Tози в Монтана е дефектен, затова е останал.
Никаде в Варна и около Варна го няма.
Има по новия модел Хитачи 35РРА, на хартия е добър. Но тои не е със скрол компресор, не знам дали е от такова значение, от новите Хитачита много малко са със скрол компресори.
вместо а се чудиш,уговори се с някой от форума да ти предложи,намери и монтира.досега аз поне не съм чул издънка от съфорумец(то никога не е късно де)
А решаващо ли е да е скрол.
HITACHI RAS-35WX8 коя година е модел.
А за колега от форума - нямам нищо против, но не познавам никого и не знам на кого мога да се доверя.
При джапан горе долу е това. Еднакви са като цена. Само МИТСУБИШИ-то е по скъпо с 100лв.
HITACHI RAS-H28T
NATIONAL CS-Z283A
MITSUBISHI MSZ-GR280
FUJITSU AS28PPX
TOSHIBA RAS285ER
Тези японци скрол ли са?
Струва ли си някои от тези сравнени с другите и сравнени примерно с HITACHI RAS-35WX8
AS28PPX...Взимаш това...
Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.5 ~ 3.7)
Консумирана електроенергия: 555 W (200 ~ 1300)
COP: 5.05 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Отоплителна мощност: 3.6 kW (0.5 ~ 5.7)
Консумирана електроенергия: 675 W (260 ~ 1700)
COP: 5.33 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатика при 2°С външна температура:
Отоплителна мощност: 4.1 kW
Консумирана електроенергия: 1180 W
COP: 5.19 (средна стойност)
Модела има входяща и изходяща аспирация.
21502511547.jpgventi.gif
Митко не го слушай...Той не ги чатка... Няма санчо в списъка, затова така...
Машината е модел 2006~2007 година и това не значи, че е "понатрупала" годинки. По добър е от RAS-35WX8. Не е със скрул компресор, а с ротационен компресор на Matsushita Panasonic. Да, монтажа е по сложен. Не мога да ти гарантирам, как фирмата която ти го предлага е проверила и тествала машината, след като е разтоварена от контейнера. Ако нещата са направени както трябва и получиш качествен монтаж, ще останеш очаровна от работата на модела.
Здр.момчета,отново имам нужда от вашата помощ.Стаята е 12кв.,изток,без изолация,дограмата е стара и доста занемарена(става въпрос за квартира),Варна.Дилемата е дали да слагаме 28ца или 25ца.Моделите които гледахме са следните: FUJITSU-AS25PPX , FUJITSU- AS28PPX ,HITACHI-RAS H28T, HITACHI-RAS E28V и още няколко модела на HITACHI.Притеснява ме че стаята не е топлоизолирана и дали да не се презапася с 28ца.Бюджет около 1000,подобно на колегата писал погоре.
П.С.Оказа се че мястото за вътрешното тяло е 79см,а AS25PPX и AS28PPX са 84см.Остават HITACHI-RAS H28T и HITACHI-RAS А28Z ,чиито вътрешни тела са 79см.Моля за помощ!Кой от двата?
Този пост е редактиран от vorotsen; 04-09-13 в 16:02.
HITACHI-RAS E28V, но никога няма да му видиш възможностите....
А другите две Hitachi-та струват ли си?
И двете са на светлинни години от това за което те посъветвах - то е най-високия клас на хитачи, със скрул компресор, входяща и изходяща аспирация, плазмен филтър. Другите са базови модели.
21503011933.jpg