6-7кВ от класна машина биха били достатъчни за 25 квадрата ... но за 1000 лв такива нови няма ,по скоро около 2000 лв - с трици маймуни не се ловят
6-7кВ от класна машина биха били достатъчни за 25 квадрата ... но за 1000 лв такива нови няма ,по скоро около 2000 лв - с трици маймуни не се ловят
Добре, де Вариант Б: Кандидатствам за кредита - какъв климатик да избера за тези параметри на стаята (25 кв., 66 куб.), че да ми върши работа и за парите, които ще дам от къде да го купя. за да съм сигурен в качеството?
Аз самия ще слагам климатик след като свърша ремонта в къщи стаите ни са еднакви мисля че за този момент избора е само един Toshiba RAS-13PKVP-E / RAS-13PAVP-E Super Daiseikai 5 всичко друго е компромис .
За твоето помещение ти е необходима машина отдаваща 4.0~4.4 kW номинално на отопление. Имай предвид, че си с дограма която сигурно не е добре уплътнена и затова е хубаво да се предвидят такива мощности, които да компенсират топло загубите (които на 100% не са само от дограмата). Ще ти дам пример за машини които биха ти свършили работа - Panasonic CS-E12NKEW, Toshiba RAS-13SKV2-E Suzumi Plus, LG CS12AQ Deluxe Inverter V, General Fujitsu ASHG12LUCA. Разбира се, има и по скъпи модели, но не мисля, че в твоя случай ще е необходимо. Колкото до това от къде да го вземеш - лично аз не мога да ти препоръчам фирма в твоя град, на която да можеш да разчиташ напълно за всичко свързано с тази процедура.
Zarko има и други добри машини в тоя ценови диапазон ,специално 13ката дайсейкай 5 според мен не блести с нищо ,развърта се само до 6.1 а е 2500 лв без монтажа ..
може да е паднала скоро не съм я гледал .. всъщност сигурно ще и падне малко цената като излезе новия модел то той май вече излезе
Е пак ми отворихте работа сега пак да чета за Toshiba RAS-B13N3KVP-E / RAS-13N3AVP-E Daiseikai 6,5
и да правя сравнения е няма малко почивка
Това не е ли по скоро продължението на 3та и 6та серия? 5цата ми изглежда друга бира.
Да грешката е моя намерих го в другата тема и да не заблудим други ето :
2013-04-25_220831.jpg
http://www.toshibavarmepumper.no/Om-...a_varmepumper/
Aleksandars, за това ли става дума?
http://www.dsabeheer.nl/uploads/File/RAS-Daiseikai.pdf
Прилича ми на NDR1.