Здравейте, някой има ли информация за Daikin AR40ASP. Благодаря предварително.
Година на производство : 2000
Хладилен агент : R410a
Захранване : 200V 50/60Hz
Параметри на климатика при 35°C външна температура :
Охладителна мощност : 4.0 kW / 0.9 ~ 4.5 /
Консумация : 1.035 W / 0.100 ~ 1.600 /
COP 3.86 /коефициент на енергийна ефективност/
Параметри на климатика при 7°C външна температура :
Отоплителна мощност : 6.0 kW / 0.9 ~ 9.0 /
Консумация : 1.325 W / 0.090 ~ 2.660 /
COP 4.53 /коефициент на енергийна ефективност/
Параметри на климатика при 2°C външна температура :
Отоплителна мощност : 6.5 kW
Консумация : 2.350 W
Ако някой има информация за Sharp - AY-W22SC-W, моля да я сподели! Благодаря!
P.S Подходящ ли е за спалня - 16 кв.м.?
Слабичък ми се вижда: японците го дават за 8-10м2
иначе: отопление - 2.2 (0.8 to 3.6); охлаждане - 2.2 (0.8 to 2.7); APF - 4.9
Тегла: външ.тяло - 21кг; вътреш.тяло - 12кг
Hitachi RAS 2810LX за 28 квадрата дневна с доста прозорци на ъгъл със северозапад и североизток изложение, както и Hitachi RAS -R22Y за спалня 15 кв североизток в нов блок.
Какво можете да ми кажете за горните модели и приложението им?
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура(27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.9 ~ 3.6), 9600 BTU (3070 ~ 12290)
Консумирана електроенергия: 575 W (80 ~ 990)
COP: 4.87 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.9 ~ 6.9), 13650 BTU (3070 ~ 23550)
Консумирана електроенергия: 770 W (75 ~ 1920)
COP: 5.19 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатика при 2°С външна температура:
Отоплителна мощност: 5.0 kW, 17060 BTU
Консумирана електроенергия: 1700 W
Параметри на климатика при -15°С външна температура:
Отоплителна мощност: 4.5 kW
Това са параметрите на 2810LX...Сам реши дали са достатъчни за твоето помещение.
Здравейте! Решил съм този път да се ориентирам за климатик предварително, а не като предишният път спешно и без никаква информация да стрелям в мрака. Затова искам да задам два въпроса на знаещите и се надявам чрез отговорите да получа по-добра представа за японските К2У.
1. Освен DR серията на Тошиба има ли други модели от тази или други марка, които да показват консумация и температура?
2. Може ли по сигнатурата на даден модел японски климатик да се определи годината на модела или производството? Въпросът е за различните марки. Питам, защото доколкото знам на Дайкин буквата след ном.мощност означова година-напр. H-2007г., J-2008г. и т.н.
Благодаря предварително на отзовалите се!
на първо четене,тази екстра може би ще ти вдигне бюджета.ДР серията не всички я имат(моя го няма)и според мен е излишна-с или без нея разхода ще е същия.колкото за К2У не очаквай че са евтини,страхотни машини са,НО зависи от кой и как са сервизирани и поставени.дай размери и бюджет и корифеите ще се включат.
Не съм посочил никакви конкретни данни, защото не съм тръгнал веднага да купувам. Просто искам да се ориентирам по-добре в японските клими. Миналата година смених единият климатик с К2У, но се наложи спешно в студа да го сменям и го избрах точно за 5 мин. по размер /мощност/, марка и цена. Доволен съм от избора, но сега искам като се наложи да сменя и другият да направя по-информиран избор. Относно екстрите мисля, че е въпрос на виждане-аз примерно не държа на аспирации, озонатори, самопочистващи се филтри и др. подобни, които се равняват на едно добро проветряване и измиване на филтрите веднъж месечно. Иначе ще бъде 3,5-3,6 kW номинална мощност, а бюджета ще зависи от машината, но няма да е необосновано висок. Но пак повтарям интересуват ме по-общи неща за японските клими.
Ами то има достатъчно изписано из форума, достатъчно е да напишеш модел в търсачката и почти винаги дава резултат. Иначе това, което търсиш го има в момента на 1350 лв. без монтаж.
SHARP AY-A28VX
Аруба, благодаря за взетото отношение! Да, това може да свърши работа, но засега само проучвам. Освен Тошиба и Шарп, други марки предлагат ли тази екстра за показване на консумация и температура, Мицубиши например? А нещо по вторият въпрос-дали по сигнатурата на модела може да се определи годината?
Всички флагмани на различните марки предлагат тази екстра от 4-5 години. При Toshiba го има и в средната класа, аз такъв щях да взема преди 2 години, но външното му беше от друг модел и се отказах. По сигнатура може да се определи година. Напиши му пълното име и в гугъл излизат резултати с годината на модела, в някои сайтове има и всички модели по години. По принцип такива климатици с енергиен монитор още не са много масови и Sharp-a ти го дадох за ориентировъчна цена, понеже на тези климатици и цената им е малко тайна.
Благодаря за насоките! Ето какво намерих за Дайкин и се надявам да намеря и за други марки. Все пак ималко външна помощ ще е от полза.http://www.daikincc.com/filedown/fil...aircon2007.asp
това не е водеща екстра не знам що си се хванал за нея .. според мен се насочи към възможно по нова машина с достатъчно топлоотдаване за помещението