Искаш да кажеш че при нормални условия този минимум е недостижим. Говорим за температури при които си трябва отопление.
Искаш да кажеш че при нормални условия този минимум е недостижим. Говорим за температури при които си трябва отопление.
Дали ще е 105 или 145 не знам от какво значение е. Всички тези данни които посочва производителя се измерват пред компа в лабораторията. Същото става и с колите, а както всички разбрахме посочените стойности от производителя сравнени с тези в реални условия, понякога се различават не с 30 вата а с доста повече.
Другото което недоумявам е как искате зиме, климите ви да отопляват с енергоразход от 150 вата, особено ако говорим за 12ки и нагоре...
[QUOTE=dodo_pv;743677]Минимумът зависи от това, колко е топло времето. Ако е 20-тина градуса отвън и му зададеш 21 градуса вътре, може и да достигне минимума. Ако е наред хладилната част.[/QUOTE
]Производителите не посочват подобни обстоятелства, като горепосоченото, за да си достигат минимума произведените от тях климатизатори. В интерес на истината има и такива машини, които си доказват истинските минимуми в есплоатациони условия. Мога да посоча конкретни марки и модели, ако някой държи на това.Но за съжаление голяма част от климите наистина коренно се различават от посочените минимуми и при това разликата е в 3-4-5 пъти спрямо посочения минимум на хартия. Като цяло прекрасни машини, но с висок минимум променят коренно ефикастността на машината и водят до по-големи сметки за ел.енергия.
Здравейте,бихте ли ми препоръчали климатик К2У със скрол компресор(марка,модел)със COP над 6,за стая 18кв.-50куб.,източен,със стена и половина външни,неизолиран със петкамерна PVC дограма във София,ако предложите и фирма която да го достави и монтира ще е супер.Благодаря.
Този пост е редактиран от stareca; 14-10-15 в 21:31.
KI_YOOU " Другото което недоумявам е как искате зиме, климите ви да отопляват с енергоразход от 150 вата, особено ако говорим за 12ки и нагоре..."
Мога от личен опит да ви кажа, че с такъв разход /150-175 вата/ климатика продължително време да поддържа температура около 24 градуса в помещение 30+ кв. /става дума за японска машина 40-ка при темперирано помещение/
то и неговото хитачи го може ама не си признава
@rukar, енергийните разходи на машината зависят от топлинните загуби на помещението. Всичко останало са приказки под шипковия храст. Има си определени условия, при които се разлешава компресорът да развърта с минимални обороти. IPM следи за тях. Разходът на ток зависи от работата на топлоносителя при тези обороти и от това, колко е атмосферния въздух и водата, вътре в 15-годишния таралясник със "сервисиран" оригинален компресор.
Да, напълно съм съгласен с Вас, че енергийните разходи пряко зависят от топлинните загуби на помещението. Но при същите условия демонтираме наличния климатик и монтираме друг, със същата мощност, но в повечето случай от друга марка или модел и какво се случва- новата машина започва да работи значително по-икономично, защото има по-нисък минимум. Това от личен опит го отчитам при машини от висок клас с приблизително еднакви коефиценти при водещи производители. И като допълнение говорим за нови машини, а не "15-годишния таралясник със "сервисиран" оригинален комресор"
винаги машина с по нисък минимум работи по икономично и аз съм го установил и с w22 ,и сега с хитачито го установявам
Момчета,дискусията за мен става все по-интересна.Жалко само,че времето се затопли рязко,днес във Варна термометрите на слънце показваха+30 градуса,а на сянка+20 и временно ще отложа замерванията.Та така климатика както знаете е 40-ка, за 22 работни часа ,ми даде среден разход от 327 вата на час. Замервам го ей с това уредче: На,което изобщо не се знае класа на точност.Климатика има опция да работи и на 15 и на 17,5 ампера,а аз даже не знам на колко ампера е включен. Така,както ви казах вън температурата беше +9 градуса а в помещенията преди включването на климатика +14. Апартамента е стара тухла,без изолация и със стара 40 годишна дървена дограма.Климатика го взех за преходни стая и хол с обща квадратура 30квадрата,но при измерването освен тях вратите бяха отворени и към още два коридора с обща квадратура 9квадрата и една друга стая от 12 квадратни метра.През деня подържах 22 а вечерта 20,като в понякое време намалих на 19 градуса.Климатика е 200 волтов,свързан е без траф,50 херца- КОП 4,29. Не зная дали това има някакво значение,Не зная и дали тези 350 вата на час ще ги задържи при минусови температури,ама ми беше адски комфортно и като си спомня миналите зими какви сметки плащах за отопление и пак стоях на студено ми се струва доста обнадеждаваща инвестицията ми в този 11 годишен "Кошник" ;-) Разбира се замерванията още предстоят ,ще напиша как са държи старият самурай при екстремални минусови температури.
Ето и дистанционното: Минимума по книжка иначе при отопление го дават да е 55 вата,ама....!
Mitsubishi MSZ-Z40LS | Климатична техника - ЕР ЕС Логистик ЕООД. Професионални решения за климатизация на Вашето жилище.
Ами това е на прима виста. АЗ СЪМ ДОВОЛЕН. ;-)
Този пост е редактиран от Гларус68; 15-10-15 в 03:00.
Много се радвам да видя, че има модели при Мицубиши, които да работят добре /както е описано/. Сегашните температури на са съвсем "зимни", по скоро отговаря на есен и мисля, че като дойде истинската зима, т.е температурите да паднат до 0 и около -7-10 градуса средния разход ще се покачи спрямо тези средни 327 вата, но това си е съвсем нормално. Лично за мен е особено интересно да се замери минумума на това Мицубиши при сегашните температури. Защото имах намерение и аз да купувам висок клас от тази марка, но за съжаление се разочаровах от работата на Z22P и почти бях склонен да зачертая Мицубиши електрик като икономични климатици. Може би има изненадващи модели от цитираната марка. Предстои да се разбере. А средния разход е добре да се замери за по-дълъг период и тогава ще бъде по реално.
Този пост е редактиран от rukar; 14-10-15 в 22:59.
Абе вие ще се топлите зимата или ще си мъчите акъла за 5 лева на месец.Я бързо влизайте в крачка.Не били 200, ами 300.Като стане студено, това няма никакво значение.