Здравейте,
Някой дали има преведени инструкции за Toshiba 406GDR?
Предварително благодаря.
Здравейте,
Някой дали има преведени инструкции за Toshiba 406GDR?
Предварително благодаря.
Здравейте, обмислям монтиране на климатик втора употреба в Пловдив до лятото. Всекидневна ~ 20 кв. м. с много малък бокс., ново строителство, добре изолирано и с PVC. Гледах различни машини, но като не професионалист, не мога да се спра конкретно на нещо. Лимит 1000 - 1300. Някакво мнение за това : Daikin Ururu Sarara , къде мога да разгледам при коректен търговец и добър монтаж и гаранция. ??
За това помещение ти трябва добре обслужена 25-ца, но дали ще се намери налична е въпрос на проверка по фирмите. В този лимит /ако си включил и монтажа/ мисля, че трудничко ще се вместиш за такъв модел на Дайкин.
Здравейте, Дано не е късно, но при К2У ви трябват общо 3 ел. кабела към външното тяло, вместо 1 х 2.5 при европейските модели. Отделно имайте в предвид, че Daikin Ururu Sarara или който и да е модел с аспирация, има още една тръба за въздух. Ако не сте минали ремонта, само мога да завидя. Климатик втора употреба в Пловдив да търсиш. Поздрави
Доколкото съм запознат и при тях има някой що годе икономични.
Относно кабелите - ще го напиша по малко по-различен начин, за да му стане на колегата Valentini по-ясно ( ако не му е).
При японките има нужда от трансформатор. За него трябва да се предвидят още 2 кабела към външното тяло .
Поздрави
geoart, защо още 2 кабела трябва да се предвидят към външното тяло? Не може ли и без тях?
При европейските климатици към външното отиват 4 жила: фаза, нула, земя, комуникация.
Достатъчни са за опроводяване на 100V машина при невъзможност да се пуска ново трасе.
biro, Наздраве.
Не съм много запознат, но би ли споделил как става този номер?
Трафа монтиран до външното тяло, окабеляването е само 1 - 4жилен кабел,
без къртене и преправяне на трасето.
Поздрави
В кухнята имах дайкин сиеста на 230V, реших да го сменя с японски - Хитачи на 100V. Обаче тръбите и кабелите са под гипс картона. Трафа държах да е отвън, не ми се къртеше, седнах да помисля.
Имаме 4 жила между вътрешното и външното тяло. По 2 от тях пуснах 230V фаза и нула, третото го свързах към вторичната намотка на трафа и доставих 100V захранване към вътрешното тяло.
Четвъртото жило е комуникация.
От клемореда на трафа пуснах нула и 100V към външното тяло.
Сега ще кажеш - а заземяване? Взех 0 от клемореда на трафа и я закачих към заземяващата клема.
Започваш да си мислиш - ако обърнем щепсела, някой ще пострада.
В щепсела монтирах мост между перцето и проводника, който определих за нула. При обръщане посоката (тествано) изключва бушона.
Бързо уточнение - за японска машина са необходими кабел между телата СВТ 3х2.5, от вътрешно тяло до трансформатор ШВПС 3х2.5 (1.5), както и ШВПС 3х1.5 от трансформатора до захранване. Отделно, ако модела има кислороден генератор, аспирация и т.н,, са необходими и други материали в трасето.
Daikin ATR25MSE8 Ururu Sarara ???? Това го открих на картинка само, не съм го гледал на живо.
- - - - - - - - - -
Ремонтирано е, но съм набелязал място над балконска врата с изведен контакт с ДТЗ, тръби и кабели около 1 метър прав участък. До лятото има време, мога да поизчакам евентуално ако се очаква доставка някъде. Къде в Пловдив има директни вносители ??
- - - - - - - - - -
От снощи съм тук, за сега се оглеждам само, ще направя и оглед някой ден.
- - - - - - - - - -
Знам че има нужда от трансформатор, мисля че всички които съм виждал монтирани са навън, до външното тяло. За повечето кабели и тръби има по-голями кабелни канали.
Не мисля, че тва е Уруро-Сарара....
Колко ще добра тази 25-ца щом се развърта до 4,7 кВ на отопление? Странен модел Уруру-Сарара.