Моят прави 57.Питах,защото не мога да направя 24 градуса в помещението и май ще се окаже,че имам много големи топлозагуби.Май трябваше да си взема пелетна камина,ама това ще стане другата година.
Моят прави 57.Питах,защото не мога да направя 24 градуса в помещението и май ще се окаже,че имам много големи топлозагуби.Май трябваше да си взема пелетна камина,ама това ще стане другата година.
presents, ще Ви помоля да пишете по Вашия въпрос само в една тема. Получава се дублиране и повтаряне.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Сложи си траф на 200в.Тези Тошиби от DR сериите в Пловдив им викат "Машината на майстора"почти няма майстор който се занимава с климатици да няма такава Тошиба.Със здраве да си я ползваш и да си пожелаем и Европейските им модели поне малко да приличат на тях,че напоследък много издънки.
Ето лист с климатици които ми предлагат, кои са най-добрите за целта?
Инверторен климатик Hitachi RAK14PECI/RAC14WECI ECO COMFORT, 12000 BTU, Клас A+
Инверторен климатик Fuji Electric RSG12LMC/ROG12LMC, 12000 BTU, Клас A++
MITSUBISHI MSZ MD 35 VA
DAIKIN FTXB 35 C
Fujitsu ASYG 12 LMCA
Nippon KFR 14 EW
Fuji RSG-12 LKC NEW
Midea MSR 24 HRN1 (R17)
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: 22GKS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: 22EDS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: 22FNS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: F22GTNS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: 22HNS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: AN28LPS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: AR25JNS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: ATD22ESV6
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: F22BTSS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: R22CSS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: R25EDS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: 25GPS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: F28ATSS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: R25JUXS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: 28EDS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: R28EUXS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: F28GTNS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: 28JNS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: 22CRS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: AN25GRS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: 28CRS
ПС. Нали няма проблем да се постват линкове?
Този пост е редактиран от checho_85; 18-11-16 в 21:30.
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: F28ATSS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: AN25GRS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: 28CRS
За К2У гледай от тези, другите не си струва.
Здревейте!
Решил съм да подменям стария конвенционален климатик с японски втора употреба - предлагат ми " Toshiba ras-401bdr " за около 1400 лв с монтаж. Интересува ме ако някой знае нещо повече за модела и дали цената е нормална за посочения модел на Тошиба?
Благодаря
Този пост е редактиран от avenger; 19-11-16 в 18:51.
Машината не е лоша, но е 100V. За какво помещение я търсиш. Според мен, от 40-ка нагоре е по добре да търсиш 200V машина. В случая, модела ако е 200V, трябва да е 402BDR.
- - - - - - - - - -
Само нисък клас на известните марки. Не ги сравнявай, като параметри с тия трите отгоре - подобни нови за европейския пазар няма.
Ново да ,читаво за 22 квадрата да , за хиляда лева---- под вола теле иии зимата свърши Дефинирай читаво щото да не ни изкарат секта сега тук клошарите .
То и неото ти е било ново ама никога не е било читаво. Накрая ще се наиграеш ,според мен много хора ти дадоха съвет, мисли и действай парите не винаги са важни това е важна инвестиция не е тостер.
Желая ти късмет с избора подкрепям колегата tony34al виж какви зверове отглежда ....все dr series from jp.
M.Schumacher Опиши откъде си, за какво помещение ти е нужен и за каква температура желана в него . За около 40 ка е най добре 200 волта а не 100 волта
Този пост е редактиран от hawai76; 19-11-16 в 17:41.
checho_85, според мен трябва да прецизираш приоритетите си. Дори да подмениш Нео-то не може да очакваш голям спад в сметката. Реално, според мен, с висок клас климатик може да спестят макс 10-15 лв на месец спрямо такъв от нисък клас. Естествено ако случая е ,че Нео-то спира да топли под -7,8 градуса и пускате духалка случая е различен...тогава може да се достигне значима икономия след смяната. Все пак сред 2-рата употреба японски има много по-сериозен шанс да попаднеш на "спестяващ" климатик с голям КОП, докато сред новите до 1000лв, може и да топли, но икономия няма да е най-силната му страна.
И помни че Коп scop не топлят, само правилната машина ,правилно оразмерена, от правилната фирма ,на правилното напрежение само тогава може да имаш комфорт, ниски сметки за ток и климатик ,който да не ти вдига Юргана .... подсказах ти достатъчно ... от японските нещо с 28 в модела .
Малко извън темата. НЕО-то не спира да топли. Моето е пробвано до -23 гр., но след -20 не изключва и му трябва малко помощ за 21 кв.м. Подразбира се и размера на месечната сметка за ток.
- - - - - - - - - -
Интересно, ако не съществуваше BDR402, а само BDR401 какво щяхте да напишете. При К2У взимаш най-близкото до това, което ти трябва и го има в наличност. Машината е отлична: 2008г., самопочистване на филтрите, плазма, аспирация, чудесни КОП и ЕЕР, минимум 50W. Единствено и липсва индикатор за текуща консумация и др. на вътрешното тяло.
Цената е около 1400лв, но дали ще намериш точно този модел наличен е въпрос на проверка по фирмите.
Благодаря на всички, исках да се уверя, че разликата не е 100 лв за същото качество климатик. В понеделник отивам да ги видя тези.
Защо смяташ, че само 10-15 лв ще е по-ниска сметката? Аз се надявам на доста повече, в момента по много точни данни това нещо харчи 100-130 лв на месец зимата, докато според мен един читав климатик би трябвало да харчи не повече от 40-50 лв. Това е основната цел да искам да го махна това умряло НЕО
Благодаря още веднъж на всички.