Здравейте. Имам няколко въпроса, ще съм благодарен за всички мнения. Искам да отоплявам/охлаждам дневен тракт 46 кв.м., ново строителство, външна изолация 50 мм, ПВЦ дограма 4 камерна, двоен стъклопакет 24мм. Разположение- северозапад/югоизток. Подовете са тип сух под, частично окачени тавани, т.е. височина на помещението около 2.40 м. Тъй като разположението е такова, че трапезарията и меката мебел за почивка са грубо казано в двата края, искам да няма хладна част от стаята. Изборът ми трябва да е насочен към 2 отделни климатика(съответно над трапезарията и меката мебел или един компресор с две вътрешни тела(мулти сплит). Един голям климатик отпада, поради разположението му(в центъра на стаята, който граничи с друга стая-труден монтаж) а и завишеното ниво на шума на по-големия. За конкретни примери също бих бил благодарен. Бюджета не е силно ограничен, мога да го разтегля в името на качеството.
Другата част е свързана с отопление/вентилация на 3 малки спални-по 13-15 квадрата. Отново-мулти сплит за трите(двете са съседни само- дълги трасета) или отделни климатици...
Благодаря на всички отзовали се предварително!