и как ще разбереш,кога работи.......мноооооо са тихи,пък и въртят електромера на обратно.монтажа и машината са ВУНДАБА,ФАНТАСТИШ,ЧОКГЮЗЕЛ.единствено не ми се нрави,как едно кабелче не съ вижда раиш ли..........
и как ще разбереш,кога работи.......мноооооо са тихи,пък и въртят електромера на обратно.монтажа и машината са ВУНДАБА,ФАНТАСТИШ,ЧОКГЮЗЕЛ.единствено не ми се нрави,как едно кабелче не съ вижда раиш ли..........
Ето го монтиран. Toshiba RAS-225GDR
photo 1 (3).jpg photo 2 (3).jpg photo 3 (1).jpg
tony34al,
моля те ако имаш възможност да замериш минимумите на климатика, до които стига, защото в спалнята ползвам едно Мицубиши ZW228 и се оказа, че реалните минимуми са далеч от обявените. На охлаждане пак горе-долу бива разликите не са фрапиращи, вместо 55w достига около 150w и под тях изключва, докато на отопление под 290w не пада и резултата е един постоянен on-off режим - сякаш съм с конвенционален климатик.Реално при 290w консумация машината отдава поне киловат, което за стая около 15 квадрата е сериозен минимум.
Виж и при тебе как е ако имаш възможност да премериш.
ех тез мицибучита казах че не е това марката ама не слушатя
Адаш, на хартия изглежда много добре, но на практика се оказа че минимума му не е 300w, а поне 1.2kW и в тая малка стая става манджа с грозде...
Това отляво на вътрешното тяло тръбен път ли е или някой смок?!
Не било смок - най ми било парно ...
Привет, попаднах на вашия форум търсейки информация за този модел Daikin S28ETRS. Дали някой може да ми помогне, защото съм замислила да го купувам. Много ще съм ви благодарна
Лек ден
Машината е хубава, висок клас е. Произведен е `04~`05 година, но е добре да споделите за какво ще го ползвате в смисъл какви температури очаквате да поддържа през зимата ако го ползвате за отопление, в какво помещение ще го монтирате -размери, изолация, местонахождение ....и т.н.
Ами помещението е ателие на две нива. Долното е около 38м2, от които 4м2 са баня и на второто ниво има още 7-8м2, но скосени, кубатурата която смятах е 110м3. Изолация има и външна 5см стиропор и вътрешна 5см каменна вата, само на второто ниво е покрив, пак с изолация, но все пак си е покрив . Като изложение северо-запад. А за температурите зимата около 23-24, лятото пак същите. И незнам дали е уруру сарара, четох че се познава по външното тяло с надстройка... Ако е 7-8 кВ би трябвало да ми свърши работа. По принцип се бях спряла на нокрията на фуджитсу, но като гледам хората колко са доволни от японските и аз се замислих... Иначе става дума за София
Урусара е, но няма да свърши работа в това помещение оптималната мощност на отопление е 4 кВт, което ще е крайно недостатъчно. Освен него ще е необходима още една машина с по-малка мощност.