Страница 107 от 356 ПърваПърва ... 5797105106107108109117157 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,591 до 1,605 от общо 5339
Like Tree2911Одобрявам

Втора употреба климатици - част 3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Отговор: Втора употреба климатици - част 3

Съгласен съм с теб Алекси! Предния ми пост да се счита за спам, админа може да го изтрие. Вече страшно много се забатачих с тези климатици.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    Съгласен съм с теб Алекси! Предния ми пост да се счита за спам, админа може да го изтрие. Вече страшно много се забатачих с тези климатици.
    ма то не трябва и да си експерт.просто се обръщаш към коректни хора(тук ги има достатъчно) плащаш и си ти........
    bobovo и VeleV.Klima харесват това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Въпрос към електроспециалистите:
    7788248z.png
    На посочената картинка между вътрешното и външното тяло има 3-жилен кабел. Клеми 1 и 2 са черен и бял проводник. Според японските стандарти това са фаза и неутрален (L и N). Клема 3 е червен проводник, този предполагам е за комуникация.
    При наличие на трипроводен кабел между вътрешното и външното тяло и наличие на друг трипроводен кабел от щепсела към външното тяло, може ли да се свърже трансформатор на 2 от проводниците на кабела от щепсела и след това понижаващата намотка да се свърже към 1 и 2 на външното ?
    Третия проводник на кабела от щепсела към външното е земя - може ли да се върже към заземяването на външното тяло и ще има ли ефект на заземяване след като системата е захранена от трансформатор?

Каква е разликата при климатиците със захранване на вътрешното и климатиците със захранване на външното тяло? Всъщност има ли значение на кой край на захранващата линия ще е захранването или самото захранване минава през електронен блок преди да се включи в захранващата линия?

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

всичко е същото като на европейските клими .. просто на пътя на фазата имаш един тороидален автотрансформатор .. добре е да се спазва фазата в тоя случай ,макар че и да се обърне щепсела нищо не се случва климатика си работи - пробвал съм

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

И аз така си мисля, но все пак искам да съм сигурен. Ще ползвам изградена инсталация и ме интересува дали тя ще се хареса на йероглифите.
    Сашо каза, че захранването трябва да е на вътрешнот тяло. Което при моята инсталация няма как да стане освен ако не монтирам трафа вътре (контакт-траф-вътрешно тяло-външно тяло). Не знам има ли значение къде ще е вързан трафа (вън или вътре) освен ако преминава през някаква електроника преди да стигне до захранването на двете тела.

В момента инсталацията е контакт-външно тяло-вътрешно тяло.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

е ако захранването е към вътрешното тяло трябва трафа да е преди него .. той пак може да е навън ( саньото ми е така ) просто се пуска още 1 кабел .. какво значи изградена инсталация тръбите няма ли да сменяш

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от biro Виж публикацията
    В момента инсталацията е контакт-външно тяло-вътрешно тяло.
    И каква според теб ще е разликата с контакт-траф-вътрешно тяло?

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Саньото ти с колко кабела е ? Един от щепсела до трафа, един от трафа до вътрешното и един от вътрешното до външното? 3 броя кабел 3х2.5?
    Изградена инсталация значи такава монтирана в предстенна обшивка (гипскартон на конструкция). На тръбите има ли им нещо?

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    И каква според теб ще е разликата с контакт-траф-вътрешно тяло?
    Ами контакт-траф е наличен, траф-вътрешно е наличен. Ама вътрешно-външно не е наличен. И кво прайм в тоя случай?

- - - - - - - - - -

В този документ http://www.iair-c.com/manual/hitachi/ras-sc22-36x_ras-sc40-50x2.pdf никъде не видях къде се свързва захранващия кабел от щепсела. Само 3-жилен кабел на вътрешното и 3-жилен на външното. Ама дали фаза и нула се свързват паралелно на фаза и нула на вътрешното или на друго място?

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

имаш 1 захранващ кабел .. между 2те тела го брой просто 1-2-3 на 1-2-3 .. това дето си дал е юзър мануала ,юзърите не ги интересуват такива неща за това не са описани .. има една друга брошура ако вземеш климатика нов тя е налична и там е описан монтажа как се извършва много подробно като има схеми и дори да не превеждаш йероглифите всичко става ясно

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Няма да е нов, Къде да намеря инсталационните инструкции? Утрепах се от търсене и само това намерих. В този пдф има инструкции как се правят конусите, значи не е само потребителска брошура.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

като гледам документа ,захранването е към вътрешното тяло което означава ,че ще трябва да сложиш трафа вътре .. ама що не оставиш тия неща на монтажниците ами си блъскаш главата

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Щото като купя климатика може да се окаже, че няма да пасне и ще трябва да махам една стена гипскартон. А с това в момента не ми се занимава.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    като гледам документа ,захранването е към вътрешното тяло което означава ,че ще трябва да сложиш трафа вътре .. ама що не оставиш тия неща на монтажниците ами си блъскаш главата
    Това, че захранва вътре, не означава, че и трафа трябва да е вътре. Има си премостване, трети кабел... Решения има. Само желание да има.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

е да де 3ти кабел ама човека ги е сложил зад гипсокартона и не иска да ги бара .. според мен се консултирай с монтажниците преди да го вземеш

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    е да де 3ти кабел ама човека ги е сложил зад гипсокартона и не иска да ги бара .. според мен се консултирай с монтажниците преди да го вземеш
    ааа, пак има как да стане.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  2. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе