Страница 181 от 188 ПърваПърва ... 131171179180181182183 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,701 до 2,715 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

За отопление, най-доброто е подов климатик. Държа го на 21*, пък вътре 23*, няма течение, 5-6 часа съм при него. Мъгла имало, -3 било. Ми не дефроства Дайкин-а.

Тошибите и стенния Дайкин ги държа на 23-24* за да е така топло.
    bdjon и imegogo харесват това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    Осаките от онези години са ГРЕЕ, МИЦУБИШИ и други такива модели.С нищо не са по-лоши от ГЕ серията, а дори по много неща я превъзхождат.
    Ммда превъзхождат я по подържана температура, дефрости, авто вентилатор (това по мои лични наблюдения, като ползвател на двата климатика)

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    ttanev,

Не мога да ви разбера честно? И при мен в студа MHI-то държи между градус и два по-малко? Това ли ви е проблема? На студено ли сте? Ами като искам да ми е 22 градуса задавам 24, какво сложно има?
    Трудно се преглъщат 5-10лв горница в сметката за ток на месец. :rolleyes:
    karambam одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    ttanev,

Не мога да ви разбера честно? И при мен в студа MHI-то държи между градус и два по-малко? Това ли ви е проблема? На студено ли сте? Ами като искам да ми е 22 градуса задавам 24, какво сложно има?
    Весела Коледа, стойте си на топло и не се тревожете!
    На колкото и градуса да е настроен климатика, ако ЕРП-тата са решили пак от нас ще си изкарат за коледни. Справка - миналата зима!
    estqwerty, Mega и mirandi харесват това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2013

Колеги здравейте и Честита Коледа на всички !
    Започвам да събирам информация за предстоящия ремонт вкъщи. Та първото нещо , което искам да реша е проблема с отоплението.
    Ще се радвам да ме насочите към няколко климатика , подходящи за съответните условия. Перфектно нещо знам че няма , така че дайте няколко предложения и съответните + и - за тях , за да направя някаква преценка кое ще ми е нужно и кое не.
    Стаята която ще отоплява е със североизточно разположение , ще се прави вътрешна изолация (вече дали с фибран или вата не съм решил).
    Стаята е в момента с малък общ бокс. Стаята е 15кв (5х3м) с височина 2.5м , общо 38 куб.м. Боксчето е отворено към стаята без никаква стена , има само една греда - а то е 3х1.5м пак същата височина.
    Тук съм надраскал набързо и една картинка да добиете г/д представа.

Стената , която е обща за бокса и хола е външна и с PVC дограма(80% остаклена) , а всички останали са си вътрешни.
    Бюджета , който мисля да отделя е до 1500лв , като може да предложите нещо и над него , стига да си заслужава инвестицията.
    В момента стаята е с един инвертор Midea MSG-12HRI , но него ще го слагам в детската , която е по-малка.
    Поздрави !
    Този пост е редактиран от geromessi; 26-12-13 в 13:31.

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

geromessi, каква температура желаете да поддържате в помещението? Какво е строителството? Етаж? Има доста неизвестни които биха дали по добра насока към еветуалне избор.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2013

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    geromessi, каква температура желаете да поддържате в помещението? Какво е строителството? Етаж? Има доста неизвестни които биха дали по добра насока към еветуалне избор.
    Ето за пропуските:
    температура - 22-24 градуса
    апартамента е от семейна къща (среден етаж) , като има само една външна стена за която споменах и тя е 80% остъклена с дограма.
    за строителството не съм много сигурен , но май е тухла.

