Наистина не виждам......какво общо имат постовете ти с темата за К2У. Иначе модераторите трият постове без дори да обяснят какво правило е нарушено. Обаче явно аршинът е двоен.
Наистина не виждам......какво общо имат постовете ти с темата за К2У. Иначе модераторите трият постове без дори да обяснят какво правило е нарушено. Обаче явно аршинът е двоен.
Ако трябва да бъда честен,даже сме прекалено толерантни.Темите,които са по 100+ страници,ако им изтрием глупостите и постовете не по темата,ще се смалят наполовина.
Специално за теб е това четиво - https://forum.setcombg.com/%D0%B7%D0...%BC%D0%B0.html
Та,къде пише,че трябва да се дават обяснения?
Благодаря за "специалното" отношение. Чел съм го и пак го прочетох, но......Опитвам се да спазвам Правилата. Ще се стремя полезната за даден потребител информация да му я давам на ЛС, за да не накърня публично нечии интереси.
Общото на постовете ми е това, че са свързани с концепцията за климатизиране на магазин за хранителни стоки. Заданието не може да се изпълни с К2У по две причини: финансова и липса на правилния артикул. Доколкото си спомням, някой беше монтирал toshiba ras-402 ?dr в 20 квадрата стая на панелно жилище. Представи си какво плюене ще последва след монтирането на тази машина в описания магазин, когато дойдат първите сметки за ток. Не разбирам асоциацията с аршина, да не би AOY24LMAL да е нов? Примерът с трео е даден като бюджетен вариант за конкретния магазин, при който би се пренасяла повече топлина, за по-малко пари. Не бъди толкова обидчив, съжалявам за всичките си коментари в тази тема.
Що да не може с К2У. Един познат има LG 24 конвенционалка - седи му на един таван и не се ползва от години /то не че въобще някога е ползвана де/, а той си мисли че не може да го продаде щото вече никой не търси подобни машини. Де късмет, де.....
Този пост е редактиран от tony34al; 22-09-16 в 11:03.
Още в първият си пост написах: ''в мoмeнтa cъм cъc mіdеа mѕg-18hr и ce ce cпpaвя дocтa дoбpe (вeчe 5г) лятoтo-ĸoeтo ми e и пo тpyдният ceзoн зapaди витpинитe 8бp. нямaм пpoблeми ocвeн дeбeлaтa cмeтĸa зa тoĸ, затова съм се спрял на японките втора ръка!!!"
и ако, няма развитие по въпроса с тях-ще се прехвърля в темата за избор на климатик!!! След като вече казах, че очаквам монтажи и се придържам към варианта от 1-вия си пост, не виждам смисъл от 90% от коментари те Ви-разбрах и от първия път гледната Ви точка! Не бих писал това, но-ако не можете да ми помогнете-не ми пречете .Благодаря
- - - - - - - - - -
И аз имам едно Тойо 24-ка (закупена чисто нова) която ми седи на село, защото 1 година - тъка никой не можа да констатира, защо както си работи и решава, че е изкарала надника и си спира когато си иска "Де късмет, де....."
Като си бил с мидея 18-ка и голяма сметка, какво си мислиш, че ще се случи с "новата" 402-ка??? Може би, по-малка сметка??? Напиши ни с още по-дебели букви какво точно очакваш да прочетеш, за да ти го напишем и приключим с глупостите.
nikolowkz, ras-402 jdr си го сложи вкъщи - върха е. Но за магазина заложи на 71-цата. Там се иска пауър!
Те всички магазинери, минават през конвенционални 12-ки, заменени с инверторни такива, докато стигнат до истината за необходимостта от поне две 24-ки за съответното помещение. Мерят квадратите, а забравят за витрините. За по лесно, вечер изключват всички хладилници за безалкохолни напитки, както и тези за бира. От такива магазинери само хляб купувам.
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Ще помоля участниците в темата да се придържат към нея!
Здравейте,
Насочил съм се да взимам японски климатик втора употреба. Помещението е 30м2, тухла, с изолация.
Спрял съм се на следните модели. Моля дайте вашето мнение:
Японски Климатици-Пловдив ПЛОВДИВ КЛИМА: Panasonic CS-EX280C
Японски Климатици-Пловдив ПЛОВДИВ КЛИМА: HITACHI RAS-S36W
www.НАЙ-КЛИМА.com
Рециклирани климатици HITACHI - Модел: S28X
Рециклирани климатици MITSUBISHI - Модел: Z28R
Рециклирани климатици TOSHIBA - Модел: 285EADR
Най-вече ме интересува да е тих и да не изсушава въздуха
Благодаря предварително
Този пост е редактиран от vellagio; 27-09-16 в 21:44.
С изключение на Панасоника другите изглеждат класни машини. Проверихте ли дали ги имат в наличност фирмите? Като смятате необходимата топлинна мощност номинала ли гледате или максимала? Добре е машината да работи на и под номинал, а не на максимум.
Ха, а аз пък мислих че Панасоника ще ми е сред фаворитие Човек, който разбира ми ги препоръча. Аз искам да ги доотсея до 2 и тогава да решавам.
За мощността, мисля че всички гореизброени са за помещения по-големи от мойто, така че няма да работят на макс, а и аз не съм от най- зиморничевите
Квадратурите, които пишат по сайтовете много не ги гледайте. Обикновено ги пишат според максимума на топлоотдаване. Относно тишината-първо тя е доста субективно понятие и за стоплянето на 30 м2 се иска добър дебит на въздуха, така че не очаквайте съвсем безшумен климатик. Изберете си фирма от която ще купите климатика и вижте какво имат в наличност или намерете магазин в който има нещо, което Ви върши работа и Ви харесва. Не винаги това, което е на сайта го има в наличност.