При тези предложения избора е ясен и без конкуренция - TOSHIBA RAS-251NDR
При тези предложения избора е ясен и без конкуренция - TOSHIBA RAS-251NDR
251NDR1 е по-нов от 255NDR. Надявам се и по-добре направен.
Благодаря за съветите. Май ще се насоча към Toshiba-та, въпреки по-ниския коефициент на производителност. В режим на почистване National-a бил по-шумен, а ще се монтира в спалня. Аспирацията която има National-a няма да е необходима, тъй като спалнята се проветрява всяка сутрин, дори и през зимата.
Аспирацията основно се използва от системата за почистване на филтрите.
Ако няма аспирация къде се събира праха от филтрите? Може би в някакви кутии, от които се изхвърля периодично
Не се събира. Аспирацията е затова.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Чудих се дали да пиша.
Имам Тошиба и Национал.
Тошибата ме дразни откъм софтуер и хардуер. Никога повече. Добре че не е в мойта стая, че ще излети на момента.
Съжалявам за което.
Съгласен, всеки гледа от неговата канбанария.
Рафа ще каже, че и двете марки не стават. Въпрос на вкус.
При проблеми с Тошибата, а при Национала хич, как да съм настроен?
Ами трябва да си настроен към това, което теб те устройва и ти е добре с него.Чуждото мнение в случая е само за протокола.
Съпругата ми наклони везните към Toshiba-та, предвид външното състояние на климатиците. За мен този аспект не е от значение, тъй като в спалнята влизаме само двамата (поне по призумция), но аргументите ми бяха слаби. Благодаря за отделеното време на всички, които взеха отношение.
Здравейте!
Търся работещо ДУ за японско МЕ, модел msz-j288. Така би трябвало да изглежда оригиналното:
RH081 е модела. Ако не намериш, универсално у-е управлява машината без проблем.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Здравейте,пред покупка съм на климатик,за апартамент във Варна с южно изложение,много топъл през лятото,а зимата не толкова студен,щом се справям с една духалка, но много изразходва.Моят казус е,че не съм склонен да купувам 2 климатика,тъй като жилището не се обитава постоянно,и не съм готов да дам толкова пари.Главната ми цел е всекидневната да се изстудява/стопля и ако е възможно спалнята през лятото също да се изстудява до някаква степен и ако може леко да се стопли през зимата,ако не ще пускам там духалката преди да си легна.Апартамента се състои от всекидневна 13 кв. и спалня 17кв,свързани с коридор около 6 кв.Прикачвам снимки и схема на апартамента.Въпросите са ми дали е възможно това,което си мисля или разположението ще блокира изцяло преминаването на въздуха?Също така предложения за подходящ климатик,възможно на най-ниските цени,дори предпочитам втора употреба,ако наистина тези японските си вършат работата.Ще се радвам да чуя вашето мнение,отворен съм към нови предложения.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?и двете,но главно мисля,че ще е охлаждане тъй като апартамента е южен и зимите са топли,но лятото е парник.
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;13 кв
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); Дървен
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
· изложение нa пoмeщeниeтo;южно
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? 7 етаж среден апартамент
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;дневна
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?Варна
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?22 3 4
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Не
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?телевизор
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?възможно най-нисък,втора употреба
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?тук температурите рядко падат под -10
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
HTML код:https://photos.app.goo.gl/57gaWxMXwevFxoFX6