Нокрията или Тошибата.
NA
NA
Хе-хе, духалките са за "издухване" на бюджета,а и за такъв обем не вършат работа.
- - - - - - - - - -
Благодаря на всички за съветите! Лека вечер!
При този начин на работа, при който смяташ да го ползваш, разлика с духалката едва ли ще има. Даже духалката ще е с предимство. щото веднага почва да духа топло.
Интересно ми е дали би си купил втора кола, с която само да отиваш сутрин, да си купуваш банички...
Мдааа... Щях да ви бъзикам, все пак в петък беше моя монтаж, не много подходящ ден за жълти фланелки
При -18 не знам как ще е, ама при тези температури моя Тошиба на 30 квадрата от снощи го мързи да работи. През нощта така и не падна температурата вътре под 21 при зададени 18 и само сутринта се включи да изравни до 23 и пак замлъкна Още не се е включвал. Явно съседите са набичили здраво парното
Този пост е редактиран от bigchicken; 03-11-14 в 18:37.
Препоръчайте ми климатик, помещението е кухня висока 247см дълга 340см и широка 330см ,има дограма и изолация източна !Искам само да топля зимата климатика да е евтин и да ми върши работа и да не харчи повече от 50-60лв ток може и по - малко !
Здравейте, моля ви да ме ориентирате при избора на климатик. Ще съм ви благодарен да ме насочите към определена марка и мощност. Задължително ще бъде инверторен.
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
- жилищно
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
-За отопление и охлаждане - през зимата и лятото. Пролетта и есента температурите в помещението са нормални.
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
~21 кв.м - 2.50 таван /поставен е гипскартон/- 52,5 куб.м
б) вида на дограмата и стъклопакета - ПВЦ, двоен стъклопакет.
в) квадратура на прозорците;
3 кв.м
г) изложението на помещението;
-южно - среден апартамент
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
4-ти етаж от 8-етажен панелен блок
е) какво е предназначението на помещението- всекидневна
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
-апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо
- Бургас
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
-лято 24-25, зима 22-23 градуса
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
-Три от стените са вътрешни, апартамента над мен и отдолу се отопляват,южната стена е приобщена тераса с итонг и 3 см. изолация от стиропор. Тавана е с гипсокартон без вата.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
- Готварска печка, хладилник и телевизор.
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
- 1200-1300 с монтаж
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- Лятото над 30 градуса, зимата до -15
Аз също имам преживявания с екстермални Т -28/-30, с не толкова титолувани машини. Предполагам и др. колеги могат да споделят впечатления. Преживява се и е доста по-безинтересно на фона на 2 седмици Т -15/-10, с "хоризонтален" снеговалеж", следствие на силен северен вятър. :-)
Кирето, най-доброто решение би било Панасоник RE12QKE.
Здравейте
Избирам си климатик за апартамент със следните характеристики:
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
- жилищно
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
- Предимно за охлаждане тъй като съм с централен ТЕЦ, но честно казано се чудя дали да не го спра и да се отоплявам с климатици. Просто не знам дали няма да ми е по-евтино и ефективно с климатик.
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
39 кв.м. помещение (кухня и хол) с големи витрини към тераса (13 кв.м.) и плъзгащи врати към спалня (12 кв.м.) и към коридор (9 кв.м.). Пиша и за тях тъй като плъзгащите врати все пак не са от най-изолиращите.
б) вида на дограмата и стъклопакета - алуминий (нов)
в) квадратура на прозорците;
13 кв.м
г) изложението на помещението;
- запад
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
7-ми етаж от тухлена сграда (почти изцяло външно)
е) какво е предназначението на помещението- всекидневна + кухня
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
-апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо
- София
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
-лято 24-25, зима 22-23 градуса
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
-Няма изолация.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
- Готварска печка, хладилник и телевизор.
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
- 2300 лв
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- Охлаждане - до 40 градуса, зимата - както казах едва ли ще го ползвам при най-ниските температури поради наличие на ТЕЦ, но ще съм ви благодарен ако дадете мнение кое би било по-удачно в моя случай.
Ще съм Ви много благодарен ако можете да ме посъветвате.
Предварително ви благодаря!
Вземи AR18HSFNCWKNEU или, ако ще отваряш плъзгащите врати към останалите помещения и в зависимост от тяхното разположение AR24HSFNCWKNEU.
Друго в този бюджет трудно ще те топли, тези двата ще могат, също ще охлаждат много добре.