Страница 87 от 356 ПърваПърва ... 3777858687888997137 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,291 до 1,305 от общо 5335
Like Tree2910Одобрявам

Втора употреба климатици - част 3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2014

Отговор: Втора употреба климатици - част 3

Някой може ли да ми помогне с инфо за този климатик Mitsubishi MSZ-KG25R. Нищо не намирам в нета.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2012

Най-вероятно има объркване на буквите в модела. Защото всеки един модел трябва да излиза с гоглето, без значение дали е на япоснки или английски - Гоглето намира всичко и е много полезно, стига да се работи с него коректно....

4. Тук е от
    May 2014

И на мен ми е странно, тъй като преписахме внимателно означенията от външното и вътрешно тяло - съответно за вътрешното MSZ-KG25R, а за външното - MUZ-KG25R

5. Member
    Тук е от
    May 2012

Да, има такъв модел в сайта на Митцу - MSZ-KG25R дават го, че е 2005 година....ама за съжаление само толкова.....трябва май повече ровене....

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Mitsubishi MSZ-KG25R
    Модел: 2005~2006 година
    Работно напрежение: 100V
    Хладилен агент: R410A
    Страна произход: Japan
    Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
    Охлаждаща мощност: 2.5 kW (0.7 ~ 3.1)
    Консумирана електроенергия: 485 W (150 ~ 770)
    COP: 5.15 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
    Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°C в помещението):
    Отоплителна мощност: 2.8 kW (0.7 ~ 4.7)
    Консумирана електроенергия: 520 W (120 ~ 1290)
    COP: 5.38
    (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
    Параметри на климатизатора при 2°С външна температура(20°C в помещението):
    Отоплителна мощност: 3.4 kW
    Консумирана електроенергия: 1140W
    COP (средна стойност): 5.27

7. Тук е от
    May 2014
    Живее в
    Варна

Здравейте,
    моля Ви за мнение и информация за следния климатик:
    Hitachi RAS-E40T
    А ако е възможно да ми кажете и какви екстри включва, ако има такива.
    Благодаря Ви!

8.  

9. Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Paco de Michev Виж публикацията
    Здравейте,
    моля Ви за мнение и информация за следния климатик:
    Hitachi RAS-E40T
    А ако е възможно да ми кажете и какви екстри включва, ако има такива.
    Благодаря Ви!
    За RAS-E40T ли става наистина въпрос или за RAS-E40T2?
    Второто е 200 волтово.
    Сигурно по-запознатите ще ти дадат по-подробни данни.

Машината е от 2005-2006 със средна стойност коп 4.66

Охлаждане: 4.0kW (0.7-5.0) - 915W (75-1470)
    Отопление: 6.0kW (0.7-8.7) - 1215W (70-2400)

Много подобна е на машината, която имам. Екстрите и външния вид - вътрешните тела са еднакви. Има входяща и изходяща аспирация, йонизатор и някаква двойна операция, която така и не разбрах за какво е.

Стравнително тиха машина. Ако климатикът е монтиран с оригиналната тръба за аспирацията смея да твърдя, че не е толкова шумна. В началото при мен беше направена с тръба за отвеждане на конденз съскаше и шумеше много, но след повторен монтаж и профилактика- този път от Aleksandars шумът изчезна и е в рамките на приличното.

Йонизацията лично аз я усещам, но вдига с една степен силата на вентилатора. Като цяло корав климатик!

Други екстри, за които се сещам са самодезинфекция на вътрешния топлообменник при приключване на работа, показва на дистанционното вътрешната и външната температура, при режим студено може да се задава влажност.

П.С. Ако си се спрял на тази машина следи дали тръбният път е >=3 метра , че аз имах серизони шумовове от пуфтете, шуртене и съскане при размразяване. При мен в начлото беше 1.5 метра !!!. Също така следи дали ти монтират траф , защото на 200 волтовите си го спестяват някой от фирмите и не на последно място дали вакумират системата преди да пуснат фреона.

Успех!
    Този пост е редактиран от spas.slavchev; 23-05-14 в 13:52.
    Paco de Michev одобрява това.

10. BDK
    BDK е офлайн

Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    София, Бояна

Здравейте, решил съм да слагам втора ръка японски климатици за отопление в помещенията описани в прикачените снимки (същите параметри и особености, само че са на втория етаж на къщата, а над тях е таванско - неотопляемо). И за двете помещения гледам машинки, които имат номинална мощност на отопление поне 4-4 и кусур киловата, да са с добър COP, да са най-много до 10 годишни модели, да имат екстри.

Сега идва и чуденката ми за средно-месечната или направо сезонната консумация за отопление на ел. енергия на машинките.
    Примерно тези модели (TOSHIBA RAS-402SDR и Sharp AY-T40SV) ми грабват вниманието, но като им погледна горната граница на ел. потребление - 2.7 или 2.8 kW и веднага се сещам какви сметки за ток бих получавал... може би греша, не знам.

Докато тези например (Mitsubishi MSZ-ZW40TS и DAIKIN ATR36ESV6) имат "психологическа" горна граница на ел. консумация - 2 / 2.2 kW.

Ако разликата в консумирания ток за отопление от двата по-мощни климатика е до 20лв. на месец спрямо двата по-маломощни, то тогава си заслужава човек да сложи машини с по-голям запас.

Как мислите?
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 16-07-14 в 00:59.

11. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

В малката стая слагаш това Саньо или Мицубиши, а в голямата тази Тошиба.
    Но все пак е добре преди това да бъдеш посетен от съответната фирма за оглед на помещенията и уточняване на подробности.
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 15-07-14 в 20:15.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2013

аз съм на мнение че тоалетна хартия и климатик не се ползват два пъти...
    и до това заключение стигнах от опит, купих първо една осака, тя тръгна и си върви ама 380 + още 200 лева ремонти май за 10 годишна кочина е много..
    Сега взех едно нео 9 за моята стая, 150 лв. трябва да му запоявам тръбички, фреон липсва и като сметна пак разходите, че аз ново да бях взел за 300 лева ги има.....

няма файда никаква от стари техники...

13. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

По принцип много зависи с вторите употреби. Един качествен климатик, марков, а не някакъв боклук осака или нео хич не е лош вариант при ограничен бюджет. Една такава втора употреба ще работи по-дълго и по-добре от всеки дори нов климатик от споменатите марки.

И двата ми климатика в момента са втора употреба с рециклирани компресори и нямам грижи... Сложих единия на мястото на чисто нова Мидеа и в момента резултатът е, че с два климатика втора употреба, които са малко по-скъпи от въпросната мидеа като нова плащам по-малко ток за отопление на целия апартамент, вместо само за една стая...
    Kasap, zzz и spas.slavchev харесват това.

14.  

15. BDK
    BDK е офлайн

Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    София, Бояна

Благодаря за отговорите! Не са ли маломощни климатици с номинал под 4кв. за моите помещения и условия?
    На първия етаж от къщата за наемателите сложихме с жена ми asyg 12 lmca в хола (FUJITSU GENERAL - ASYG 12 LMC) и ashg 12 llc (http://www.fujitsu-general.bg/produc...en_klimatik/20) в кухнята и коридора. Определено има какво да се желае за достигане и поддържане на температура за отопление, комфорт и т.н. И двата климатика са с номинално топлоотдаване от 4 кв., но се развъртат до 4.6 и 5.6 кв. Именно затова търся машинки с номинал над 4 кв.
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 15-07-14 в 20:15.

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Trayan Savov Виж публикацията
    аз съм на мнение че тоалетна хартия и климатик не се ползват два пъти...
    и до това заключение стигнах от опит, купих първо една осака, тя тръгна и си върви ама 380 + още 200 лева ремонти май за 10 годишна кочина е много..
    Вуйча ми си купи един Трабант и го ремонтира 5 години, докато се откаже. Ако си беше взел Бентли, нямаше да е така...
    blue1, zzz, AC_From_Hell и 1 други харесват това.

17. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

"Trayan Savov"....... - "купих първо една осака","Сега взех едно нео 9"......., ми ти не си за този раздел на форума...!
    Aleksandars и mirandi харесват това.

18. BDK
    BDK е офлайн

Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    София, Бояна

Цитат Първоначално публикувано от BDK Виж публикацията
    ...Ако разликата в консумирания ток за отопление от двата по-мощни климатика е до 20лв. на месец спрямо двата по-маломощни, то тогава си заслужава човек да сложи машини с по-голям запас.

Как мислите?
    И все пак, кои машини ще са по-ефективни (вкл. и откъм сметки за ток) за моите условия "36-ци" или "40-ки"? "28-ците" ми се струват неподходящи за помещенията ми - с номинал от 3,6 или макс. 4,0 kw, въпреки, че се развъртат до 7 или 8 kw.
    Гледам за машинки с номинал минимум 4,0 kw - все пак съм в планина, до река, в къща, без изолация. Със сигурност имам и доста термо-загуби от преходната ми врата към стълбището, което е неотопляемо. Усойничко си е, определено.
    Относно цената им, имам представа и за нея. Търся именно такива климатици, защото просто нов аналог на тях няма, а и да има ще е са 2500 лв. +++ със сигурност. Решил съм засега, и че фирмите ще са пловдивски, от които ще закупя и ще ми монтират климатиците, въпреки че съм от София. Или plovdivclima, или airgualitybg.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  2. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе