NA
NA
Здравейте живея в панелен апартамент (север - юг) първоначално исках да сложа 2 спалнята 12-14 квадрата ДАЙКИН FTX серия и в трапезарята и хола 32 квадрата е да сложа пак някакав ДАЙКИН , като двата климатици бях замислил да са нови , но цената им отиваше към 3500 лв даже + .Поразмислих малко и слжожих 2 броя климатици втората употреба (японски ) в голямото помещение Mitsubishi MSZ-ZW40TS в спалнята Panasonic cs-221cfr. НА СТОЙНОСТ 2100лв.Дано да не съм сбъркал : )
Добре си направил, и трета употреба да бяха са по-добре от на Дайкин FTX серията...
Здравейте, имам нужда от съвет за избор на два климатика за отопление и охлаждане. Апартамента е тухлен, във Варна. Желани температури са 21-22 през зимата и 24-25 за ляотото.
Хол - 25кв/м, Източен, усовена тераса с итонг, троен стъклопакет енерджи/бяло/к, ще се сложи и гипсокартон с вата на тавана. (хола е свързна с кухня 10кв/м чрез врата, ще мога ли и нея да отоплявам или да предвидя нещо друго за нея)
Спалня - 17кв/м, изток-юг, троен стъклопакет енерджи/бяло/к, пред нея има тераса която ще се остъкли също, ще се сложи и гипсокартон с вата на тавана.
Като бюджет 3,5-4хил общо. Търся нещо качествено и икономично.
Fujitsu General NOCRIA AWHZ14LBC/AOHZ14LBL ако се намери е най добре за хола или дайсекай 8 13-ца и в много големи студове ако има ще му се помага ако е необходимо
Panasonic KIT-E9QKE За слалнята
или това при малко по голям бюджет Toshiba RAS-10G2AVP-E/RAS-10G2KVP-E SuperDaiSeiKai 8
Към Нокриата се бях насочил и аз за хола. 14-ка би трябвало да е достатъчна. Със един панасоник преди 4-5 години имахме проблем точно като изтече гаранцията, после се оказа че цялата серия имала такъв дефект, та малко съм скептичен към тях вече (пак беше Малайзия). Някой от по-никсата серия на Фуджитсо няма ли да свърши работа, или да увеличавам бюджета.
климатик Toshiba RAS 10PKVP-E Super DAISEIKAI
Този същия ли е като този който ти ми предложи, гледам чче има само някаква разлика в буквите на модела? Благодаря![]()
Здравейте отново! В магазина, към който се насочих, изказаха мнение, че Toshiba RAS13SKVP2-E Super Daiseikai 6 е по-добър от Fujitsu Nocria 14 LB / по-качествен като производство / и като най-подходящ за моите условия ми предложиха Toshiba B16N3KV2-E. Да припомня, че се касае за 29 квадратни метра /78 куб.метра/ на последен етаж на къща, разположение север-изток.Какво е мнението Ви за последния модел климатик? Наистина ли е по-добър от 13- ката Daiseikai 6 ?
vladimirov и Toshiba RAS13SKVP2-E Super Daiseikai 6, и General-Fujitsu Nocria 14 LBC са прекрасни машини. Но там, където свършва 13-ката, започва Нокрията. Тоест не са един клас машини. Nocria-та е доста мощна за 29 квадрата, освен ако не топлиш улицата. 13-ка от 6-та серия може да се справи, но трябва оглед на място. Все пак си на границата на мощността.
... Toshiba RAS13SKVP2-E Super Daiseikai 6 е в един клас с General-Fujitsu ASHG12LTC.
Височината на стените не е стандартна, а е 2,70 и изолацията на тавана предстои. Затова ми предложиха 16-ката за по-сигурно, защото била по-мощна. Наистина ли е така, защото като се прибрах и гледах техническите показатели, не разбрах с какво я превъзхожда.
... с нищо не я превъзхожда. 16-ка на Тошиба не превъзхожда с нищо Nocria-та. Ако говорим как е по-сигурно, то по-сигурно от нокрията няма за теб. Поне като се изолираш има добър минимум и ще падне доста. Друг е въпроса дали ще я намериш.
А от двете Тошиби коя е по-добра - 13-ка на Daiseikai 6 или 16-ка на Suzumi +?
По-добра в какво? Daiseikai серията е високия клас на Toshiba. Susuzmi+ е средния клас. Имат разлика в мощностите само. Но не са големи. Ако сравниш мощностите ще видиш, че 16-ката на Suzumi+ не е по-мощна от 13-ката на Daiseikai 6-та серия.
И аз това установих,
но исках да чуя компетентно мнение. А за проблем с доставката на Nocria никой не ми спомена! Няма ли я на пазара?
Няма я при вносителите, може да я има в някои фирми. Но чувам, че не се намира. Същото е положението с 13-ките на Daiseikai 6.