Хубава машина е 28-ицата на МЕ 14 кг вътре и 35 вън, развърта се до 7,6 кв, но за мен е малко на границата.В студа може да работи доста натоварено.
Хубава машина е 28-ицата на МЕ 14 кг вътре и 35 вън, развърта се до 7,6 кв, но за мен е малко на границата.В студа може да работи доста натоварено.
Трябва му номинал поне 3,6 или 4.0 но той си знае все пак са ходили на оглед момчета- специалисти .
Виждал съм точно такава 28ца монтирана в хол към 26кв но с доста загуби.Климатика не ги усещаше,супер незабележим като работа.
Първо, да се поинтересува от някой компетентен, дали при темперирано помещение не се ограничават ръчните настройки на оборотите на турбината при този модел на МЕ. При някои европейски марки и модели е така: MHI, Eterea, etc. Ако е така, може и да не успее да поддържа равномерна температура в цялото помещение.
А като за 28-ца има ли доста по-мощни 28-ци от това Мицубиши ?
Този пост е редактиран от avenger; 22-01-17 в 23:09.
Има, от сорта на тази в подписа ми.
Toshiba ras-285EDR DaiSeiKai 100V ИЛИ ТОЗИ
Отоплителна мощност:
3.6 kW (0.3 ~ 8.0), 12287 BTU (1024 ~ 27304)
Консумирана електроенергия:
565 W (50 ~ 2000)
COP:
6.37 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Energy efficiency class:
A+++
Собственика на текста да ме прощава
Монтираха ми в спалня 12 квадрата daikin f22ctds , доволен съм от работата му , доста е тих и не се усеща чувство за веене ....
Искам да ви попитам може ли да ми дадете пълните му спецификации , мощности , година ????
Ми като не вярваш, оплачи се в Министерството на Енергетиката .
А нас ни остави да си живеем в заблуда.
Този пост е редактиран от Kasap; 28-01-17 в 21:49.
Приятел има същия от 5 години в подобно помещение , убежденията му са ,че климатика е КУЧЕ МАРКА :D :D :D
Струята ми харесва и ми се струва ,че духа малко по-топло от National 221 CFR , който имам в същата спалня . АКо се сравняват двете машини коя може да се каже,че е по-добра от двете ?
Aleksandars благодаря за точните характеристики COP-a колко му е 4.54 ?
Казах ти ,че ще ти натикат базов модел за тия пари ама не та не от тях ще е, както и да е със здраве да го ползваш
Пълнолетна машинка ,дано да си го взел изгодно 300-400 лв ..
То нищо ,че е пълнолетна ама за 22 ка с тоя коп колко ли ще останат при минус 15 да речем ?