10. XFX
    XFX е офлайн

Тук е от
    Dec 2013

Здравейте, трябва ми съвет и насока,
    случаят е следния в момента живеем във 2ри етаж от къща (без изолация, измазана) гр. Казянлък
    собственост на роднини на жена ми.
    Статутът на къщата като собственост е неясен, може и да решат да се продава в близко бъдеще.
    Имаме закупен апартамент в който обаче в близката 1-2 години вероятно няма да имаме готовност да се преместим.
    Миналата година топлихме една стая с лъчист радиатор атлантик 2 кв. консумирана мощност и нулев ефект от термостата му от към икономия.
    Сметките за ток от декември до март включително варираха от 197 до 270 лв на месец.(основни други консуматори хладилник, фризер, бойлер 3кв, кото се пуска само нощем и 47' лсд тв).
    Предвид статута на къщата със собствеността може ли да избера някаква клима 12ка, която да топли прилично и да очаквам да се вместя във 150 лв/ток на месец за зимата?!
    А сега данните на самата стая: 19,5 кв. м., височина 2,6 м, южна и източна стени - външни. На западната стена има врата към тераса която е
    остъклена частично, а на южната и източната има прозорци пвц дограма, слагана отдавна, с лоша изолация. Като цяло помещението е с големи топлозагуби. Най-студената стая в къщата или по-точно най-бързи изстиващата стая.
    Подходящ избор ли би било климатик като fujitsu 12lec?
    Или нещо друго до около 1500 лв.

П.П. под топло - 20 градуса ако прави в стаята ОК.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Sharp AY/XP 12GHR надвишава бюджета но според мен ще се справя с задачата
    preparatos одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    May 2012

С еднаква квадратурата сте и 2 мата, с големи топло загуби, и аз съм за шарпа - с добри отзиви във форума, добра машинка е.

Весели празници....

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от geromessi Виж публикацията
    Колеги здравейте и Честита Коледа на всички !
    Започвам да събирам информация за предстоящия ремонт вкъщи. Та първото нещо , което искам да реша е проблема с отоплението.
    Ще се радвам да ме насочите към няколко климатика , подходящи за съответните условия. Перфектно нещо знам че няма , така че дайте няколко предложения и съответните + и - за тях , за да направя някаква преценка кое ще ми е нужно и кое не.
    Стаята която ще отоплява е със североизточно разположение , ще се прави вътрешна изолация (вече дали с фибран или вата не съм решил).
    Стаята е в момента с малък общ бокс. Стаята е 15кв (5х3м) с височина 2.5м , общо 38 куб.м. Боксчето е отворено към стаята без никаква стена , има само една греда - а то е 3х1.5м пак същата височина.
    .....
    Бюджета , който мисля да отделя е до 1500лв , като може да предложите нещо и над него , стига да си заслужава инвестицията.
    В момента стаята е с един инвертор Midea MSG-12HRI , но него ще го слагам в детската , която е по-малка.
    Поздрави !
    Ето ТОЗИ е 1450 лв с монтажа и ще стане, но по-добре да го монтираш в детската, ако ще спят там хора. Изключително тиха машина е. Предлагам да оставиш мидеята, където си е, ако са ти проблем финансите. Ако не, подари я на старите и си вземи два от онзи

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

А така,офертите падат ще се стигне и до Хитака 35 РРА.за да влезе в бюджета с монтаж и да има и за черпня че иначе ще почнат за пукат пластмасите
    Този пост е редактиран от VLADO 66; 27-12-13 в 00:06.
    mirandi одобрява това.

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Хубавите оферти са около 2к лева, без монтажа. Падащите са бюджетни, но вършещи хубава работа. Всеки си решава за себе си.

17. Member Аватара на mirandi
    Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от VLADO 66 Виж публикацията
    А така,офертите падат ще се стигне и до Хитака 35 РРА.за да влезе в бюджета с монтаж и да има и за черпня че иначе ще рочнат за пукат пластмасите
    Хитака 35РРА не е никак лош вариант , но и това влиза в бюджета и не е никак лош вариант Климатик GENERAL Fujitsu ASHG12LMCA нов инвертор 2013г , имам наблюдение върху 9-ката и се справя отлично

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Панасоника е хубава машинка,може би малко грубо се изразих,ама има хора които събират пари по цяла година и да им се каже:Дайсегай още 300 кинта...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе