Тоя превод от къде го изровихте това е мое дело?
Тоя превод от къде го изровихте това е мое дело?
Приятели, ето малко снимки от мен на Sanyo SAP S25H
DSC_0982.jpgDSC_0968.jpgDSC_0969.jpgDSC_0976.jpgDSC_0977.jpg
Ще попитам за зеленият бутон на дистанционното - в един превод от интернет за дистанционното пише, че е грижа за кожата. Какво ще рече това? Другият ми въпрос е с какви екстри разполага модела или няма никакви?
Благодаря Ви..
Зеленият бутон е за обезвлажняване на въздуха в стаята.В този режим би трябвало с всяко натискане на бутона да се променят процентите влажност 40% 50% 60% и последния режим е "Пране" , също за изсушаване.
ПП
...с какво и как мислиш да затваряш пакета в изрязаната изолация?
Здравей колега,
баща ми ще запълва канала с гипс и лепило. А отностно климатика да попитам за бутона, с който може да се избират амперите - каква е ползата от него (при натискането му видях, че моментната консумацията пада наполовина), и не се ли припокрива с с функцията икономичен режим?
Благодаря предварително.
П.П. Този уикенд си правих експерименти с климатика (Sanyo-то). Засичах го с уред за измерване на енергия и установих следното: В помещение в което температурата беше 7 градуса, климатика изразходва за 24 часа при зададена темоература през деня около 20 и през нощта около 17 -- 13KW ел.енергия. Като гледах от време на време моментната консумация варираше от 0.25kW до 1.4kW максимум. В повечето време харчеше ололо 0.7kW. И още нещо - Може ли климатика да изпадне в режим размразяване ако в помещението е да кажем 7 градуса, а съм му задал 25?
- - - Обновено - - -
Ето снимка и на вътрешното тяло:
1.jpg
Това е сериозна температурна разлика за наваксване.Не те съветвам да поставяш често климатика на такива изпитания.Задай му някаква нормална за тебе температура и го остави да я достигне.Ако все пак твърдо си решил да намаляваш градуси, когато те няма го прави с няколко градуса, а не го изключвай.В този режим на работа има интензивен топлообмен и вероятността от заскрежаване на външния топлообменник е голяма, съответно и ще влиза в дефрост.
Реалната полза е,ако климата е на по-слабичък предпазител да му ограничиш максимума или ако имаш генератор, при спряно електроподаване, да го ограничиш пак, заради предполагаемия лимит на мощност на генератора.
Този пост е редактиран от Bivola; 19-02-13 в 00:24.
би ли споделил колко пари я взема тая 13 годишна машина ? щото продавам климатик на половината на тия години и няма почти никакъв интерес ..
"баща ми ще запълва канала с гипс и лепило"-лоща идея!Гипс не се слага отвън.
Прикачен файл 8548
Колеги никой ли неможе да ме насочи за превод на празните позициина дистанционото за климатик Hitachi RAS-M25X. Защо като натисна бутон 12 малките клапи(вертикалните) не си сменят позицията, а символчето за клапите показва, че уж тряба да се местят.
Запълването ще е с лепило за външна шпакловка. А отностно цената колега Alexi - заедно с монтажа е 600лв и 1 година гаранция.
Здравейте,
след като изкарах зимата с изхвърлената Тошиба реших да се изхвърля с още един климатик от същите за спалнята.
Става въпрос за следното помещение: 4х3х2,60 височина, ПВЦ дограма и 5см. изолация, блок среден етаж, една външна стена.
Предлагат ми следните климатици (втора употреба):
TOSHIBA RAS-2254АD
TOSHIBA RAS-2252SD
NATIONAL CS227TB
Моля за съвет и повече информация за моделите ако е възможно.
Toshiba RAS-2254D~RAS-2254AD
Модел: 2004~2005 година
Работно напрежение: 100V
Хладилен агент: R410A
Страна произход: Japan
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура(27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.7 ~ 3.1), 7509 BTU (2390 ~ 10600)
Консумирана електроенергия: 435 W (155 ~ 790)
COP: 5.06 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 2.5kW (0.7 ~ 4.8), 8532 BTU (2390 ~ 16380)
Консумирана електроенергия: 455 W (170 ~ 1275)
COP: 5.49 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.5kW, 11950 BTU
Консумирана електроенергия:1130W
COP (средна стойност): 5.28 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
TOSHIBA RAS-2252SD е модел от 2002~2003 година, с подобни параметри, а CS-227TB e "слаботелесна" машина с номинал на отопление 2.2 kW и максимално развъртане до 3.9 kW. Просто се спри на първата тошиба и ще спокоен.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 22-02-13 в 08:38.
Благодаря ти за бързия и изчерпателен отговор! Днес ще отида да го видя и на живо.
Здравейте,надявам се да ми помогните с малко информация за климатик Toshiba RAS-406LDR . Приятел си продаде къщата и е демонтирал климатика и сега е решил да го продава защото е вече в малък апартамент и му бил излишен.Колко е нормалната цена на Toshibata за да му го купя и така че,и двамата да сме доволни.Моята стая е 28кв. с ПВЦ дограма 5камерна и стъкла 4 сезона на тухлена къща изложение югоизток в Димитровград.
Този пост е редактиран от dmi; 24-02-13 в 00:08.