Истинската профилактика е със сваляне на вътрешно тяло разглобяване и почистване. Другото си е чиста козметика и прах в очите.
Истинската профилактика е със сваляне на вътрешно тяло разглобяване и почистване. Другото си е чиста козметика и прах в очите.
Въпроса ми беше по конкретно насочен към показанията по наляганията. Защото ако не ми каже че има проблем аз няма как да разбера. Както и да е трагично е положението с тия хора. Викам му шарпа нещо изключва при 350-400 вата, ааа вика това е малко. Казвам как така малко по книга е 100 вата, аа няма такова нещо само вентилаторите са ти 160 вата. За тях съществува само номинал и нищо друго. Имаше и други бисери ама да не ви отегчавам. В крайна сметка май ще му сменят компа на вътрешното тяло ама да видим как ще протекат нещата. Иначе ми е ясно че това е истинската профилактика, но това е от тази профилактика тип удължаване на гаранцията.
Абе някой ше си похвали ли Шарпа, че е с приемлив минимум. И при мен една 25-ца, същия набор, гасне на 370-380 W и вее много, дори на 1-ва степен. Чакам с нетърпение да инсталират и малкото Шарпче от подписа, дано да сполуча с него.
И какво излиза, че при тези златни японки - 90% са позлатени откъм минимум, едиствено Тошо слиза реално до обявеният минимум.
Колко излиза малкия Шарп с монтажа?
не е баш така .. W22 примерно слиза на 140 вата на отопление ,80 вата на охлаждане ( измерени с трафа ) което доста се доближава до обявените стойности ,Саньото и той си постига обявените минимуми .. някой преди време беше писал за топ моделите на Панасоник че са с реален нисък минимум също ..
Макар минимума да е важен в някои отношения, мисля че има много други качества, заради които т.н. японки са добри машини. Като пример само - коя европейска 10ка се развърта до 7+кВт на отопление. и колко европейски машини имат вътрешни тела по 13-15кг.
Мдаа тая тошиба която беше в нас за едната седмица, 25 ли беше 28 ли не е ясно, слизаше на 120 вата. През цялата седмица докато не я демонтираха не беше спирала за момент. Чисто технологично ми е много чудно защо тошиба слизат толкова ниско а такива модели като шарп не искат. Къде е разликата компресорите ли?
Този пост е редактиран от ilian; 05-11-15 в 14:24.
Не само в компресорите, причините са комплексни.И до другия хардуер опира въпроса, а и най-вече до управлението на системата, сиреч софтуера.
Aleksandars Вярно не е естетически издържано но не бях там през цялото време. За замасяването си прав ползвали са оригиналния кабел, това проблем ли е при положение че контакта който ползвам си има мост на нулата и масата.
Още нямам цяло ръководство, от фирмата обещаха че ако намерят ще ми пратят, така че климата още работи на 310-320вата, по малко не слиза само ON/OFF.
Добър вечер колеги!
Имам една молба към вас събрал съм тука 1000лв не разбирам климатици ама разбрах че е по добре да си взема нещо читаво втора ръка да не върти електромера много много. Видях във Варна клима че предлагат климатици ама без много информация какво точно има в предлаганите модели. Аз съм от Ямбол и търся с опции за монтаж и да има гаранция.Ако може ме насочите към някое моделче към което повечето са доволни или някой сайт където предлагат да разгледам и аз ще бъде супер.
Поздрави
Насочи се към колегата Aleksandars от форума.
В полето за писане пишеш примерно "климатик" ---> маркираш (1) и натискаш иконата "линк" (2) и в появилото се поле поставяш адреса.
Този пост е редактиран от gnf; 19-11-15 в 10:38.