В грешка си, втората ръка клими хич не са евтини и са позиционирани ценово в средния клас нови климатици. За ефективно отопление на 22кв е нужен по голям бюджет.
В грешка си, втората ръка клими хич не са евтини и са позиционирани ценово в средния клас нови климатици. За ефективно отопление на 22кв е нужен по голям бюджет.
Така зададен въпрос няма да получиш добър отговор. Има ли изолация, колко ,къде , каква .Желана температура .., в кой географски район, бюджет, предпочитани марки,модели.Вярвай ми всичките ми климатици са избрани благодарение на този форум,за което съм им благодарен .Отговори на тези лесни въпроси и ще ти се отговори адекватно .Не няма да е ефективен никъде ..бюджета го преразгледай
- - - - - - - - - -
То туЙ NEO не е за снимка
- - - - - - - - - -
НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ЗА ОТОПЛЕНИЕ ПРИ ТЕМПЕРАТУРА ПОД -5С
- -КЛИМАТИК СПЛИТ СИСТЕМА
- -ОТДАВАНА МОЩНОСТ
- ОХЛАЖДАНЕ - 3.5 KW
- ОТОПЛЕНИЕ - 3.7 KW
- КОНСУМИРАНА МОЩНОСТ
- ОХЛАЖДАНЕ 1.4KW
- ОТОПЛЕНИЕ 1.4 KW
- -TOSHIBA / SANYO COMPRESSOR
- - - - - - - - - -
Според мен вдигни бюджета на 1300лева без монатаж и се оглеждай за нещо с номинал 4 кв и запас до към 7 кв японски 36 и добра 28 ца ще заспи, но най добре е оглед на място от специалист, късмет с избора..
Търси нещо с 28 в името , по скоро около 1000 лв
НЕО-то ако е с компресор "Тошиба", а не китайски ще топли и при -20 гр. /сметката за ток е друга бира/. В 10 кв. м. ще прави баня за отрицателно време. Ако работи сутрин и вечер по за час-два няма да увеличи много сметката. Аз направих точно същото и съм доволен-НЕО-то в кухнята, а в хола японска Тошиба. Обаче за тези пари трудно ще намериш / по-скоро няма да намериш/ читав японски климатик за 22 кв.м.
За 800 лв, даже, с повече фантазия, това с включен монтаж, може да се намери икономичен, прилично работещ 10-12 годишен таралясник с максимум 5 kW на отопление. Или доста по-млад екземпляр с по-скромни характеристики. Дали преклонната възраст ще устрои потребителят, е друг въпрос.
Брррръъъм: Добрич-Кайсийката-Варна
От 1000 лв. нагоре за изхвърлено за 20 квадрата площ, не си заслужава, освен ако човек не е от сектата с идентичното име от заглавието на темата.
Въпрос на вкус казало кучето и .........За мен си заслужава, ако е на прилични години и състояние и с подобаващ комплект екстри. Не си заслужава и не бих дал 2000+ пари за нов таралясник за европейския пазар с пукащи пластмаси, шумове от фреон, дефрости по време, COP като на китайското ми НЕО и прочие "екстри".
Добре, какво би ми предложил за такова помещение?
Супер, значи ще свърши работа за кухнята.
Можете ли да ми препоръчате нещо конкретно, или от магазините които посочих, или ако сте категорични, че няма смисъл от втора ръка, нещо ново?
Чак заклет фен? Не! Просто с това се отоплявах до момента и бях доволен. Сина ми е с нетипична астма и доколкото знам, климатика не е препоръчителен за него. Алерголожката при която го водя каза, че вече я е израстнал и ще отмине. И реших да сменя отоплението. Най вече заради това, че за сметката от двата конвектора ще отоплявам целия апартамент с три климатика. Иначе топлих само две стаи, третата не. С конвекторите няма шум, топли добре при всякакви температури, но малко по високи сметки. Сега с климатиците, шума от струята, духането, но се свикна.
Според мен, ще топлиш 3-те стаи и ще артисва спрямо това което си плащал с конвектори. Че отопление с конвектори е по-комфортно няма спор, ама дебело излиза. Може като застуди да споделиш малко по-конкретни сравнителни данни в раздела "колко ми харчи климатика".
Задължително ще споделя! Разлика има естествено, но по нататък ще пиша колко е.
Този пост е редактиран от SPSt; 15-11-16 в 16:23.
Как да направя в подписа си машините , както вие сте направили .
Mitsubishi ZW40TS - 36 квадрата панел
National 221CFR - 10 квадрата спалня панел