NA
NA
Здравейте, Климатик за 21 квадрата, 55 кубика, северна стая с PVC дограма, 1ви етаж. Околоните стаи не се отопляват, можете ли да ми предложите? 12 ще бъде ли достатъчна?
Избери си един от тези според бюджета:
Климатик стенен инверторен Fujitsu General ASHG12LMCA/AOHG12LMCA - Bulclima
Климатик стенен инверторен Fujitsu General ASHG12LUCA/AOHG12LUC - Bulclima
Здравейте, бих искал да получа съвет относно избор м/у два модела на различни марки. Колебая се м/у:
1.LG P18L.NS2/P18EL.UL2
2.Mitsubishi electric MSZ-SF50VE/MUZ-SF50VE
Знам, че по принцип Митсубиши се водят по-добри, но показателите на LGто в случая са с лек превес.
Обаче предполагам, че не всичко опира до показателите на хартия.
Цените им са близки - около 1900лв, колкото е и бюджетът ми.
Трябват ми два броя 18ки, които ще се ползват предимно за отопление.
Помещението е голямо - 90кв.м, но изложението е почти изцяло ЮГ и много малко запад, т.е. дори и сега температурата вътре е 14градуса, а не се отоплява с нищо.
Има що годе дебела външна изолация.
Ако имате и други предложения в рамките на този бюджет, ще се радвам да ги споделите, защото аз гледам само на хартия показателите, а съм сигурен, че
разковничето се крие на друго място, което не е понятно на обикновения купувач.
За такова помещение бих си взел 2броя FUJITSU GENERAL ASHG 18 LFC / AOHG 18 LFC надвишава с малко бюджета ти.
За същите пари може да купиш
LG P18RK.NSC/P18RK.UE1 - по-мощен е, отдава 9 киловата на отопление:
ОТДАВАНА МОЩНОСТ
ОХЛАЖДАНЕ - 5.2 (0.9 - 6.0) KW
ОТОПЛЕНИЕ - 6.3 (0.9 - 9.0) KW
КОНСУМИРАНА МОЩНОСТ:
ОХЛАЖДАНЕ - 1.5 KW ОТОПЛЕНИЕ - 1.65 KW
P18EL.NS2/P18EL.UL2
ОТДАВАНА МОЩНОСТ
ОХЛАЖДАНЕ - 5.0 (0.9 - 5.52) KW
ОТОПЛЕНИЕ - 5.8 (0.9 - 6.43) KW
КОНСУМИРАНА МОЩНОСТ:
ОХЛАЖДАНЕ - 1.5 KW ОТОПЛЕНИЕ - 1.61 KW
Защо ли на тоя втория максималната мощност е с 2,5 киловата по-малко? А цените им са еднакви.
От предния пост LG E18SQ/S18AQU също е достатъчно мощен(9 киловата) и е на сходна цена.
JOKVN, tony34al , Jack Krauser , благодаря за отговорите и предложенията.
Засега най ми допада по цена и показатели предложението на tony34al - LG E18SQ/S18AQU. Има най-висок коефициент COP - 3,83, което мсиля че за 18ка е добър резултат.
Друг е въпросът реално как би се представила тази машина.
Продължава да ме яде въпроса защо климатици с по-лоши показатели, но на по-реномирани марки, имат по-висока цена, и то значително понякога, от примерно климатици на LG?
Какво още има за гледане освен видимите на хартия показатели?
dddilian, ще ти предложа да погледнеш и този модел - Samsung AR18HSFNBWKNEU Classic+.
То лг може да е по ефтино ама резервни части са няколко пъти по скъпи от на реномираните марки. Мога да дам пример с лг 12 на три години с дефектирала външна платка която струва 705лв.
Здравейте,
трябва да намеря най-правилния избор за всекидневна 20кв.м ново строителство, предпоследен етаж, 6,5 кв.м ПВЦ дограма с източно изложение, вътрешна изолация на стените и тавана-гипскартон с вата, височина 2,5м. , желана темепература зимата:22-25, всичко това във Варна, бюджет мах 1500лв.
В момента има монтирана една мидейка 12ка дето при темепература вън около 0-та сдава багажа.
Ще е добре ако може да се отоплява и малко прилежащо антре 3-4кв.м.
Моля дайте предложение!