Последно колко са м2? Има ли добра изолация? Къща ли е?
Бих погледнал МЕ FD35VABH, но с много условности!
Последно колко са м2? Има ли добра изолация? Къща ли е?
Бих погледнал МЕ FD35VABH, но с много условности!
Квадратните метри са 28, но таванът е 2,5 м. светло, а не 2,6. Апартамент е на 3-ти етаж, в нова сграда с добра изолация.
Няколко предложения от мен:
01. Toshiba RAS-13PKVP-E
02. Fujitsu General ASYG12LTCA
03. Daikin FTXL35G Nordic Professional
04. LG Athena H12MW Inverter V
Няма да сбъркаш...В комбинация с качествен монтаж, ще останеш доволен.
Аз както вече казах си търся климатик за отопление и реших да събера/изчета всякаква информация,преди да дам не малко пари.
Бях решил, че моя климатик е - Mitsubishi Electric MSZ-FD35VA/MUZ-FD35VA, но вие ми дадохте идея да обърна внимание и на моделите на Тошиба, препоръчахте ми този модел -TOSHIBA Ras 13 PKVP-E Super Daiseikai 5, а аз си харесах и ето този -TOSHIBA Ras 13 SKVP2-E Super Daiseikai6.
Изчетох доста теми из форума за какво ли не, но все още не ми дават мира няколко въпроса:
1. Това високо минимално топлоотдаване при МЕ FD35 - 1.5 kw за добро ли е или не (така и не стана ясно в темата в която се обсъждаше)? Виждам при двете Тошиби минимала е 0.3-0.5kw, а уж и трите климатика да кажем са в един клас (разбирам,че зависи от работата на компресора). При този висок минимал климатика няма ли да работи в режим - on/off, което ще го направи и по-малко икономичен.
2. При Mitsubishi Electric MSZ-FD35VA/MUZ-FD35VA се предлага и Mitsubishi Electric MSZ-FD35VAH/MUZ-FD35VAH, където "H" е значело Heating. Това да не е някакъв нагревател, който допълнително се слага в тавата на климатика, за да подпомага дефроста?!? Ако е това няма ли допълнително да товари сметката за ток? С какво мощност са тези нагреватели, автоматично от климатика ли се контролират?
3. Така и не разбрах, какво значение има тежестта на телата вътрешно/външно?!? По-тежък климатик - по-голям компресор ли ще значи, и съответно по-голям вътрешен топлообменник ?!?
Извинявам се ако задавам глупави въпроси, но искам да си изясня нещата. Единия ми климатик Daikin втора употреба на 110W го купихме точно на доверие, каквото ни посъветва консултанта в магазина. Сега искам да се убедя, че правя точни избор.
Благодаря Ви!
Здравей,
1. Добре е климатика да има нисък минимум и висок максимум.
2. При ME MSZ-FD35VAH/MUZ-FD35VAH има нагревател на външното тяло. Аз лично препоръчвам Toshiba Daiseikai 6 + антилед система (ако външното тяло е на недостъпно място). Ако машината е правилно оразмерена няма да чуеш за обледеняване или нетоплене. Тествана е при -28 градуса и се е представила перфектно.
3. По-тежко тяло е най-вече е по-голям топлообменик. С две думи, за да извлечеш повече топлина в студа ти трябва по-голяма площ на топлообменика. Това е най-общо казано, разбира се има още доста условия (компресор, EEV, управление...). Но приеми, че топ машините ги имат тези неща.
Ето в тази тема е описана машината:
https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...eikai-6-a.html
Моля за помощ при избора на климатик за спалня от 10м2, изолирана, с PVC дограма Veka и нискоемисийно всесезоно стъкло. Необходим ми е климатик с нисък минимум. За сега от това, което съм разгледал, само ASYA-07LEC и ASHG07LEC са с минимум от 0,5kW. Но нещо оставам с впечатление, че са доста шумни за спалня. Отделно при мен тръбния път ще е доста къс.
Бюджета има ли си таван? Иначе една бюджетна нова 22ка на 100V направо ще заспи.
Всичко има таван, тъй като ще трябва да купувам три климатика. Два за спални от 10м2 и един за дневна от 25м2.
Все пак търся и енергоефективност. Така, че търся оптимален вариант.
Виж това: Sanyo SAP-SK22T - Климатична техника - ЕР ЕС Логистик
или нещо подобно. Има хубави модели, зависи от къде си.
Или това: http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=361
Този пост е редактиран от tony34al; 12-01-13 в 01:04.
Това Саньо ще го гледа през криФ макарон. Когато препоръчвате нещо, поне бъдете сигурни, че го има.
Да не го вадим от кеша на , а?