Заповядай: NATIONAL X405A2
Заповядай: NATIONAL X405A2
Благодаря и на вас. Добре заварил. Сега като си помисля и аз минавам по пътя на DUNDURMA. Първият ми климатик беше конвенционален Панасоник. После като купих Хитачито бях супер доволен. Не бях виждал толкова топлещ климатик. Даже бях на косъм още едно да си взема, но излезе FTX50GV за 1500 лева. Сега Хитачито ми се струва като вентилатор в сравнение с Дайкин. Кой знае, може и аз да ''прогледна'' до 1 месец.
Този пост е редактиран от aruba_man; 19-01-13 в 04:04.
Имат ли адрес братята Щереви в Пловдив където могат ли да се видят климатици втора ръка.
Спирам се на следните модели от техните моля за кометар:
Toshiba RAS-402SDR
Mitsubishi MSZ-ZW36T
National CS-36RDX
Sharp AY-T286SV
Този пост е редактиран от bggeors; 19-01-13 в 03:41.
Ами обади им се де, нали има телефон на сайта.Тези едва ли са налични.
Здравейте.Писах Ви миналата година и сега искам помощ, ако е възможно разбира се. Става въпрос за климатик Национал CS-283GV5. И така миналата година по това време както си рабоше перфектно една сутрин станах и той спрял и свети оранжево. Като го включих след изкл. от ел. захранването не ще да включи на топло. Изобщо не зацепва. На студено обаче духа ще те отвее. Като превключа на топло само казва цък и спира. Дойдоха от фирмата и на външното тяло правиха с матанол или с етанол нещо незнам точно нещо на четирипътния винтил.Тогава беше в гаранция.Да кажа само че преди те да дойдат този номер ми го направи още няколо пъи като си включва кога му е кеф, веднъж на четири дни.И така аз лятото не го ползвам и го включвам сега ноември та до по-миналата сряда отново същия проблем.Само че сега от сряда та до днес не ще и не ще да включи.Чакам естествено от фирмата да дойдат ,но дълбоко се съмнявам че ще стане тъй като вече не е в гаранция въпреки ,че обещаха да ми го сменят,защото дефектът се е проявил по време на гаранцията. Та по същество интересува ме колко горе долу ще ми струва смяната на този четирипътен винтил или трябва да се замислям за нов климатик.
арубата и той е в чувала-обърна РЕЗБАТА......................както бях писал ЕВОЛЮЦИЯТА и ПОЛЮЦИЯТАпродължава.
Здравете!
Благодарности на всички които ми помогнаха със съвети,мнения и предложения за изборът ми на климатици.
Благодаря на Александарс и Брат му за съветите,предложенията,отзивчивостта и търпението.
Търсих Тошиба или Митсубиши , но уви ....
Та в крайна сметка се сдобих с Даикин DAIKIN AN63DRPV5-M и Toshiba RAS-255NAD
Предполагам че са доста старички ,но само това можеха да ми предложат за моите квадрати.
А и в Бургас няма толкова голям избор.
Взех ги за 2320лв. с монтажа и гаранция.
Не ми харесва че дайкина духа много силно дори и на най малката степен на вентилатора.
Иначе си направих малко тестче и това е резултата за един час режим отопление на 26гр.в студено помщение 36кв.м. и външна температура 8градуса.
DSC01189.jpgDSC01190.jpg
Моля за повече информация за този дайкин!
А и какво трябва да показват тези две лампи?
DSC01191.jpg
Благодаря още веднъж и Поздрави на всички.
Този пост е редактиран от ixat; 25-01-13 в 18:42.
Измери консумацията по-продължително (седмица например, или по-добре месец). Така ще намалиш случайната грешка (в случая външната температура) и ще имаш доста по-достоверни усреднени резултати. Каква температура си им задал да направят? То и това има значение, за да се прецени дали дадена консумация е ОК или не.
Благодаря!
Ще го направя.Но може би не за цяла седмица защото имам парно,но със сигурност ще изключа радиаторите поне за два три дена.
Температурата която съм задал е 26 градуса.
Юлияне, като за начало, безаварийно използване на машините и дълго да ти служат.
Лявата лампа е индикация за активиран таймер. Колкото до твоите машини...Ето ти параметрите за да знаеш за какво става въпрос:
DAIKIN AN63DRPV5-M
Модел: 2003~2004 година
Работно напрежение: 200V
Хладилен агент: R410A
Страна произход: Japan
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура(27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 6.3kW (0.9 ~ 6.3), 21500 BTU (3070 ~ 21500)
Консумирана електроенергия: 2220 W (110 ~ 2220)
COP: 2.84 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 7.1kW (0.9 ~ 9.4), 24200 BTU (3070 ~ 32080)
Консумирана електроенергия: 1750 W (100 ~ 2755)
COP: 4.06 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 6.8kW, 23208 BTU
Консумирана електроенергия:2440 W
COP (средна стойност): 3.45 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Toshiba RAS-255ND
Модел: 2004~2005 година
Работно напрежение: 100V
Хладилен агент: R410A
Страна произход: Japan
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура(27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.5kW(0.7 ~ 3.3), 8530 BTU (2390 ~ 11263)
Консумирана електроенергия: 500W(155 ~ 890)
COP: 5.00 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.0kW (0.7 ~ 5.0), 10239 BTU (2390 ~ 17065
)Консумирана електроенергия: 540W (170 ~ 1290)
COP: 5.56 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.6 kW, 12287 BTU
Консумирана електроенергия:1140W
COP (средна стойност): 5.28 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Сашо здравей а този мулти монитор каква му е ролята освен че променя цвета в различните режими
Здравей....Сам си установил каква му я функцията - просто цветовете ти подсказват на какъв режим работи машината...Днес минах покрай Бургас...Другия път ще пием бира, обещавам.