Добре ще го проверя.
Добре ще го проверя.
При 1000W на ватметъра колко да изкара, горе долу там някъде.
Моят второупотребен толкова вади, на -10° не съм го мерил защото не може да стигне 1000W.
На мен ми казаха че трябва да е 20градуса над зададената температура на дистанционното . Това правилно ли е .
Е и колко горе долу трябва да е
- - - - - - - - - -
Е и колко горе долу трябва да е
Здравейте, колеги, преди време бях поръчал 4 климатика за един големичък апартамент. Ако някой помни, бяха наречени 18 годишни щайги и горе-долу така се оказа след замерване на средния разход за денонощие при средна температура навън -1 градус. Да припомня:
Daikin S22CTHDS - спалня 16м2 - среден разход 700 вата
Daikin S22ETDS - трапезария 12м2 - 400 вата
Sanyo B28J - хол 22-23м2 - 300 вата
National X255A - спалня 16м2 - 200 вата
По тази причина, и някои други, имам 1970 киловата за 30 дни от последните сметки за ток (404 лв.). Това прави средно 65 киловата изразходвана енергия за ден или 2.73 киловата средно на час. Извод: двата дайкина отиват на вилата за охлаждане и слагам нормални климатици. Необходимо е да спомена, че имам две малки деца, които по цял ден се въргалят по земята и по тази причина държа 24-25 градуса в апартамента. Също така не съм имал проблем с поддържането на споменатата температура. Нормални да кажа, че според мен вече значи или висок клас като национала или нови.
Алекси, аз го разбрах че търси заместители на Дайкинете, а Санйо е съществуващ.
Алекси каза да взима саньо-та за заместници на дайкините, пак четеш между редовете.
Много добри изводи си направил!
Национал X... и си ти!
Мисля си, че може да има и проблеми в самите дайкини. И двата работят като конвенционални - ETDS-а си пере на 450 вата постоянно и после директно заспива - сякаш това му е минимума. CTHDS-а пък редува между 650 и 800 ват. Не съм го чувал да почива освен като се разразява, което в студените дни (-10 градуса) се случваше на всеки 1-2 часа.
Здравейте моите несгоди с този климатик се задълбочават днес при почистване на праха на вътрешното тяло четката опря в турбината и се отчупиха няколко парченца от турбината. В последствие на това започна да вибрира и аз го спрях . Та въпроса ми е от къде мога да намеря турбина
- - - - - - - - - -
Климатика Hitachi RAS-KJ28A
Ако имаш всички парчета можеш да ги залепиш с лепило от типа на Капчица .
А от къде мога да купя нова или втора употреба