Айде ,честита нова стара машина.Викаш, в правата вяра влезе, покръсти се един вид.
Айде ,честита нова стара машина.Викаш, в правата вяра влезе, покръсти се един вид.
не АРУБА,станал си КЛОШАР...............
Аруба, честито, но не се подлъгвай. От Дайкин по-велико няма, а Тошибите са шумни и работят грубо.
... Извън шегата - със здраве да си го ползваш и много да те топли за нищо пари.
Ай честито,ма да паднеш на Тошиба малко??????да беше минал на 100волтово УруроСарара или в Краен случай на Мицубиши по щях да те разбера що се хвалиш.Ама то в цял Пловдив по магазините да има най много 5-6 Дайкина на 100в.нещат да си ги хвърлят Ипонците мръсни.
Така е. Оглеждах се за някое Ururu, R серия, на 2-3 години, ама няма. Все Тошиби изскачат!
Честито за климатик звезда я качи снимка да го видим де .
Снимки утре. Сега да топли стените. Много му е висока консумацията в момента за снимка.
Давай,давай, не се свени, нищо и няма на консумацията.
Аруба,честито първо,и му сложи едно електромерче,да видим ква разлика прави трафа, при натоварена машина.
Отворих прозореца. Дистанционното на JDR показваше 8 градуса външна, в синоптик.бг казват 10 градуса, но аз ползвам WDL - Shumen International Scout Centre Това е истинска метеостанция в реално време, намира се на Шуменското плато, там дават 6,8, но е нормално да е малко по-студено. Зададох му 32 градуса, за един час повече от 940W не вдигна при отворен прозорец. Уредчето за измерване на консумация показваше 1020W. Много дърпа сякаш. В покой дърпа 15-20W. После го намалих на 21 градуса, работи известно време на 100W, преди да изключи компресора, уредчето показваше 125-130W. Като бачка само на вентилатор - 15W, уреда показва 20W.
Надух на 32 градуса и JDR. За 15 минути качи на 2kW, колкото му е максимума, при 10 външна съм го виждал на 2,1!
Промених малко клапите на PDR и вече при затворен прозорец и 32 зададени вдигна 1,1 kW, но вътре не се диша. После падна на 800-900W.
1,5 му е максимума на PDR. Ще помоля gnf да надуе неговия, да видим дали ще качи на максимум. Иначе няма наченки за образуване на колан на външното при липса на фреон.
И двата ми ПДР-а (221 и 281) са качвали на максимум консумация при Powerfull вентилация, но няма нужда да им задавам 32 градуса, 26-28 е достатъчно.
На 285пдр външния топлообменник двоен ли е или единичен?