Много зависи от състоянието на машината, все пак е 13 годишна, но за това помещение ако няма зверски топлозагуби, твърде много надхвърля нужната мощност. За цената ти определи сам, преди 7 години купих RAS-285LDR за около 850 лева с монтажа.
Много зависи от състоянието на машината, все пак е 13 годишна, но за това помещение ако няма зверски топлозагуби, твърде много надхвърля нужната мощност. За цената ти определи сам, преди 7 години купих RAS-285LDR за около 850 лева с монтажа.
Благодаря,състоянието на машината е добро виждал съм го как работи в неговото помещение,а той беше около 35-37кв. и зимата топлеше доста добре
Приятел в нужда се познава.:rolleyes:
Иначе култов модел на тошиба,с невероятно изпълнение и отлична работа-но щом си го виждал ти е известно.Щом не те притеснява дизайна и възраста му,знай,че работи по комфотно и от по нови модели върхови тошиби.
Моят ''изхвърлен'' климатик се оказа с боядисано вътрешно тяло. Айде за външното тяло си затворих едното око, но ако знаех, че вътрешното тяло е боядисано, щях да се замисля вече дали да го купя. Как може 2 годишен климатик да има нужда от боядисване?!!!Има ли някакъв начин да се махне тази боя и да остане оригиналната? Разредител, бензин? Сложил съм снимки в темата ''Моите снимки''...
Е, че то на 2 год. климатик и външното е излишно да се боядисва..!? Иначе климатикът трябва да е пушка. За какви пари го купи, ако не е тайна?
1350 лева. Поне е добра инвестиция. Ще му взема парите, тук има достатъчно ентусиасти, които ще го лапнат за тези пари. Ако ми провърви наесен мога да го сменя с 40-ка Уруро от новите на Сашо.![]()
Това да му е кусурът, макар и наистина неприятно и странно:rolleyes: Цената му не е висока, като се има в предвид че нов е двойно. Външното и то ли е JDR?
Важното е да те топли икономично и безшумно.![]()
... Аруба, на външното тяло има ли щампован надписа TOSHIBA, че от снимките не личи?
Да, 281JADR си е външното. Иначе ''сигнализирах'' във фирмата и ако дойде друг такъв им казах да не го боядисват и да им сменим капаците.Цената е добра, спор няма. Има далеч по-странни изпълнения:
Toshiba RAS-285LDR
- - - Обновено - - -
Има да.![]()
Аз друго видях, що са му обезкостили и 4 капачки на вътрешното!? Така ли идва от Япония?
Те добре, че ги има, макар и леко изкривени. :D Оставаше и да зеят дупки, щях да го пусна на свободно падане от третия етаж.Добра инвестиция е климатика. Обзалагам се, че ще замине от раз за 1350 лева. Не съм се набутал!
![]()
А, щото гледам, че е облепен..? Хубаво си е климатичето, нали си бачка по часовник.
П.С. Не се коси чак толкова. И мен днеска едно пишлеме ми облиза калника и тъкмо щях да го..., ама викам айде нали има застраховка и се извини 100 пъти, да не се ядосвам за ламарини.