Топлиш защото тази зима нямаше зима
Sent from my WM8850-mid using Tapatalk HD
Топлиш защото тази зима нямаше зима
Колкото по-студено става, комшията отдолу буха повече дърва и вътре е по-топло. При + 2 градуса пак харчеше толкова, падна до -2, гледам пак 260W. При по-ниски температури може и още да падне консумацията.
тая зима дето мина беше за Панасоници
Не знам колко пада или става ама моите Генерали средно за целия зимен сезон са на 168вата.
Хайде да карате по същество. Все пак темата е за употребявани японски климатизатори, а не да си мерите...
Аз пробвах с Хитачи S28T ( не отстъпва на Тошибата ) да топля 40 кв но става до -5 градуса някъде после му идва много . Всичко зависи от топлозагуби и от съседи ( при мен много топлозагуби и без съседи ) Според мен 28-ците са за до 25 кв . Точно за това взех и SDR-а да помага . По добре да не се разчита на топлещи съседи , защото сега ги има ама утре може да ги няма ...
Маdj0, какво стана с Тошибата?Монтира ли я вече...некоя снимчица да пуснеш?
Така и така разбуних духовете с моите въпроси ...
Вижте до момента какви машини намерих за моите 15 кв., които отговарят горе -долу на бюджета ми
FUJITSU AS-E25R
MITSUBISHI MSZ-SV227
MITSUBISHI MSZ-J22P
FUJITSU AS223PEY
TOSHIBA RAS-221PD
MITSUBISHI MSZ-J228
TOSHIBA RAS-221B
TOSHIBA RAS-2254D
TOSHIBA RAS-2284D
National CS-22RCZ
Цените им са между 700-800 лв. + 140 за монтаж.
Какво ще кажете?
Прикачен файл 10036Прикачен файл 10037Прикачен файл 10038
Ето това стана " заспа " в спалнята . Сега остава само да боядисам пвц канала с цвят на сградата . Впечатления още нямам , за няколко часа го пусках само да видя дали всичко си му работи . Зимата като доиде ще са отзивите дано да топли тези 14 кв . Поставен е на по голямо разстояние от тавана защото съм замислил да сложа едни 7-8 см изолация . И дано това самопочистване върши работа , че по рядко да се чистят тези филтри . Останах впечатлен , че си чисти не само филтрите ами и турбината . Доста красив дизаин има и предния панел много ме кефи как се вдига , но не можех сега да намеря дистанционото за да го пусна и да направя още една снимка ( малката го е скрила някъде явно )
П.П. Благодаря на колегата ceco.bojkov ( Цветан Божков ) които пазеше 2 седмици климатика и не ми го продаде , и се съобрази с ден и час за монтаж .
TOSHIBA RAS-221SDR
Параметри на климатика при 35°C външна температура :
Охладителна мощност : 2.2 kW / 0.3 ~ 3.3 /
Консумация : 370 W / 50 ~ 850 /
COP 5.95 /коефициент на енергийна ефективност/
Параметри на климатика при 7°C външна температура :
Отоплителна мощност : 2.5 kW / 0.3 ~ 6.1 /
Консумация : 380 W / 50 ~ 1500 /
COP 6.58 /коефициент на енергийна ефективност/
Параметри на климатика при 2°C външна температура :
Отоплителна мощност : 4.4 kW
Консумация : 1330 W
APF 6.6 /годишен коефициент на енергийна ефективност/
вътрешно тяло размери : 318х840х222mm 14 kg
външно тяло размери : 550х780х290mm 31 kg
Налични Екстри:
Aспирация за извеждане на мръсния въздух навън;
Автоматично почистване на въздушните филтри;
Автоматично почистване на турбината;
Плазмен филтър - унищожаваща попаднали във вътрешността
на климатика бактерии,вируси, гъби, спори на растения и
миризми и други замърсители; Йонизатор за освежаване на въздуха; Самодезинфекция и изсушаване на топлообменника;
Информация за консумация ,температура и др.
Този пост е редактиран от Madj0; 25-06-13 в 13:08.
УУУ обхвана ме неприкрита завист Със здраве да си го ползвате!
прекрасен климатик и монтаж,дано има зима,за да разбереш какво си си купил.
Ето тази машинка си струва. NATIONAL CS-X254A.
Каквото и да избереш, увери се че е с оригинално ДУ.
Касапе, мерси за препоръката. Аз ходих в магазина им и видях, че всички са с приятно пожълтели дистанционни на японски, така че предполагам, че са оригинални. Всички ми препоръчват обаче да се насоча към пловдивска фирма. За сега нямам никакви отзиви от тази от СтЗ
Японски Климатици Стара Загора Стандарт 100 - Климатици