Е, що дa не.Моятa 9-кa LDC топли 23 квaдрaтa без проблеми, че и помещениятa сa две дaже.
NA
NA
Е, що дa не.Моятa 9-кa LDC топли 23 квaдрaтa без проблеми, че и помещениятa сa две дaже.
edi би ли споделил с каква изолация си,и на колко го настройваш.Дано има повече доволни хора като теб
моята 12ка топли 27 ,даже зор не си дава много много ,над 1100-1200 вата не съм го виждал да работи а това си му е номинала ..
Ще ми трябва климатик, но си нямам идея какъв да е. Надявам се да ми служи вярно дълго време.
1. За жилище
2. За охлаждане и отопление
3. а) ~23 кв.м - 2.60 таван
б) ПВЦ дограма двоен стъклопакет
в) квадратура на прозорците ~8.5 кв.м
г) изложение изток-юг
д) 2-ри етаж от 6-етажна тухлена кооперация
е) всекидневна
ж) апартамент
4. Варна
5. Температура за отопление и охлаждане 20-23
6. Има външна и вътрешна изолация на стените
7. Има домакински електрически уреди
8. Цена около 1500 лв - по-малка по-добре разбира се, но все пак нещо което да върши тиха и добра работа
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- Лятото над 30 градуса, зимата до -15
-15 във Варна ще видиш след няколко хиляди години като настъпи нова ледникова епоха добра 9ка може да се справя с помещението ти ,или среден клас 12ка ..
Е какво чудно има в това че машина със 6,6 кв максимал топли 25 кв,пък била тя и Samsung.Не е този със 16 дб а предния им топ модел който е 20 дб.Вътрешното тяло е 13,5 кг ,като в горната си част топлообменника е три реда.Иначе стаята е хол+кухн. бокс 25 кв,север/изток изложение ,със 2 външни северни стени ,половин външна изток,и една стена към стълбище.Пода 1/3 е във въздуха и се прекарах че не сложих изолация под ламината и е студен.Изолация има само външна,6 см стиропор,включително и на плочата отвън.На тавана има картон ама само на половината стая.Има и 13 кв.м. прозорци със обикновен двоен стъклопакет.Това добре ама винаги седи и отворена вратата и към коридора 7 кв.Поради това го държа на вентилатор на макс,на нова година при - 9 и як северняк ,настроени 26 гр ,в стаята беше 23 реални на другия край на 80 см от земята и климата не беше на максимума си.А вечер като си легнем в спалнята ,му отварям врата и към трета спалня 16 кв ,тоест общо 49 кв и сложен на 20 гр в основната стая е толкова а в далечната е 17-18.Нямам грижи откъм топленето му засега ,само от глупавия дефрост като не е заскрежен навънка.
Alexi@
Според теб, кое е по-лошо за климатик: -10 и вятър 10-11 m/s или -15 и вятър 1-2 m/s? Два дни във Варна беше първото.
Toshiba RAS-B13N3KV2-E
относно вятъра - климатика няма кожа че да я "усеща като -20" както обичат да се изказват синоптиците .. за него има значение колко градуса е
Здравейте!
Сега се регистрирах. От една седмица имам MITSUBISHI MSZ-EX22TE.
Втора употреба е и топлим с него стая 13 кв.м. Няма проблем с топленето. Моля, ако някой има
мнение или книжка с инструкции да пише. Рових в сайта на Мицубиши, но не намерих нищо за този модел.
Може и да са ме излъгали, че е японски. Имам само лист с превод от дистанционното. Моля да ме извините, ако въпроса ми не е за тази тема!
Почвам да се измъчвам,че Toshiba udr-281 е едноредов топлообменник.Да взема да го насека с брадвата ли?Явно е много важен на колко реда е.
дай го насам ако ще го насичаш ,аз ще се прежаля да го ползвам така орязан
Така е ,но като имаш северни външни стени с кофти изолация ,знаеш ли при - 10 и този вятър как изстиват ,и като застанех до двойния пакет със обикновени стъкла на северната стена и усещах студа през него.Също така климатика като го брулеше северняка и дефростваше по 10 мин ,щото не можеше да стопли питата по рано.