от фирмата кадето гледах модела климатик беше посочено 50 кв като квадратура
а каде във варна мога да погледна налични модели, някой може ли да ме посъветва , този за който питам е от софийска фирма и за това питам
от фирмата кадето гледах модела климатик беше посочено 50 кв като квадратура
а каде във варна мога да погледна налични модели, някой може ли да ме посъветва , този за който питам е от софийска фирма и за това питам
Този пост е редактиран от iaro; 16-07-14 в 10:21.
Здравейте! Ще се радвам да споделите препоръки при избора между RAS E40V2, RAS 402SDR,RAS 406NDR и CS X407A2.Става въпрос за използване на климатика в градска среда, за отопление на санирано жилищно помещение.Благодаря!
Дограмата затваряш ли я зимата? Аз, при -8 градуса външна температура, поддържам в 40 кубикова стая между 20 и 21 градуса с 1250 W, в зависимост от вятъра вън. Стаята е от отоплявана къща, с една външна стена, единична тухла /45 санта зид/, с външна изолация 5 до 6 санта; на тавана и покрива - минерална вата. Както и да смятам, излизат под 40W на кубик.
Писано е доста за това, дето го отоплявам.
А това, че средния ти разход е 40 вата, не означава че са ти достатъчни.
Спалня 30кв.м,изолация на таван и под,ПВЦ дограма с К стъкло,външно санирана с 10 см. изолация. Главното колебане е кой от климатиците би се справил най-добре при минусовите температури и същевременно е енергийно ефективен. Яснъ ли съм сегъ?
Благодаря за бързия отговор.Някой има ли представа с колко процента пада ефективността при -15/-20 градуса и каква е консумацията на ел.енргия при препоръчания модел Toshiba RAS 402SDR.
Параметри на климатика при 35°C външна температура :
Охладителна мощност : 4.0 kW / 0.3 ~ 5.4 /
Консумация : 865 W / 50 ~ 1700 /
COP 4.62 /коефициент на енергийна ефективност/
Параметри на климатика при 7°C външна температура :
Отоплителна мощност : 5.0 kW / 0.3 ~ 9.7 /
Консумация : 895 W / 50 ~ 2800 /
COP 5.59 /коефициент на енергийна ефективност/
Параметри на климатика при 2°C външна температура :
Отоплителна мощност : 7.0 kW
Консумация : 1780 W
APF 6.00 /годишен коефициент на енергийна ефективност/
Грабвай го на гръб, бягай и не питай и не се обръщай назад, че малко забавиш ли се и някой друг го е грабнал ...
П.П.Този има самопочистване на филтрите и изхвърляне на праха навън .
Малко нереални ми се виждат тези 1780 W при -2 градуса имайки в предвид, че при останалите споменати модела коснумацията е с около 1W по-висока. RAS E40V2- 2590W, RAS 406NDR-2480W и т.н. Някой специалист ще се нагърбе ли да обясни тази аномалия или да разчитам на компетентния съвет за нарамване и влачене.
`Щот пари за хвърляне нямам,та за това питам.
аномалия ИМА...............и тя е ,че за тез пари,които ще дадеш не можеш си купи ЕВРИПЕЕЦ със тези параметри.МАРШ БЪРЗО ЗА ДР-ката.