Страница 88 от 356 ПърваПърва ... 3878868788899098138 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,306 до 1,320 от общо 5335
Like Tree2910Одобрявам

Втора употреба климатици - част 3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Отговор: Втора употреба климатици - част 3

Избери си измежду Цецо, Сашо или някой друг от Пловдив, извикай ги на оглед и те ще преценят, какво е най-удачно за стаите.
    36-ците са 28-ци, само че с повишен номинал.
    Тези, които бях дал като примерни варианти, според мен ще се справят, но ако не търсиш температури от порядъка на 25-28о. Впрочем, в по-малката стая, която и да е 28-ца от висок клас ще танцува виенски валс.
    BDK одобрява това.

2.  

3. BDK
    BDK е офлайн

Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    София, Бояна

Благодаря, gnf!
    В момента съм на мощна камина на дърва (в кухнята) с водна риза до хола с радиатор с 20 бр. алуминиеви 60 см. високи глидера и конвекторен радиатор airelec 2 kw в другия край на хола.
    В кухнята термометъра показва и 25-26 градуса и е много топло - не гоня такива градуси с климатиците, но също така има разлика в топлината от камината и топлината от климатиците. В хола температурата достига максимум 21 градуса и то след като камината е горяла нон-стоп 2 денонощия, а това се случва само когато аз или жена ми сме отпуска и сме си вкъщи, не сме на работа. С конвектора и радиатора от ризата достигам 22-23 градуса в хола, което е екстра. Обаче сметките за ток, хамалогия с дървата, комина ми не тегли добре, 700 лв минимум за закупуване на 10-12 паленца дърва (6-6,5 кубика реални)...
    Абре, трудни помещения за отопляне (хола и кухнята с коридора, има и баня) са и вратата между тях е отворена, защото щерка ни е мъничка - на 3 годинки и постоянно щъка насам-натам. Като отворя вратата към банята да отопля и нея стават сумарно 20 кв. и за кухнята, коридора и банята.

4. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Отоплението и охлаждането отваряйки врати е химера.
    dodo_pv одобрява това.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

BDK по мое мнение се ориентирай към "40-ките" на тошиба. Ако няма/"свършат" -тогава шарп и след тях мицубиши.

По-силни от 40-ки няма смисъл, тъй като по "хардуер" по големите машини -"50", "56" са същите тела, но с променен софтуер.

Има 28-ци които са с "хардуер" на "40-ки", но само във върховите японски серии.
    BDK одобрява това.

6. BDK
    BDK е офлайн

Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    София, Бояна

Ето и обща схема на помещенията за по-голяма яснота.
    Вратата между хола и коридора и кухнята е почти постоянно отворена заради детето.
    От време - на време ще отварям и вратата към банята, за да я отоплям.

- - - - - - - - - -

justify, благодаря!
    Поглеждайки тези двете 40-ки (Toshiba RAS-402SDR и Toshiba RAS-402BDR) се притеснявам обаче, от макс. разхода им на ел. енергия - 2,8 kw. Иначе всички останали параметри и функции са прекрасни.
    Притеснява ме единствено консумацията им под температури от 7 градуса.
    Макс. консумацията на климите (2,8 kw) е с 29-30% по-висока отколкото на машинките на първия етаж (бюджетни 12-ки) Фуджитцу asyg 12 lmca и General ashg 12 llc (около 2 kw мисля). Номиналната консумация на ток, на тошибите същевременно е с 18% по-ниска при 20% по-голямо топлоотдаване отколкото на дженерала и фуджитцито.
    Значи ли това, че примерно /съвсем грубо ако на първия етаж идват сметки за ток за отопление от климатиците 70 лв., то японските "40-ки" биха изконсумирали 100 лв.?
    Това ми е основния въпрос.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от BDK; 26-05-14 в 17:54.

7. Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Пловдив

Колега, не знам какво те притеснява максималната консумация... Първо, че нея много рядко ще я виждаш - евентуално при пускане в студено помещение или след размразяване за бързо наваксване . Също така не забравяй , че при тази консумирана мощност ти и получаваш много на изхода. Тези машини при максимална мощност получаваш на изхода 9.7kW! Това си е коп 3.4 - колкото ширпотребата в номинал. Дано не греша, но според мен ако всичко е изчислено правилно и разчетено няма да виждаш често машините над номинала.
    Aleksandars и BDK харесват това.

8.  

9. BDK
    BDK е офлайн

Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    София, Бояна

Благодаря за мнението, колега!

