Здравейте може ли малко инфо за този климатик Hitachi RAS289GX,благодаря предварително.Ако някои е притежател на клима от тази серия моля да изкаже мнение...
Здравейте може ли малко инфо за този климатик Hitachi RAS289GX,благодаря предварително.Ако някои е притежател на клима от тази серия моля да изкаже мнение...
Мишо, този модел е от високия клас на Hitachi от 1996 година. Машината е със скрул компресор и с много добри параметри.
Модел: 1996 година
Работно напрежение: 100V
Хладилен агент: R410A
Страна произход: Japan
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.5 ~ 3.2)
Консумирана електроенергия: 820W (145 ~ 925)
COP: 3.41 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 4.2 kW (0.6 ~ 5.8)
Консумирана електроенергия: 1060W (105 ~ 1630)
COP: 3.96 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 4.2 kW
Във връзка със живота на климатиците-единия ми климатик е Sanyo SAP 253VR -92 г.При мен работи повече от 10год.без проблеми.Разбира се с обслужване през година.
Мерси Саше за инфото че един приятел го има зарязан в гаража,и сега се е сетил за него....
Нали знаеш каква е процедурата при такава ситуация...Трябва основно да се прегледа машината и да се провери. Ако всичко е наред, може да се закачи да бачка някъде.
Можете ли да ми дадете малко информация за този модел Toshiba RAS-221 PAV. Предлагат ми го с 3г. гаранция и се двоумя. Казаха ми, че малко е работел, каквото и да се разбира това. Благодаря предварително
koko_hhh-img600x450-1379583131wkb5hw46574.jpg
Модел: 2009~2010 година
Работоно напрежение: 100V
Хладилен агент: R410A
Страна произход: Japan
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°С в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.7 ~ 3.1), 7509 BTU (2390 ~ 10580)
Консумирана електроенергия: 470 W (155 ~ 790)
COP: 4.68 (коефицент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°С в помещението):
Отоплителна мощност: 2.2 kW (0.7 ~ 3.6), 7509 BTU (2390 ~ 12287)
Консумирана електроенергия: 375 W (170 ~ 1005)
COP: 5.87 (коефицент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20°С в помещението):
Отоплителна мощност: 2.6 kW, 8874 BTU
Консумирана електроенергия: 890 W
COP (средна стойност): 5.28
APF: 5.1 (целогодишна ефективност на енергийно потребление)
Ако ще се използва за малко помещение до 12~15m², модела ще се справя.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 07-09-14 в 11:25.
Sharp AY-T28SV - дали това е 18-ка, с добри параметри ли е и дали е удачен за около 30-35 кв.м. ?
Sharp AY-T28SV
Отопление
3.2 KW
<0.5~7.7>
COP 6,6
Охлаждане
2.8 kw
<0.4~4.2>
Тегло вътрешно 15 кг, външно 41 кг
Не е лош като параметри, дали ще е достатъчен зависи от изолацията ви. 35 квадрата са си доста и по добре търсете нещо с 40 в името.
Здравейте,
искам да получа съвет от специалистите във този форум за климатик за селска къща,разположена на 50 км от морето..Стая 30 кв.м ,северно изложение,измазана отвън без изолация,вътре гипсокартон с вата на стени и таван.Климатикът ще се ползва от уикенд на уикенд за охлаждане лятото и отопление през преходните сезони.Когато е под нулата,ще се пали камина,но не е гаранция примерно при -5 градуса да ме хване мързела и да се опитам да мина само с климатика.Неприятна особеност на елзахранването в селото е прекъсването му за 2-3 секунди,не много често.Общо взето от много четене във форуми съм се спрял на два варианта-или обикновен осемнайска,,куча"марка/от който на електромера и на мен ще ни се стъжни живота/ или инвертор втора ръка.Ще съм благодарен за вашите мнения-ако прецените,че проблемът с елзахранването не е опасен за японския инвертор,какъв да бъде той като мощност.
А, пропуснах-петкамерна дограма,като на северната стена няма прозорец,има един източно изложение,един южно,един западно,всеки около 2 кв.м.
Извинете ме за дългия пост,но очаквам с нетърпение вашите съвети.
Човече, не съм специалист, но, за да достигнеш комфорт на отопление близък до този от камината, при твоите параметри и характеристики ще ти трябва японска рециклирана втора ръка клима, която с монтажа ще струва над 1600 лв.
1600 лв са ми множко за климатик,ползван от дъжд на вятър,по-скоро се въртя около числото 1000.И все пак много държа компетентните хора в този форум да отразят проблема със захранването.Ако се абстрахираме от него,дали нещо подобно-DAIKIN - ще свърши работа или много ще го озорим?
Ако сложиш 2 от този дайкин може и да стане