Baltata, с това изречение и евентуално твоята вяра, ще се наредиш към P.S. Модела LUC е доста хубава машина, с компресори на Панасоник и Тошиба и стабилни външни тела. Вътрешното тяло също е хубаво, и доста се нрави на нежните половинки като дизайн.
NA
NA
Baltata, с това изречение и евентуално твоята вяра, ще се наредиш към P.S. Модела LUC е доста хубава машина, с компресори на Панасоник и Тошиба и стабилни външни тела. Вътрешното тяло също е хубаво, и доста се нрави на нежните половинки като дизайн.
Силно се надявам да не съм "Будала". Но признавам, че по темата с климатиците съм си лаик. Просто покупката на този етап ми е спешна и се надявам да взема възможно най - разумното решение, базирано на Вашите, и не само, отзиви. На този етап според Вас не е ли удачно взема два броя от Климатик Fujitsu General ASHG12LUCA. Все пак цените на 12-ката и 9-ката са доста близки. Все пак опасенията ми за призхода се оказаха основателни.
P.S. Не държа двата климатика да са една марка.
12 Luca отдава 3,13 кв с COP 2,43 при -15 гр.FTXS35K отдава 2,84 кв с СОР 2,33 при -15гр. Да за тези пари няма по топлеща машина от Fujitsu-то.
Здравейте! Дойде време да сменим една стара Midea 12 и моля за помощ при избора на климатик.Става въпрос за хол с отворен портал към кухня и трапезария с общ обем около 78 куб.м .Помещението е на втори последен етаж на къща в Горна Оряховица, тухла с вътрешна изолация(но не и на тавана) ПВЦ дограма с К стъкло. Ще се използва за охлаждане и отопление главно в преходните сезони - като падне температурата под -10 градуса , включваме локално парно.Харесали сме следните климатици:
- Fujitsu ASYG 12LTCA
- Fujitsu AWYZ14LB Nocria
- Toshiba RAS13SKVP2 - E Super Daiseikai 6
"Финансиращият фактор " обаче е чул, че Daikin e най-добър и иска такъв, но не знае кой модел.
Понеже е в хол не държим много на шума, но да не духа много, защото е над масата и Midea- та ни сковаваше вратовете, докато вечеряме.
Моля за вашето експертно мнение.
-10 не е преходен сезон, а същинска зима.
Владимиров- втория или третия климатик.
Първия може да види зор в студовете.
За дайкина кажете на че са ви казали че моделът вече не се произвежа.А на фирмата от която ще купвате се разберете предварително когато отидете с да кажат че дайкин имат много повреди напоследък ...
Така печелиш ти
Същинската зима в Горна Оряховица е при -15, -25 градуса. Но си прав,по-добре е климатика да може да топли при зимни условия.
- - - - - - - - - -
"Финансиращият фактор" не е с червило,а с брада. Така че дайте техническа обосновка, иначе не става.
Техническата обосновка е, че Дайкин нямат модел с по-добри параметри или поне не на такива цени.
Vladimirov,ако парите за Нокрията не са проблем,то трите климатика които си избрал нямат място за сравнение.Все пак номинала на Нокрията е колкото максимала на другите два .
Един глас за Fujitsu AWYZ14LB Nocria, но честно казано -25* не съм виждал на живо!
Преди две години преживяхме и -29.
- - - - - - - - - -
А Toshiba -та дали ще се справи добре?
Тези температури не се задържат и е глупаво да се презапасяваш заради тях. Аз лично винаги съм пледирал за игнориране на общинските наредби при изчисляване на отоплителни мощности, тъй като те са крайно остарели. За Варна например изчислителната температура е -11, което е напълно безсмислено.
Тази температура беше изключение и се надявам да не се повтори. При ниски температури се отопляваме на локално парно със стария изпитан "кюмюр". Аз търся климатик, който да ни топли, докато навън е -10. И да може да се включи сутрин, когато парното е изстинало, докато се приготвим за работа.