Отговор: Втора употреба климатици - част 3
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
SPSt 
     Колко метра всъщност ти е тръбния път?

3 м, с 10 мин. вакумиране и заварки на вътрешното. Ще го удължа на 5 ако трябва, но не искам да ме буди нощем. Не ме притеснява чак толкова консумацията, макар че ако я видя поне на 800w ще съм по-спокоен, а това, че не иска да изкара гореща струя. Саньо-то и едно Хитачи (също базово) правеха до 50 при темп над нулата. 
Надявам се и утре да завали сняг и да се наложи да прави истински дефрости за да се разбере какво е положението.
Моля кажете ми и само колко налягане трябва да има на фреона ?
  Здравейте , някой опитвал ли е да раздвижи некоректно работещ FDF6 на 90V с по-мощна бубина .
   Цитат:

bvenkov 
   3 м, с 10 мин. вакумиране и заварки на вътрешното. Ще го удължа на 5 ако трябва, но не искам да ме буди нощем. Не ме притеснява чак толкова консумацията, макар че ако я видя поне на 800w ще съм по-спокоен, а това, че не иска да изкара гореща струя. Саньо-то и едно Хитачи (също базово) правеха до 50 при темп над нулата. 
Надявам се и утре да завали сняг и да се наложи да прави истински дефрости за да се разбере какво е положението.
Моля кажете ми и само колко налягане трябва да има на фреона ?

Според мен при 3м. тръбен път не би трябвало да има силно "шуртене", ако всичко друго е наред. При мен поне няма при 2.8м. Затова задължително ги викай да го видят. Колкото до температурата, пак ще ти кажа-не сравнявай с други марки и модели. Всеки производител си има някаква философия как трябва да му работят машините и софтуерът се прави спрямо нея. Няма да намериш 2 машини от различни марки да работят еднакво. Тошибите се "хвърлят" да греят здраво само при първоначално пускане. Направи следният опит. Спри климатика за 10-тина минути или повече и отвори  прозорците да падне вътре температурата. След това го включи на режим Отопление и вентилатор Ауто. Изчакай да развърти хубаво до мах. консумация и в момента в който започне да пада, измери температурата. Въпреки че, не знам дали тия гимнастики са необходими при условие, че климатикът те топли. Имай в предвид, че Тошибите реагират по-мудно на промените от ДУ. Изчаквай го и вместо да сравняваш с други, разбери как работи този.
  Силното къркорене на фреон по време на дефрост с последващо силно "изпуфтяване" в края на дефроста какво означавало? 
Нормално ли е за някои марки и модели?
  ако трябва сда съм честен,моята EDR-ка също не бълва ОГЪН и ЖУПЕЛ както МИЦУ и ШАРП-а,но зададените градуси по ДУ ги ЦЕПИ до стотната(по термометъра в стаята).НО,колкото по-студено е навън,толкова повече се вдига и изходящата му температура.
  Венков, ако лопатките на турбината или ламелите са затлачени с мръсотия, се случва точно това! Намери контактен термометър и измери покачването на температурата до вътрешния тръбен сензор през първите 5 минути, след като си го стартирал на отопление, на максимална температура, в студена стая и отворени прозорци. Трябва да подмине 50°С. Или извикай хладилен техник за диагностика.

Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
  Въпреки че не е много стар, може да има дефект във външната електроника със следенето на тока.
  по скоро няма фреон ,но не обледява щото експериментите са при доста топло време
  Това беше първото предположение. Но си трябва техник на място, за да установи проблема.
   Цитат:

dddilian 
   Силното къркорене на фреон по време на дефрост с последващо силно "изпуфтяване" в края на дефроста какво означавало? 
Нормално ли е за някои марки и модели?

При мен означаваше хвръкнал доста фреон. Не мога да кажа дали е нормално за някои марки и модели. Сега не прави така, сега почти не се чува. Трябва специално да слухтя точно за това и тогава може би ще го чуя.
  Те нямаха ли амперметър, за да му замерят консумацията? Колко VA е автотрансформатора? На колко волта пада вторичното напрежение, поне това премериха ли? Или ти си пропуснал нещо да забележиш?

Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk