Първоначално публикувано от
aleksa Здравейте, ще разкажа малко какво имам предвид, да видим, какво ще кажете. Имам два климатика от преди 9 години, едния беше купен ново хитачи ras-40cnh1 и един втора употреба митсубиши с трансформатор. И двата работят, като дъртия митсу е по-добър, по-тих и т.н. Най-много ме дразни, че хитаичто е много шумен, той е в хола, второто което много ме дразни е, че ми духа винаги от вътрешното тяло. При митсубишито има моменти, когато спира напълно, а при хитачито не е така и в един момент върти въздиха, като духа хладък въздух. Няма как да духа на минимум вентилатора и да е топъл въздуха, дори, ако вдигна темепратирата не вдига обороти компресора, трябва да му усиля вентилатира или да го сложа на автоматично, за да започне да топли. Замсилил съм да го сменям с друг, по възможност някой втора употреба, хола е 24-26 квадрата, много ми се иска да взема подов тип, но май не се срещат такива втора ръка. Знам, че някои модели духат постоянно, а други не, в краен случай, може да взема и нормален стенен, но искам да спира вентилатора или поне като е на минимум, да не духа студено, като сегашния.
Ще дадете ли някакъв съвет за магазин или фирма във Варна?