Страница 44 от 356 ПърваПърва ... 3442434445465494 ... ПоследноПоследно
Резултати от 646 до 660 от общо 5339
Like Tree2911Одобрявам

Втора употреба климатици - част 3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2013
    Живее в
    Стара Загора

Отговор: Втора употреба климатици - част 3

Здравейте всички! Благодаря за бързите отговори. Бях 2 дни извън града и темата вече се е увеличила с 2 страници
    До колкото разбирам от съвета ви трябва да се обърна към Модератора - Александър за "оферта"
    Да разбирам ли, че освен да монтира той предлага и машини? Просветлете ме и мен, какъв е принципа и вие как се сдобихте с японче. Имате ли някакви гаранции за климатиците, коя година са произведени, колко още се очаква да изкарат ... ей такива неща ме тревожат.
    Пък моя бюджет, въртя го, суча го ще видим до къде ще стигне
    И друго да ви питам ... ми направо ме застреляхте с тея 22-ки дето ги спрягате!!! Защо толкова много бе хора? Ами по магазините ми предлагат все или 9-ки или 12-ки. До колкото съм чувала японските са с по-мощни компресори и ми обясняваха, че за моите 15 квадрата една 10-ка ме оправя... освен ако аз не съм разбрала нещо правилно. Извинете профанския ми въпрос но 10 000 BTU значи 10-ка нали? Моля, помагайте!

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от veidy Виж публикацията
    Имате ли някакви гаранции за климатиците, коя година са произведени, колко още се очаква да изкарат ... ей такива неща ме тревожат.
    Практиката е, тези клими да се предлагат с едногодишна гаранция, която може да се удължи до 3-годишна /срещу заплащане/. Годината на производство не е най-важната характеристика, а пък колко ще изкарат е Божа работа.
    Има разни легенди из форумния фолклор - за 30+ годинки работещи японки, дето се завещават от син на баща и от внук - на дядо и се ползват от четри поколения. /за справка - Blue1/.

Това което е сигурно е, че тези машини са с огромен ресурс и имат шанса да надживеят чисто-нова "китайка".

И друго да ви питам ... ми направо ме застреляхте с тея 22-ки дето ги спрягате!!!
    Извинете профанския ми въпрос но 10 000 BTU значи 10-ка нали? Моля, помагайте!
    Объркването ти идва от различните стандарти за Япония и Европа. Условно, можеш да приемеш, че 22ката се равнява на 10ка (10 000 BTU/h) и да не навлизаш в повече подробности
    Този пост е редактиран от Kasap; 24-06-13 в 11:46.

4. Тук е от
    Jun 2013
    Живее в
    Стара Загора

Касапе, да се слави името ти!
    Вече се бях притеснила ... че аз гледам някакви дето пише 10 000 BTU и викам айде пак съм в грешка!

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Бе, той, Касапа малко се престарал, като е приравнил 22ката на 10ка. По скоро на 7ца си отива, ма пак ти върши работа и то идеална.

6. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

не се обръщай към САШО И БРАТ МУ,щот освен хубава и икономична машина(проверена от тях) нищо друго не могат да ти предложат.не е ли тва да ревеш после от монтаж и високи сметки-не ми го хвали.............

7. Тук е от
    Jun 2013
    Живее в
    Стара Загора

DUNDURMA няма и да си помисля да си навлека такова зло на главата! То кога не можеш да се скараш с мъжа си за сметката за тока, какъв е смисъла да си купуваш уред

- - - - - - - - - -

Майтапа на страна, момчета много благодаря за помощта. Захващам се да разгледам какво се предлага в нета, ще пиша и на Сашо, убеждавам мъжо и живот и здраве скоро да си имам и аз "духалка"

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Бе, той, Касапа малко се престарал, като е приравнил 22ката на 10ка. По скоро на 7ца си отива, ма пак ти върши работа и то идеална.
    За това я посъветвах девойката, да не навлиза в подробности. Но ти като имаш желание, кажи ми каква е практическата стойност на извънсистемните единици изобщо? Кой от вас се топли с BTU-та? Сравни мощностите в долните 2 таблици:

9-ка:
    Отдавана мощност (охлаждане)
    0.90-2.50-3.00 kw
    Отдавана мощност (отопление)
    0.90-2.90-3.70 kw
    22-ка (7ца според теб)
    0.20-2.20-3.30 kw
    Отдавана мощност (отопление) 0.20-2.50-6.10 kw
    Този пост е редактиран от Kasap; 24-06-13 в 15:31.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

той извода отдавна е направен.. с тия означения се спекулира и то умишлено от някои фирми и особено като става въпрос за клими на 100 волта щото са с други означения .. за това се гледат киловатите

11. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Е да, ама пак сравнявате висок клас за Япония с нисък за Европа. Иначе тази 7-чка, която цитира Касапа е моят PDR. :rolleyes:

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Практиката е, тези клими да се предлагат с едногодишна гаранция, която може да се удължи до 3-годишна /срещу заплащане/. Годината на производство не е най-важната характеристика, а пък колко ще изкарат е Божа работа.
    Има разни легенди из форумния фолклор - за 30+ годинки работещи японки, дето се завещават от син на баща и от внук - на дядо и се ползват от четри поколения. /за справка - Blue1/.
    Това е легендата, а истината е, че първото ми Саньо е от 1992 година и все още работи безупречно в дома на роднина.

13. Тук е от
    Apr 2012

Здравейте,
    Четейки този форум и аз се навих да си взема рециклиран климатик, внесен от Япония.
    От предложените модели се спрях на тези двата:
    Toshiba 285 UDR и Toshiba 406 NADR.
    Вторият е с 25% по-скъп.
    Можете ли да ме посъветвате на кой да се спра?
    Помещението е 32-33 кв.м., ЮИ-СИ, ПВЦ с двукамерен стъклопаке, не е голяма осветеността.
    Благодаря ви.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

285UDR ми се стрва малък за 33 кв ... Колкото и да е хубав и мощен . Всичко зависи от топлозагубите .

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

до 8.1 се развърта ако е в добро здраве ще се справя ..

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    За това я посъветвах девойката, да не навлиза в подробности. Но ти като имаш желание, кажи ми каква е практическата стойност на извънсистемните единици изобщо? Кой от вас се топли с BTU-та? Сравни мощностите в долните 2 таблици:

9-ка:
    0.90-2.50-3.00 kw
    Отдавана мощност (отопление)
    0.90-2.90-3.70 kw
    22-ка (7ца според теб)
    0.20-2.20-3.30 kw
    Отдавана мощност (отопление) 0.20-2.50-6.10 kw
    off
    Kasape,
    напълно съм съгласен с теб, че тия 7ци, 9ки, 12ки са много относително нещо. Казах го само защото правилото е да се определя класа според номинала на охлаждане. А с това много търговци спекулират. Още повече жената търси нещо да и охлажда, това което ще й охлажда в 15м2.

18. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

С 28-ца топля 35 м2, до -2 градуса ми харчи 260W. Даже не се зори. Дано тази зима да има -25 да видим как ще е. Ако е топъл апартамента и има комшии да топлят, ще се справи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 44 от 356 ПърваПърва ... 3442434445465494 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  2. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе