Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Motek
Да тези неща ги пропуснах, апартамента е среден, на последен етаж , без изолация, дали се отопляват съседите(един господ знае). Значи по скоро Nocria. А някакъв друг модел?
Другото са вече 50ките на Дайкин, Митсубиши, Хитачи....
Цитат:
tony34al
Другото са вече 50ките на Дайкин, Митсубиши, Хитачи....
Мдааа , едно Hitachi RAK 50РРА/RAC 50WPA е по евтин и не лош вариант или RAC/RAS 50YH7
А някакъв среден месечен разход на ел. енергията на Nocria-ta да споделите?
Цитат:
stanislav77
Здравейте!След вашата помощ при избора на машините от подписа,сега се нуждая се от вашите съвети и мнения при избора на климатизатор за всекидневната,която е в ремонт и ще е готова след 2 седмици.Местоположение - гр.Видин(200м от р.Дунав),3 етаж,предпоследен,източно изложение,само една външна стена с 3 прозореца и балконска врата,18м2,45м3,много добра изолация - външна 10см неопор,вътрешна 2см стириопор на външната стена + 5см каменна вата със средна към висока плътност,естествен паркет,тапети,бюджет 2000-2500лв преди РЕЕКЛ.Освен форумният фаворит Тошиба ,съм се спрял и на един Дайкин,предимно заради впечатляващият дизайн! 1.
Вимакс Клима ООД, Инверторен климатик Daikin FTXG25JA/RXG25K ALUMINIUM EMURA, Инверторни климатици и Климатици за дома - Инверторни климатици -11600бту отопление или
Вимакс Клима ООД, Инверторен климатик Daikin FTXG35JA/RXG35K ALUMINIUM EMURA, Инверторни климатици и Климатици за дома - Инверторни климатици - 13700бту отопление, 2.
Хиперинверторен климатик Toshiba RAS10PKVP-E/RAS10PAVP-E SUPER DAISEIKAI5 - 10300бту или
Хиперинверторен климатик Toshiba RAS13PKVP-E/RAS13PAVP-E SUPER DAISEIKAI5 - 13700 бту , 1.1. Емура е със съвършен дизайн,няма плазма и несъвършен дефрост,но не срещнах никакви технически оплаквания? 2.1.Дайсекай 5 - нисък минимум,плазма срещу поостарял дизайн и оплаквания за качеството на лагера на турбината, 3.1.много добрата изолация срещу по-висока влажност от р.Дунав(на 200м от външното тяло при пряка видимост),кои машини ще работят по-добре при тези условия?тези с 10-11 000 бту или по-големите им братя с 13700бту.Главно софтуерна ли е разликата между '11 и '13 или и компресорите се различават? Благодаря,предварително !
Колеги,не мога да се ориентирам кой вариант би бил по-добър?И дали 13 няма да е твърде мощна за 45м3 с доста добра изолация?
Toshiba RAS10PKVP-E Super DaiSeikai5 ти е предостатъчна! Разликата е само софтуерна, компресорите са еднакви.
Дайкин пак са си сложили около 1000 лв за марката с тоя модел Емура .. 12ка до 5кв без никакви екстри а вътрешното ти се струва със съвършен дизайн щото не си го виждал на живо ... от рециклирана пластмаса е като всичките им модели за Европа ( без уруру сарара може би )
Alexi, пак се изказваш неподготвен. Виждал си дайкин май само на снимка. Каква рециклирана пластамса FVXS и ATXS са с много качествена дебела пластмаса, не пукат, не тропат за разлика от прехвалените боклуци дайсейкай.
Здравейте , имам нужда от помощ в избор на климатик.Става дума за спалнята , северна последен етаж вътрешна изолация 2см. фибран 15м2 , пвц дограма.Ще се използва главно за отопление.Колебая , се между следните два модела.
Ще бъда благодарен на всяко едно мнение изказано по темата.
https://www.technomarket.bg/products...cs-cu-re9pke-3
http://www.klimatici-pleven.com/ASHG-09LMCA.html
Ако избора е между двата, бих заложил на втория като машина и като фирма.
Цитат:
Mega
Ако избора е между двата, бих заложил на втория като машина и като фирма.
И от мен 1+ за второто предложение
Цитат:
ceko_d
Тези, и двете, машинки не вярвам да стоплят северната ти и на последен етаж, спалня.
По скоро нещо такова: Инверторен климатик Panasonic CS-E09PKEW/CU-E09PKE ETHEREA 2013 ти трябва.
Нито единия, нито другия. Виж това. Тройката отзад е печатна грешка.
Идвам да ви кажа какво се случва като слушате половинките си:
Накратко днес монтираха PDR-те/225 и 285/естествено от София по настояване на съпружеското тяло.Резултатът е първо и двата са 2001-ва година,и двата са с тръбен път по 1-1.5 м./в резултат на което по-големият къркори като празен стомах когато се изключва ,или може би не е от това/и за капак май не са със техните дистанционни.
Моля кажете ми номерата на дистанционните за да си ги "изискам"от фирмаджията като дойде утре да си ги дооправя..:mad:
как да ги изискаш като няма да ги имат .. това се гледа предварително доста машини не са с оригиналните си дистанционни
Цитат:
desitata
Идвам да ви кажа какво се случва като слушате половинките си:
Накратко днес монтираха PDR-те/225 и 285/естествено от София по настояване на съпружеското тяло.Резултатът е първо и двата са 2001-ва година,и двата са с тръбен път по 1-1.5 м./в резултат на което по-големият къркори като празен стомах когато се изключва ,или може би не е от това/и за капак май не са със техните дистанционни.
Моля кажете ми номерата на дистанционните за да си ги "изискам"от фирмаджията като дойде утре да си ги дооправя..:mad:
заповядай : https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...tml#post624024