Здравейте,
Вече мога да се похваля с изхвърлена от японеца машина Toshiba RAS-285JDR. И всичко благодарение на Aleksandаrs и брат му. Много чист и качествен монтаж.
Благодаря Ви момчета!
Здравейте,
Вече мога да се похваля с изхвърлена от японеца машина Toshiba RAS-285JDR. И всичко благодарение на Aleksandаrs и брат му. Много чист и качествен монтаж.
Благодаря Ви момчета!
Снимки, снимки, само така няма да минеш.Да ти е честита машината, моя дзвер е същия, ще видиш зимата за какво иде реч.
Малко по-късно и снимки!
- - - - - - - - - -
100_5466.jpg100_5471.jpg100_5467.jpg100_5469.jpg100_5470.jpg обещаните снимки
ЗИМАТА ще се кефиш,ма много кофти монтаж-ни тръби стърчат,ни кабел се вижда,пък и стаята са запазили чиста.................който го е слагал-не става.
Здравейте,
преди няколко страници писах за проблем с моя климатик, който за жалост май няма и да се оправи. И макар да не смятам да го изхвърлям все още, вече съм го прежалил и търся решение за достоен заместник, че и по-добър.
Постановката е следната:
- Благоевград, вътрешна стая - хол, южно изложение, алуминиева дограма и външна изолация, нямам изолация на тавана, предпоследен етаж. 18кв.м, но вратата към коридора ни е постоянно отворена, с цел да ходи топлината и натам (имаме 2 малки деца, дето щъкат постоянно и се опитвам да подсигуря норм.температура и по другите стаи).
Моля да ми предложите няколко модела, които да вършат работа и в най-студените месеци.
Имам обаче и още няколко проблема:
- при нас не се предлагат климатици втора употреба, така че ще трябва да поръчвам по куриер . (Понеже не съм специалист, дори и в магазина да отида, вероятно ще го гледам на външен вид.... Не зная дали няма и други рискове ако подходя по този начин).
- поради горната причина, тук няма специалисти по японските машини. Има ли някаква съществена разлика в монтажа на новите и употребяваните, освен в допълнителния трансформатор? Или по-скоро, има ли повод за притеснения в тази връзка, относно монтажа?
- по възможност ще трябва да се ползват тръбите от стария климатик, защото вече са затворени между гипс-картон, и то в съседната, задна стая. Но в краен случай може да се отреже сервизен отвор.
Бюджет - при положение, че за хубав климатик, трябва да предвидя около 1000-1500лв, предполагам, че за тези пари бих намерил доста по-висок клас японски, с много по-добри показатели и повече екстри.
Благодаря предварително.
Монтажа, как и да е, може да ти го направи всяка фирма занимаваща се с климатици, но....
Ако вземаш К2У, според мен, най добре е да го вземеш от фирма, която го е проверила предварително, сервизирала го е, ще ти го монтира, ще ти предложи гаранция и следгаранционна подръжка. За К2У мисля, че това е задължително! Това ще ти оскъпи машината с известна сума за транспортни разходи, но ще ти гарантира свястна машина и поддръжката й. С бюджет от около 1500лв, мисля, че спокойно ще се справиш и то вземайки добра машина.
ПС - К2У-Климатизатор 2ра Употреба.
Този пост е редактиран от tony34al; 23-09-13 в 09:13.
Колеги някой може ли да даде малко инфо за SHARP AY-R22BC
Здравейте!
Моля да ми предложите модели, които да ме топлят и в най-студените месеци. Ще се ползват основно за отопление.
Втори етаж от стара къща с дограма и изолация в гр. Трявна (зимата тук е с много сняг и студ :-)). Първият етаж не се отоплява и покривът не е первектно изолиран.
Помещения:
1. спалня - 16 кв.м. на височина 2.40м.
2. Кухня и всекидневна - 25кв. м. на 2,40м. височина (еднакви по площ, разделени с голям свод и обединени като едно помещение) и пред тях коридор 3кв. м.
Моля също за информация на фирми, които са коректни и надеждни. Благодаря предварително!
Нещо от *DR серията на Тошиба. 22-ка или 25-ца за спалнята и 28-ца или 40-ка за всекидневната.
Коректни и надеждни фирми/монтажници за тези климатизатори има двама във форума - Цецо и Александър.
Защо пък точно трябва да бъде от DR сериите?
Пък и като ще е гарга-да е рошава.А и при подсушаването лятото на вътрешното тяло,аспирацията върши работа-поне тогава я ползвам.