Двоен трябва да е.
Така кажи, там е бил ключът за палатката! Powerfull. Изключих го, отворих и двата прозореца и вратата към коридора. Температурата падна до 17 градуса. Зададох му 28 градуса и вентилация powerfull. За около 10-15 минути качи на 20 градуса вътре и закова на 1200 вата, това според уредчето, не дисплея. Дисплея не показа консумация до края, само на каква мощност работи компресора - 5 черти. След още 10-15 минути като видях, че температурата не става повече от 20 градуса, затворих всички врати и прозорци. И преди съм споменавал, сякаш имат някакъв интелект тия самураи. Като види, че не може да качи температурата за определено време и не се напъва. Много бързо почна да се затопля помещението след затварянето на вратите и прозорците и консумацията се качи до 1,4 kW. След 15 минути, вътре беше 26 градуса и консумацията и вътрешната температура се покачваха. След още 10-15 минути вътре един китайски термометър, в другия край на стаята, на 40 cm от пода показваше 26-27 градуса, затова го надух на 32. До 1490 W се качи консумацията, сиреч 1400 реални. Вътре стана 28 градуса и консумацията ват по ват се покачваше. Не можах да го изчакам, гърбът на тениската ми се изпоти. Такова чудо до сега не бях виждал. Топли като Дайкин-а ми 18-ка. На него съм ду задавал powerfull и след 20 минути спира, a PDR-ката стана 40-50 минути работи почти на максимала и нямаше намерение да спира, като преди това е работила още 30 минути доста над номинал 1100-1200W. Досега никой климатик не ми е правил 28 градуса вътре. Както беше тръгнал, можеше и 32 да направи, но намалих на 21. Стига толкова. За всеки случай проверих датчика на вътрешното. И той показваше толкова - 28.
- - - - - - - - - -
Нищо му няма, само се появи типичното за Тошиба жужене на външното, и то, като си сложа ухото до него.
Този пост е редактиран от aruba_man; 15-11-13 в 18:32.
Аз мися че е едноредов преди на един от форума Вескодивия монтирах такъв и го погледнах едноредов беше.
Този пост е редактиран от aruba_man; 15-11-13 в 20:38.
Кво да го снимаш видяхме го още вчера в нета личи си че не първа младост. Тоя монтаж можеше да се направи пак перфектно и без вишка ама тебе не те мисля пари имаш в излишек.
Вътрешното е неразличимо от ново, Външното няма и един крив ламел. Само отгоре на капака има две-три драскотини. Как го видя, сниман от 30 метра, че не първа младост, не знам. Страшен си!
Този пост е редактиран от aruba_man; 15-11-13 в 21:02.
Супер доволен съм. За другата спалня не мислех да слагам климатик, но почвам да се озъртам за нещо подобно.
Едноредов е вижда се и без да го отварям.Някъде гледах че го дават двуредов
ама не е.Прикачен файл 11646Прикачен файл 11647
сега АРУБА РАЗБРАЛИ,що НИЗГВЕРНАТИТЕ са по-скъпи от нови ЕВРИПЕЙЦИ.
Тази сутрин пак го надух. За 1 час направи 30 градуса вътре.
Сила голяма са 7-ците DR . По мощни от масовите 12-ки тук
Не знам за какви точно сили става въпрос тук, но снощи, в Пловдив, пуснах на отопление за първи път Е9РКЕ на Панасоник в режим отопление. 60 кубика таванско помещение, с температура 18 градуса. Зададох автоматичен вентилатор, температура 23 градуса и за 13 минути вътре стана точно толкова. Не се усещаше шум и силна струя, от 1100 W свали на 310W и остана така за около 30 минути, след което мина в On/Off. Четейки горните постове, излиза, че работи по-добре от тошибите...