споделете мнение от къде е най-добре да се закупи, но фирмата да е от София.
1 стая в един от апартаментите ще се отоплява и охлажда с климатик. Стаята е със сменена дограма и 5см изолация южно изложение. Апартамента от долу не се отоплява. Размер 8.5m2. Предложените са:
Sanyo - SAP-A22R
National - CS-22RJH-W
Mitsubishi - MSZ-SV22T-W
Sharp - AY-R22BV6
Daikin - AN22JNSJ-W
Panasonic - CS-J222C-W
Sharp - AY-W22SC-W
За втората стая, която ще се използва климатика само за охлаждане лятото и е с квадратура 25m2. Сменена дограма +5см изолация - югоизточно разположение.
Предложените са:
National - CS254VB
Fujitsu - AS-E225-W
Toshiba - RAS-255ED
Panasonic - CS-251GF-W
Sanyo - SAP-FK25P
Sanyo - SAP-F25V6P
Sharp - AY-N25SC
И третата стая, която ще се използва климатика главно за отопление с 10см изолация и сменена дограма. Площ 28m2 южно разположение. Не се отоплява от горен и долен етаж. Предложените са:
Hitachi RAS-R2810LX
Sharp AY-M28SX-W
Hitachi - RAS-2810RX
Sharp - AY-P28V5
Много ще съм благодарен ако ме насочите към конкретни модели. Благодаря.
Здравейте.Попадна ми един стар модел Sharp АY-G25SE. Ползвали са го родителите на баджанака ми.И все още не знам какво е реалното му състояние.Та дали ще си струва да се занимавам с профилактирането му,отстраняването на евентуалните му дефекти и монтажа му във Варна,южно помещение ,последен етаж на панелен блок,с външна 5 см. изолация от фибран и ПВЦ дограма.Помещението е 12-13 квадратни метра. Ще се ползва само и единствено за охлаждане.Единственото предимство е,че съвършено безплатно го придобивам.
Благодаря предварително на всеки отзовал се.
Стана ми любопитно и открих само, че е модел 1995г. Номинал на отопление е 3.4kw и коп 3.73. Но, не съм сигурен за това инфо.
Инверторен модел е. Номиналната му охлаждаща мощност е 2.5 kW, което във Вашия случай е достатъчно. Ако дроселиращата система му е наред и машината електрически работи, ще Ви върши работа. Имат слаби места, но и да ги знаете, без машината да бъде обстойно проверена, няма как да знаете какво е нейното състояние.
Благодаря на Aleksandars и ruuni9 за мненията.
Може ли да дадете съвет за читава фирма във Варна,където може да се прегледа състоянието на климатика и с която помощ да се извърши качествен монтаж след това? Може и на лични съобщения,ако искате вашето мнение да не се приеме за реклама.
п.п. Aleksandars ,кои са слабите места на машината?
Този пост е редактиран от onogondur; 06-09-17 в 23:23.
Един елемент на външната платка си променя параметрите. Проверете го как работи и му направете профилактика и е готов за монтаж. Ще свърши работа за това помещение.