Здравейте. Искам да закупя нов климатик за стая – дневна 20 м2, южна, с 1 външна стена, изолация и PVC дограма. През последните 8 години се е отоплявала от Японска Тошиба 9-ка - К2У. Сега искам да преместя Тошибата в детската стая (отоплявана с АДАХ), а за тази да взема нещо по-мощно и по-икономично. В спалнята има едно Hitachi 12-ка, в апартамента всички врати са отворени денонощно и се поддържа някаква нормална (по-скоро хладна) температура. Климатиците се включват октомври-ноември и се гасят – март-април. Идеята ми е с новата машина да се повиши комфорта. Града е Оряхово – на Дунава. Последната седмица мъглата не се е вдигала …
Насочил съм се към следните климатици:
Daikin F28NTEV-W/R28NEV Plasma streamer – до 27 м2 и до -25
ME MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VEHZ Zubadan - до 20 м2 и до -25
Toshiba RAS-10PKVP-E / RAS-10PAVP-E Super Daisekai 5 – до 20 м2 до -15
Panasonic CS/CU-QE12NKE - до 33 м2 и до -20
Интерес предизвика и LG H12AK-ATHENA, но с почти никакви коментари, освен цената, отнесена към други подобни климтици.
Цени до около 2200 – 2300 лв.
Смятам да изненадам форума, като ти препоръчам Super Daisekai 5.
ivalinai на ваше място бих закупил или мицубиши зубадан 25-ца(която вие сте посочили) или тошиба супер дайсекай 13-ка шеста серия.
При положение че вратите на целият апартамент са отворени и сте на Дунав с много мъгли ще се изисква мощност и качествен дефрост- и двата предложени климатика го предлагат-тошиба досега замръзнал не е имало някой да се оплакал, а мицубиши зубадан 25-ца има антилед система на външното тяло.
Отделно и двата имат като екстра плазма филтър.
Избирайте между тези двата, останалите климатизатори или нямат такава мощност или им липсва антилед система или нямат плазма филтър.
П.П. Поне аз за себе си това бих избрал.