Това "U" в сигнатурата ме обърка. Ето ти пълните параметри на модела:
Модел: 1999~2000 година
Работно напрежение: 100V
Хладилен агент: R22
Страна произход: Japan
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.9 ~ 3.1), 9556 BTU (3072 ~ 10580)
Консумирана електроенергия: 870 W (150 ~ 1020)
COP: 3.22 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.9 ~ 4.8), 13652 BTU (3072 ~ 16382)
Консумирана електроенергия: 1075 W (125 ~ 1275)
COP: 3.72 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.5 kW, 11946 BTU
Консумирана електроенергия:1130W
Параметри на климатизатора при -12°С външна температура:
Отоплителна мощност: 2.6 kW, 8874 BTU
Ако помещението Ви е добре изолирано, машината може и да се справя със заданието да поддържа едни 20°С.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 27-01-14 в 19:02.
На табелката пише фреон R22. Като, че ли има леки разминавания и в някои от параметрите.
pantaleev , данните които съм предоставил за машината са от сервизното ръководство на модела. Дали на някой се съмнява в това което съм написал, не ми дреме. Това което съм предостави е на 100% вярно. А дали машината ще работи коректно е божа работа - състоянието на машината по снимка не може да се разбере.
Извинявам се, но нещо не се разбрахме - наясно съм, че за без пари толкова. Просто питах какви различия визира SPSt в сравнение с данните на Александър.
Аз изобщо не се съмнявам в посочените параметри и не съм се надявал на диагностика по една снимка. Ако така сте схванали въпросите ми, извинявам се.
Сърдечно благодаря за бързите и компетентни мнения!
Поздрави!
Сега ще ти дам един съвет - не знам къде ти го предлагат този модел, но по принцип тези модели с течение на времето имат проблеми с дроселиращата система. Ако машината е добре обслужена и са проверени основни неща в нейната работа, то тя ще работи. Така че, разбери се с този който ти го продава да поеме някакво обслужване от негова страна, ако машината не работи коректно.
Този пост е редактиран от SPSt; 27-01-14 в 22:01.
Няма проблеми и 20 годишен да е хайванина, стига да е с "гарантиран произход" Друг вариант е да имаш 300 излишни лева. pantaleev, ако си сигурен, че машината работи коректно - вземай я. И освен това не е някаква уникална ценност за да си струва риска. Не забравяй че монтажа също струва едни пари...
П.С. Има класики от същата реколта, които ще надживеят таралясника на SPSt.
Този пост е редактиран от Kasap; 27-01-14 в 22:27.
Аз пък си мислих, че имам най-дъртия работещ климатик Саньо 1992 година, но пък той не е в сервиз и никога не е профилактиран.
Добри, това ни го докараха да го прегледаме и почистим. Сменени лагери на вътрешния мотор, зареден с хладилен агент по табелка и почистен. С кабелно дистанционно е.... Агрегата не се разбира, че работи.
Между другото, чучурките пуснаха корени в куфара...
Не искам да влизам в полемика-сигурен съм, че е така. Знам обаче, че компресорите /говоря по принцип, а не конкретно за климатици/, са с тежък режим на работа и оттам са подложени на по-голямо износване от други машини. Всеки решава сам за себе си. Аз не бих взел машина на толкова години, но това съм аз.