10. Тук е от
    May 2014
    Живее в
    Варна

Здравейте,

от 4 дена използвам рециклиран NATIONAL CS - 40RCX2. На първо четене съм много доволен от машината. Тиха е, мощна е. Монтирана е в помещение от 33 квадрата/2,60 височина. Пълна е с екстри - плазма, йон, генератор на кислород, аспирация. Зимата ще си покаже и колко е икономична, надявам се.
    А сега малко факти около монтажа, хронологично.
    Климатикът е закупен от Варна Клима. Монтажът се състоя в гр. Шумен.
    1.При капарирането и уговарянето на монтажа, показах снимки на въпросната стена от сградата, където трябваше да се монтира. Втори етаж е. От земята до изводите на тръбния път са приблизително 6,2 метра (1,30 до долния ръб на терасата на първи етаж, 2,75 целия първи етаж, 2,10 от втори етаж). Увериха ме, че въпреки голямата височина, няма да има проблем с монтажа. Помолих ги, при монтирането, тръбата за аспирацията да не е гофра. Уважиха ме, за което им благодаря!
    2.Монтажниците НЕ носеха дълга стълба със себе си. Няма проблем . Осигурих им 6 метрова такава, че иначе не можеха да стигнат тръбите, за да ги закачат за външното тяло.
    3.Спестиха ми трансформатор. Климатикът, видно от модела, е 200-волтов. Увериха ме, че двадесетгодишния им опит, показва ненужност от монтиране на трансформатор на 200-волтовите климатици.
    4.Приключиха с монтажа. Разплатих се и си тръгнаха.
    5.Оказа се обаче, че съм се предоверил. Оставиха дупката, от която излиза тръбния път през стената навън, отворена.
    6.Свързах се със собственика на фирмата. Изпратих му снимки от въпросния монтаж. Човекът откликна веднага. Въпреки лекия спор, който проведохме относно чия била вината, обеща при първа възможност да вземат 7-8 метрова стълба и да си довършат започнатото.

Интересното в случая е, че монтажниците не споменаха, че си оставят домашно за бъдещ период. Може и да са забравили разбира се, навън валеше, а те бързаха да се прибират към Варна след дългия работен ден. Но пък не забравиха, че имам да доплащам климатик
    Както и да е. Аз лично не тая лоши чувства. Да сме живи и здрави, а каквото може да се поправи, ще го поправим.
    Относно целия този пост, целя единствено да споделя опит, евентуално от който някой може и да се поучи.
    Ако някой се е почувствал засегнат, нека ме извини.

Успех на всички и безаварийно ползване!

П.П. За малко да забравя. Благодаря на всички дейци в този форум. От около месец чета и проучвам за климатик. Изключително много ми помогнахте.

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от Paco de Michev Виж публикацията
    че двадесетгодишния им опит
    "Евала" за опита...

12. BDK
    BDK е офлайн

Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    София, Бояна

Цитат Първоначално публикувано от Paco de Michev Виж публикацията
    ...
    Всичко е ОК, само че японците го пишат този National за 18-28м2 при охлаждане и 22-27м2 при отопление, ако правилно разбирам...

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от BDK Виж публикацията
    Всичко е ОК, само че японците го пишат този National за 18-28м2 при охлаждане и 22-27м2 при отопление, ако правилно разбирам...
    Какво разбират Японците нашите секънд търговци им вдигат мощноста с рециклиране.
    necata2, aruba_man и Asen Ikonomov харесват това.

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Стига си чешили клавиатурите! Машината има отоплителен капацитет от 6.0 (0.6 ~ 8.8) kW.
    Човека получава 70W/m3 при номинал + достатъчен резерв при ниски температури.
    blue1, Aleksandars, zzz и 5 други харесват това.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2013

Климатик втора употреба NATIONAL - Модел: 40RCX2Тип:Хиперинвертор
    COP:5.0

Препоръчителна квадратура:над 55 m2
    Произход:Япония
    COP:5.0
    Консумация (охлаждане):85-1350(890) W
    Консумация (отопление):80-2500(1205) W
    Екстри:Йонизатор, Плазмен филтър, Аспирация
    Цена:1420 лв.*

* Посочената цена не включва монтаж.
    - стандартен монтаж на климатици до 14000 BTU - 150лв.
    - стандартен монтаж на климатици над 14000 BTU - 180лв.

17. Тук е от
    May 2014
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ivostoqnov77 Виж публикацията

Препоръчителна квадратура:над 55 m2
    В интерес на истината, това ми звучи в сферата на фантастиката. Е, ако навън е 10 градуса, може и да успее да затопли 55 квадрата.
    Ще дам пример с друг климатик:
    DAIKIN FTXS35G (made in Czech Republic)
    Монтиран е в 22 квадрата/2,48h. Няма външна стена освен PVC дограмата, сградата е от 2007ма, изолирана. При "-10" отдава по 40W/m3. Помагат му хладилник, TV, лаптоп, който грее доста и 2ма човека Стопля, но се мъчи (често влиза в дефрост). А го препоръчват за 35м2/90м3. Moже, ама над нулата...
    VeleV.Klima одобрява това.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ти къде го тури тоя Дайкин при споменатия Национал ,магаре влак гони ли .. Национала ако е читав няма да ги усети тия 33 квадрата ..
    Aleksandars, diksanal и ccankov73 харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  2. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе