30м2.. ?
При мен полужението е подобно 3,6 номинал 8,3 макс и до момента средна консумация 500W това със значителни топлозагуби под и над мен няма никои , няма и изолация , 1ви етаж , всички стени външни с 8см изолация външна . Трябва да се справи с 30 кв стига да няма отворен прозорец . Щом така наречените хипер инвертори тип ZJX 35 , Toshibata 13 дайсекай и разни панасоници се справят значи това няма начин да не се справи .
Който знае-го знае!Който познава Валдес го познава!За съжаление разбирам от съвсем други неща и имам наблюдения за съвсем други фирми.Ориентирам се само по това което се предлага в сайтовете,за съжаление няма голямо предлагане на вт. ръка кл-ци.Варна определено ми е далече,пък и този модел е за поне двойно по-голямо помещение.От поне две години чета редовно всичко във форума свързано с климатиците,горе-долу си имам вече понятие кои са по-важните хар-ки,но не мога да знам всичко за различните модели и т.н.-затова и питам.Все пак благодаря за помощта-вече съм с една идея по-информиран.
щом казваш,че модела е за двойно по-голямо помещение т.е. 60кв.м.,значи не си чел както трябва форума..............
Явно DUNDURMA не ме разбра.Казах че модела е за двойно по-голямо помещение от това,за което АЗ ТЪРСЯ климатик,т.е. за около 15кв.м.И като ДОБЪР читател на стр20 от темата съм пояснил горе-долу за какво става въпрос.Едиствено не съм писал за бюджета тъй като е много относителен-зависи за какво ще плащам.
Аруба,да не пуснеш после и ти дайкините в разпродажба/за хитака знаем/,като Дундурма,след като ти монтират изхвърленият?
Дайкините по може, Хитачито не го давам вече. Досега топлеше бригадири, които строяха Лидл тук, но обектът свърши. Пуснах обява и оня ден дойде едно момче. Предплати ми за 5 месеца и аз сега с парите си купих JDR-a. Като видят Хитака и наемат апартамента.
И в 15м2 да го сложиш този модел няма да сбъркаш. Ще си работи толкова тихо и спокойно, че няма да разбереш имаш ли климатик или не. Консумацията му ще е съпоставима с 22-ка да речем. И най-важното е, че климатика почти като нов. Този екземпляр като употребяван е с 110% по-ниска цена, отколкото новия. Незнам колко далече е Варна от твоя град, но тази фирма има доста партньори в цялата страна, все някой ще ти е наблизо.
edit: Аруба е бързак. Честито и безаварийно ползване!
Здравейте, поизчетох доста от мненията на хората от темите за климатиците втора употреба и доста се зарибих честно казано да пробвам един такъв.
Става въпрос за заведение да се сложи в единия от салоните. До сега там се е ползвал 30-ка Ferroli (не я бях чувал тази марка преди), като Феролито не е инвертор, а обикновен климатик. Като цяло се справя въпреки, че е стар и много не работи добре, проблема е, че от време на време спира за да размразява външното тяло и тогава вътре духа студено и салона изстива докато пак започне да духа топло.
Самият салон е на око около 30 кв. м. с доста стъкла отгоре до долу по външната страна. Средна височина на салона около 2.50 м. Не знам какви са възможностите на този Фероли, който ползвам, но искам да взема нещо, което да е като него или по-мощно откъм отопление. За охлаждане много не ме интересува как ще се справя. Понеже е заведение не е необходимо чак да се загрява до 25 градуса, например 20 е съвсем добре, все пак не искаме клиентите да заспят по масите
Заведението се намира в София.
Ако можете препоръчайте ми тип климатик и фирма, която да ми направи качествен монтаж, защото знам, че това е супер важно. Реално там където ще се монтира има положени вече кабели и тръби, които са ползвани по-малко от година и са си нови. Интересува ме климатика да е максимално енергийно ефективен и да издържа да ако стане студено да може да сгрее салона на до 20-21 градуса. Много е важна и гаранцията да е максимално дълга. Бюджета е около 1200 с монтажа (все пак по монтажа няма кой знае какво да се прави, т.е. не е като да се монтира изцяло нов и да се дупчат дупки и т.н.)
за тези пари-абсурд.добави още около 600-800лв. за една наистина добра машина,а дупченето на дупка е най-малкия разход за монтажа,така че и там 150-180лв.втора употреба климатик не значи евтин,а означава енергоспестяваща и добре работеща при ниски температури машина с прекрасни екстри,а на теб за кафето ще ти трябва поне аспирация и йонизатор.така че изреви сега с някой лев и спестявай чрез ниски сметки за ток.