Малко приказки са ти чели като малък и си поизостанал с материала. Отговорът не се крие във въртящите елементи. СТУДЕНО!
Малко приказки са ти чели като малък и си поизостанал с материала. Отговорът не се крие във въртящите елементи. СТУДЕНО!
Аахаха, и аз, ама от варненска фирма еднодневка, преди 4 години си купих 14 000 БТУ базова Тошиба 28-ца, с максимум на топло 4,4 . Позачудих се, 14-ка няма ли да ми е голяма в 12м2, щото бях чувал, че хората си слагат 9-ки. Обаче ме успокоиха, че никога не било лошо да си има запас машината, а и цената била много на сметка за 14-ка . Доверих им се на хората
Иначе само и единствено за едно нещо ще се съглася със Замръзни, и то е, да не се вземат на сериозно BTU/цифри от модела. Ей го, на две машини пише примерно 228 ..., ама едната ще вдигне най-много 3,6 кW на топло, а другата 4,7 кW. Е, нали двете са еднакви BTU по номинал на студено? -E, ами тогава ще гледаме киловатите на топло. - Еми като ще гледаме киловатите за какъв са някакви британски изчанчени мерки за измерване на количество топлина? На никой не му пука колко W е BTU (освен на Касапа TEST), особено ако не е в режим отопление.
BTU тата сигурно са ги измислили за Касапа. Интересна е и конспиративната "теория" за потъмняването на компресорното масло И един последен жокер: За какво ги разкарват тия вакуумпомпи наляво и надясно разни монтажници - психолози? За физкултура, за да угаждат на претенциозни клиенти или заради Касапа?
[QUOTE=P.Hristov;741857]Ако е пасивна и е направена по учебник (Space Heating Demand not to exceed 15kWh annually OR 10W (peak demand) per square metre of usable living space)
то тогава ти трябва машина с мощност 270W -> International Passive House Association | Criteria
Та може да минеш и с три крушки по 100W, предвид че отдават около 80-85W топлинна мощност [/QUOTE постройката е тухла единичка (1957g),от вън 7см XPS ,вътре стени и таван 10см каменна вата 24мм гипсокартон,дограмата 6 камерна троен стъклопакет Ка- бяло- високоенергийно,интериорни врати кори мдф с пълнеж мин.вата 5см,под xps 5см ,дъбов паркет.
Този пост е редактиран от bagerista9; 02-10-15 в 10:32.
Издай де, какъв е този рециклиран компресор? На твоите Тошиби да не са рециклирани?
Аналогия с автомобилно масло недей да търсиш. Климатика е херметично затворена система с минимално количество кислородни молекули, както няма горене и такова триене. Няма кислород - няма киселинност на маслото.
Ако си от Пловдив ела да ти покажа.
На 20 годишен климатик с R22, маслото му е кафеникаво, но прозрачно. А на такъв с R410A на 15 години, маслото му е жълтеникаво и пак прозрачно.
то на скоростната кутия на колата ми беше прозрачно и бистро след 150 000 км какви глупости се коментират тука .. ако няма горене и окисляване маслото не е нормално да потъмнява
Май не си виждал маслото на китайски климатик. Херметизиран е и няма горене ама..
Ма що не си сменяте маслото бе, калпазани?! На моите клими се сменя всичко редовно - на всеки 200 000 работни часа.
нищо им няма .. по принцип външната електроника е във влагозащитена кутия ,незнайно защо липсва на тоя модел от клипа
Кутиите хич не са толкова влагозащитени. Качествената електроника е залята с дебел слой силикон или друг материал непозволяващ достъп на влага. Също така са взети адекватни мерки при проектирането, за да не се допуска възможност за късо, породено от влага и други инфилтрации покрай близки компоненти от ниското и високото на платката.